Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

ДУБРОВНИК, БУДВА, КОТОР- УНИКАЛНИТЕ АДРИАТИЧЕСКИ ГРАДОВЕ

Делта Турс БГ ООД
ж.к. Борово, ул. Родопски извор, бл. 234, вх. А
02 850 55 66
Изпрати запитване
Дати и цена
16 септември 2017 г. - Цена от 365 лв.
21 септември 2017 г. - Цена от 365 лв.
26 септември 2017 г. - Цена от 365 лв.
Цената включва
Цената включва :

* Транспорт с лицензиран туристически автобус;
* 5 нощувки с 5 закуски в хотел 4*/ или 5 нощувки с 5 закуски и 5 вечери в хотел 3* в Сутоморе ;
* Бонус - Посещение на Будва с възможност за шопинг;
* Бонус – Фотопауза при Свети Стефан;
* Бонус - Посещение на столицата Черна гора - Подгорица;
* Медицинска застраховка с асистанс с 10 000 евро покритие;
* Пътни, магистрални такси;
* Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
* Екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 30 лева;
* Целодневна екскурзия до Дубровник – 60 лева;
* Посещение на град Бар - 10 лева;
* Посещение на остров Локрум с корабче и входна такса – 15 евро /при минимум 30 записани туристи – няма отстъпка за деца от цената/;
* Курортна такса – 7,50 евро възрастен и 3,50 евро дете до 12 год. заплаща се заедно с пакета;
* Входни такси на посещаваните обекти;
* Разходи от личен характер;
* Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
* Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години – 5 лева.
Програма: София-Будва-Дубровник-Тиват-Котор-Пераст-Свети Стефан- Подгорица-София

Дати: 16.09. - 21.09.2017
21.09. - 26.09.2017
26.09. - 01.10.2017

6 дни/ 5 нощувки - БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД!

1-ви ден: СОФИЯ-СУТОМОРЕ
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 05.30ч. по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Сутоморе.Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньона на река Тара, покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Късно вечерта пристигане в курорта Сутоморе, настаняване в хотел по избор.Сутоморе Късна вечеря. Нощувка.

2-ри ден: БУДВА
Закуска. Отпътуване за Будва - Перлата на Черна гора. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора,не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Пристигане в Будва. Пешеходна обиколка на стария град Будва. С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за шопинг и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: ДУБРОВНИК
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или ?по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. По желание- посещение на остров Локрум-природен резерват, създаден с цел запазване на намерените там екзотични растения. Първите обитатели на острова са бенедиктинците, които основават тук манастир през 1023 год. През 1859 год. ерцхерцог Максимилиян Хабсбург построява дворец и реновира обителта, която по-късно се превръща в Природонаучен музей. Особено красиви гледки над целия остров може да видите от френската крепост, 1808 год., построена на най-високата точка на острова под формата на звезда. Връщане в Черна гора в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: ТИВАТ-КОТОР-ПЕРАСТ
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или ?по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст. Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата. Отпътуване за Котор -Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 -ти ден: СУТОМОРЕ - БАР
Закуска. Свободно време за почивка и плаж.?След обяд по желание разходка до град Бар. Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години. В новата част на Бар ще видим пристанището, резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. В стария град мирно съжителстват джамии от 17 век с християнските храмове. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 -ти ден: СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България.Посещение на столицата на Черна гора- Подгорица. Градът е дом на около 150 000 души, закътан между Динарските Алпи и Шкодренското езеро, там където река Рибница се влива в река Морача. Заради бомбардировките по време на Втората световна война голяма част от историческите сгради в него са напълно разрушени, затова и обликът на Подгорица е на модерен град с малко оцелели сгради от османско време и повече от периода на социалистическото строителство. Красивите многобройни мостове над двете реки, както и многото зелени паркове го отличават от другите градове в Черна гора. Кратък престой в Подгорица през който ще имаме възможност да минем по стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки. Отпътуване за България с кратки спирки за освежаване. Пристигане в София късно вечерта.
Изпрати запитване
Будва
Транспорт - Будва Заведения - Будва Хотели - Будва Пазаруване - Будва Събития - Будва Забележителности - Будва
Будванската ривиера – екзотика наблизо
Подгорица - столица между морето и планината
Динарски планини – най-големият масив на Балканите