Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копривщица

Ден на шопската спържа и суджука "Копривщица 2017"

Номер на оферта

/

210218

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус/бус, екскурзоводско обслужване, туристическа обиколка в Копривщица без вкл. входни такси

Цената не включва

Цени на музеите в Копривщица

За възрастни, цената е 6 лева за обиколен билет или 4 лева за всеки музей по отделно. За ученици и студенти - 3 лева за обиколен билет или 2 лева за всеки отделен музей.

Инвалиди и деца от социални домове влизат безплатно.

Ослекова къща е частен музей. Билети се купуват само на място. Цена на билет - 2 лева.

Програма на пътуването

Дата: 25.11.2017

Дойде време да извадим Юнашкия тиган на България за зимния сезон. В Юнашката градина към Музея на хляба и традиционните храни в Копривщица, ще приготвим Шопска спържа като за юнаци.
Ще подредим една стена копривщенски суджуци и ще скрием чашите. Виното се пие от буркан, суджукът се яде с ръце, а хлябът се чупи на големи комати и малки мазни хапки.
Хора на диета ще скучаят. Който е бил, знае. Който не е бил на Буркан парти в Академия "Кулинарен историк" да идва, че другото е догодина.



Академия „Кулинарен историк” организира Седмица на Копривщенските суждуци и луканки. На живо ще се произвеждат автентични месни деликатеси. Ще можете да видите как се приготвят копривщенския етерник, копривщенски суров суджук, копривщенска юнашка луканка, местната спържа от свинско месо в буркан. Всеки ще може да си закупи или да поръча от традиционните мезета на майсторите от Академия „Кулинарен историк”.

Нашата програма:
Отпътуване в 8 ч. от паркинга пред централния вход на стадион Васил Левски. Пристигане в Копривщица. Свободно време за посещение най-новата атракция в града „Хлебна къща Кулинарен историк”, където се провежда Седмицата на Копривщенските суджуци и луканки. Ще можете да видите в действие Юнашкия тиган, Юнашката скара и Чорбаджийския казан за приготвянето на традиционни местни мезета и скара. От щандовете на Академия „Кулинарен историк” ще можете да купите сирене, кашкавал, лютеница, Копривщенски суджук, спържа и ароматен прясно изпечен хляб. Няма да липсват и греяното вино, греяната ракия с мед, ракията от рози, мавруда с мед и розови листенца на майсторите пазители на Копривщенските традиции от къщата. Туристическа обиколка в Копривщица. Свободно време. Отпътуване за София около 16,00ч. Пристигане вечерта.

Цена: 22 лева

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Копривщица |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Копривщица |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Копривщица

Избрани оферти