Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Дефиле на младото вино в Стария Пловдив 2017

По света и у нас
Дати и цена
Цената включва
транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване
Цената не включва
такса за Дефиле на младото вино в стария град- 3 лева/човек, с този билет можете да дегустирате вино на 12 щанда. Щандовете ще бъдат разположени в дворовете на старите къщи в стария град, в галериите и други помещения, избрани от общината.
Започна сезонът на виното! Какво по-добро начало от една приятна екскурзия с отправна точка - Стария Пловдив. На тази дата там ще се отбележи Празникът на младото вино, на който ще присъстват производители от цялата страна! За да се настроите за празника, обаче, първо ще посетите Долнолозенски манастир „Св.Св. Петър и Павел”. Обителта е действаща и се обслужва от монахини.След това ще имате възможност да се включите в дегустациите на вино в три категории - червено вино, бяло вино, вино розе в Стария град на Пловдив.Ще има време и за разходка и посещение на старите къщи на града, превърнати в музеи, галериите, амфитеатъра и всичко останало, за да се потопите в магнетизма и специфичния аристократичен дух на Стария Пловдив.

Остава само да изберете приятна компания и да се отправите на едно зареждащо пътешествие!С тази екскурзия ще съчетаем неповторимостта на Стария град и младото вино, което ще се хареса на всеки, дошъл да се потопи в атмосферата на празника.

Програма: Посещение на Долнолозенски манастир „Св.Св. Петър и Павел”.Кога е основан манастирът не е известно, но мястото е почитано за свято от незапомнени времена. Намиращите се артефакти в манастиския двор свидетелстват за отколешен духовен живот тук. Манастирът представлява комплекс от нови жилищни сгради и църква, тя е осветена на 29 юни 2005 г. от Знеполския епископ Николай. Обителта е действаща и се обслужва от монахини. Пристигане в Стария Пловдив. Празникът се организира от Съвет по туризъм-Пловдив в партньорство с Община Пловдив и Национална лозаро-винарска камара /НЛВК/, Общински институт "Старинен Пловдив", медийни партньори, фирми и други.

Посетителите на празника ще имат възможността да дегустират вина от различни краища на България в три категории: червено вино, бяло вино, вино розе. Изборът за най-доброто ще направят чрез гласуване с карти. Урните, в които ще се пускат ще стоят на трите входо-изхода на Стария град, където се продават и билетите.

Чрез томбола ще бъдат определени печелившиге билети на позналите победителите сред винопроизводителите. Списък с печелившите и отзивите от полученото вино ще бъде публикуван на сайта на Съвет по туризъм-Пловдив.

Всички участници-винопроизводители в събитието ще получат грамота, а победителите-специални отличия в съответните три категории. Учредени са и шест специални награди от Европейския Рицарски Орден на виното - Консулат България за винарскиа изба. В трите категории специална комисия ще излъчи по двама победители, съответно за "Златен рицалски граал" и "Сребърен рицарски граал".

Празникът ще представи едно благородно състезание между винопроизводителите, но и ще излъчи новите винени дестинации – винарски изби, дегустационни зали, шата и други в страната Естествено, можете да разгледате старите къщи на града, превърнати в музеи, галериите, амфитеатъра и всичко, което предлага Пловдив.

Отпътуване от центр. вход на стадион Васил Левски в 8 часа. Пристигане в София вечерта около 18,30 часа.
Екскурзията се потвърждава 3 дни преди тръгване при минимум 24 пътуващи.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия. Туроператорът не носи отговорност при промяна цена на входните билети на посещаваните обекти, обявените цени са актуални при публикуването на офертата.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Пловдив
Транспорт - Пловдив Хотели - Пловдив Пазаруване - Пловдив Забележителности - Пловдив
10 интересни идеи за дъждовно време – за пътешественици
Поглед отвисоко: Безплатен фестивал за филми, заснети с дрон, в Пловдив
Дигитализация на експонати в Регионален исторически музей-Пловдив