Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Екскурзия до ПАРИЖ със самолет и екскурзод на български език

Номер на оферта

/

229416

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София - Париж - София на авиокомпания "България Ер"
• Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. на човек
• Трансфери летище - хотел - летище
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* (Ibis Gare du Nord/ Gare de l'Est Chateau Landon 3* или подобен)
• Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на застрахователна компания "Армеец"

Цената не включва

-->Градска такса: 1,88 € на човек на ден (заплаща се на място)
--->Разходи за градски транспорт: карнет 10 билета - 14,90 € за зони 1-4 (към 01.01.2019) - на място
-->Доплащане за слушалки (3 EUR на човек за всеки тур) - задължително, на място

Екскурзии по желание (заявяват се и се заплащат предварително:
1."Духът на Монмартър" - пешеходна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 39 лв на турист (не е подходящ за лица с ограничена подвижност!)
2."Класически Париж" - пешеходна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 10 записани туристи: 44 лв на турист (Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт.)
3.Круиз с панорамно корабче по Сена: 25 лв на турист (Продължителност: 1 час)
4.Двореца "Версай" - полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса за двореца-без градините и транспорт; продължителност на екскурзията: 5 часа) при минимум записани 15 туристи: 129 лв за възрастен; 99 лв за деца 3-25 г.;
5."Лувъра и неговите шедьоври" с местен лицензиран екскурзовод на български език при мин. 10 туристи* (макс. 25 туристи): 89 лв на турист (включва входна такса, такса за групова резервация с фискиран час за вход; продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт)
6.Билет за самостоятелно посещение на Лувъра: 39 лв (с включена такса за издаване на билета)!
Билет за представление в Мулен Руж: 119 €

Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 EUR) - на място
Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца "Версай" (3 EUR) - на място

*При мин. 12 записани туристи

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Информация за входни такси:

Входни такси за музеи, обекти и прояви /посещават се по желание, в свободното време/:
• Айфелова кула: 25 € за възрастен и 6,30 € за деца 4-11 г. с достъп до 3-ти последен етаж или 16 € за възрастен и 4 € за деца 4-11 г. с достъп до 2-ри етаж. Възможна е предварителна онлайн резервация.
• Градините на двореца "Версай": 9 EUR - на място
• Триумфалната арка: 12 €; безплатно за младежи под 25 г. - на място
• Музея Помпиду: 12 € - на място
• Музея Пикасо: 12,50 € - на място
• Музея Оранжри: 9 € - на място

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИКА 1 НОЕМВРИ!
самолетна екскурзия с обслужване на български език
ДАТИ: 02.10.2020 | 29.10.2020
4 дни / 3 нощувки
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН
СофияПариж

Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.00 ч. с полет на авиокомпания "България Ер" за Париж. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, мостовете на река Сена, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет, луксозният площад Вандом и др. Трансфер до хотела.
Настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт и ще ви ориентира в района около хотела, както и за възможностите за придвижване с градски транспорт.
Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"Духът на Монмартър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и др.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град. Турът не е подходящ за лица с ограничена подвижност!
Свободно време.
Нощувка.

2 ДЕН

Париж – Дворецът "Версай" – Париж ~40 km

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание:
==>Полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай" – двореца на Краля Слънце, Луи ХІV с местен екскурзовод на бьлгарски език: Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката включва разглеждане на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана, на Меркурий, Огледалната Зала и др. Свободно време за самостоятелно посещение на градините на двореца.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"Класически Париж" (левият бряг на Сена и остров Сите) - пешеходен панорамен тур с екскурзовод на български език: църквата "Сент-Етиен-дю-Мон"; Пантеона - където са погребани философите на Просвещението Волтер и Ж.-Ж. Русо, дейци на Френската революция, много забележителни пълководци, писатели като Е. Зола, А. Дюма-баща, учени като Пиер и Мария Кюри и др.; Сорбоната - най-прочутият парижки университет, Люксембургската градина, където се намира сградата на Сената; Латинския квартал и фонтана Сен Мишел; остров Сите - духовното сърце на Париж; готическата катедрала Нотр Дам; Съдебната палата; Консиержори с Кралския параклис Сент Шапел и др.
==>Възможност за самостоятелно посещение на музея Орсе с предварителна резервация - в огромната, просторна и светла сграда, строена за жп гара за прочутото Световно изложение в Париж през 1900 г. днес ни "очакват" картините на Моне, Мане, Сезан, Реноар, Дега, Писаро, Ван Гог, както и впечатляващи скулптури на Роден. „Звездна нощ“ на Ван Гог, „Играчи на карти“ на Сезан, „Момичета на пиано“ на Реноар, „Жътва“ на Писаро са само част от световноизвестните платна, представени в музея.ала Нотр Дам, Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис, площад Сен Мишел с красивия фонтан - любимо място за срещи на парижани, моста Пон Ньоф - най-старият мост, свързващ двата бряга на река Сена.
Нощувка.

3 ДЕН
Париж

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"Лувъра и неговите шедьоври"* - самостоятелно или с местен екскурзовод на бьлгарски език. Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.
==>Круиз с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3-ти век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час).
По желание (самостоятелно посещение, с предварителна резервация за билет):
==>Кабаре Мулен Руж (представление от 21:00 ч. - самостоятелно посещение, необходимо е ползване на градски транспорт) - най-известното и най-старо нощно заведение в Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр.
Нощувка.

4 ДЕН
ПарижСофия

Закуска.
Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:00 ч.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Уикенд почивка - Франция |  Уикенд почивка - Париж

Избрани оферти