Оферта номер: 204378

Делюви празници в Златоград 2017 - 3 дни - автобус - последни стаи!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Златоград и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
- транспорт с лицензиран автобус

- екскурзоводско облужване

-2 нощувки със закуски в хотел *** в Златоград

-Ползване на открит басейн

- Вечеря на 23.09.2017 г. с музика без напитки;

- курортна такса

-посещение на Девинската екопътека, Широка лъка, Ареален комплекс в Златоград, Кристална зала в Мадан и Бачковския манастир
Цената не включва
-входни такси в посещаваните обекти по програма или по желание

-екскурзия „По стъпките на скалните хора” с местен водач на 23.09.2017 при минимум 4 желаещи/
Маршрут на екскурзията: София-Девинска екопътека- Широка лъка-Златоград-Кристална зала в Мадан-Бачковски манастир-София

ДАТИ: 22.09.2017 - 24.09.2017 г.

3 дни/2 нощувки със закуски, 1 вечеря, жива музика

ЦЕНИ на човек в двойна или тройна стая:

При плащане до 01.09.2017 г.: 157.00 лв.

Стандартна цена: 177 лв.

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

През 1977 г. песента, в изпълнение на народната певица Валя Балканска е включена в Златната плоча, която американските космически апарати „Вояджър 2“ и „Вояджър 1“ изпратиха като музикално послание от Земята към далечния космос.

С това пътуване ще имате удоволствието да бъдете участници в тазгодишните ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ и във възстановката „Един пазарен ден преди 100 години”, където облечени в автентични народни носии, занаятчиите от старата чаршия ще предложат продукти и предмети, дело на техните ръце и ум, ще послушате родопската каба гайда и концерт с изпълнения на гост-музиканти от Гърция (бузуки), ще поиграете на родопското хоро, ще посетите най-старата църква в Родопите, килийното училище, ще се смесите с дами и господа, облечени както „ЕДНО ВРЕМЕ“ , ще опитате прочутото златоградско въртяно кафе в „Старото кафене, с две думи-ще се потопите в атмосфератата на градчето преди 1 век, ще имате възможност да се насладите на красотата на буйната река Девинска преминавайки през романтични дървени мостчета надвиснали над водата, ще видите Широка лъка и нейните гърбави мостчета, и най-накрая ще направите вълнуваща разходка из древни тракийски светилища и причудливи скални феномени, създадени и оформени от цивилизащията на т. нар „скални хора“.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!


================================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН.22.09.2017 Отпътуване от стадион Васил Левски в 7,30 часа. С автобуса групата преминава последователно покрай язовирите от каскада „Въча”. Спиране за фотосесии на най-красивите места от язовирите Кричим, Въча и Цанков камък. Пристигане в северозападния край на гр. Девин, откъдето започва туристическата екопътека „Струилица”. Пътеката е дълга 3,5 км и се изминава за около 2 ч, включително и пътя до водопад Самодивското пръскало. Ако желаете се изкачвате на Гяурско кале-около 1,5 качване и слизане. Самата екопътека започва от защитена м. Струилица и върви нагоре срещу течението на Девинска река. На много места са изградени красиви мостчета по двата бряга на реката и съответните места за почивка и отдих. Цялото й трасе е обявено за защитена територия. Под ръководството на водача преминаване по пътеката, като за всички природни, исторически и географски забележителности посетителите получават необходимата информация от водача. Време за развлечение, наслада, множество снимки по трасето и обяд. Завръщане до автобуса и отпътуване към Златоград. Кратка почивка в Широка лъка за посещение на църквата и центъра на архитектурния резерват. Преминаваме покрай Смолянските езера и пристигане в град Златоград. Настаняване в хотел в центъра на града. Нощувка.

Забележка: Който от туристите не желае пеш. преход по екопътеката, може да ползва минералните извори в нейното начало в рамките на около 3 часа срещу заплащане на входна такса-10 лв за възрастни и 6 лева за деца.

2 ДЕН. 23.09.2017 Закуска. Туристическа програма в Златоград - пешеходна разходка до паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква в Родопите, килийното училище, свещолеярната и разглеждане на Стария град със занаятчийските работилници. В 10,30 часа в Етнографски ареален комплекс/ЕАК/ започва празникът - Възстановка „Един пазарен ден преди 100 години”. Свободно време за участие в празника-самодейни народни състави, изпълнители от цяла България идват в Златоград за да участват в събитието.Следобяд възможност за пешеходна разходка из древни тракийски светилища и причудливи скални феномени в района на Златоград/при минимум 4 туристи срещу допълнително заплащане/. Разходката е с продължителност около 2-3 часа с местен водач. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика Нощувка.


3 ДЕН. 24.09.2017 Закуска. Напускане на хотела и отпътуване от Златоград посока Смолян. Пристигане в град Мадан и посещение на единствения по рода си минен музей с Кристалната зала, където са изложени изключителни образци на минерали, събирани дълги години в родопските рудници. Почивка при Бачковския манастир. Пристигане на стадиона в София привечер.

*********

Меню за вечерята на 23.09.2017 г.

1. Малка комбинирана салата
2.Телешко филе с гъби 3.Гарнитура/ориз+пюре/
4.Хляб/2бр/
5.Десерт –толумбички-1.20лв.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 25 ТУРИСТИ. СРОК НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ 5 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА РЕДА НА ПРОВЕЖДАНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ.Входните такси са валидни при публикуването на офертата и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна от страна на управата на местните туристически обекти.

Носете удобни обувки, народна носия или дрехи, извадени от скриновете на баби и дядовци и разбира се добро настроение!

ЗА ТУРИСТИ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ - 35 ЛЕВА ОТ ЦЕНАТА

Входни такси: Кристална зала в Мадан-2 лева

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 25 ТУРИСТИ. СРОК НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ 5 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА РЕДА НА ПРОВЕЖДАНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ.Входните такси са валидни при публикуването на офертата и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна от страна на управата на местните туристически обекти.
Златоград и Кавала
от 119 лв.
Златоград и Кавала
1 нощувки
Автобус
Златоград
Транспорт - Златоград Хотели - Златоград Събития - Златоград Забележителности - Златоград
Уникалният етнографски комплекс - Златоград
Идея за уикенда - кукери в Златоград
Стига чакай уикенда! Наръчник за спане под небето в делничен ден