Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Диамантът на Русия – КАРЕЛИЯ

Номер на оферта

/

196774

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети: Бургас - Санкт Петербург; Москва - Бургас, с включени летищни такси (към 15.05.2017г);
- 1 нощувки със закуска и обяд в хотел 3* в Санкт Петербург;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Москва;
- 5 нощувки със закуски, обяди и вечери на круизен кораб;
- Всички трансфери по праграмата;
- Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург;
- Посещение на Ермитажа, с включена входна такса;
- Автобусна обзорна обиколка на Москва с включена екскурзия по Червения площад;
- Всички екскурзии с включени входни такси по програмата на круиза;
- Екскурзовод на български език;
- Водач от фирмата

Цената не включва

- Туристическа руска виза - 119 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Допълнителни екскурзии по желание;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер

Забележка:
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
- Възможно е да има промяна в часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 7 дни преди началото на екскурзията;
- Цената на летищните такси подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет;
- Агенцията не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж;
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител

Условия на записване:
- Депозит – 800лв; Доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Програма на пътуването

1-ви ден 19.08.2017г, Санкт Петербург: Излитане от летище Бургас с директен чартърен полет. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург. Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др.. Обяд (късен). Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден 20.08.2017г, Санкт Петербург: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най-големият художествен и културно-исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство. Обяд. Отпътуване за пристанището. Регистрация на борда на кораба. Приветствен коктейл за Добре дошли и в 19:00ч отплаване. Вечеря.
>>Теплоход Николай Карамзин<< Разполага с 1-местни, 2-местни и 3-местни каюти за 300 пасажера, оборудвани с баня с душ, климатик, хладилник, телевизор, илюминатор. 2 ресторанта; бар с танцувална зала (всяка вечер програма); панорама бар; открити бортови веранди; солариум; конферентна зала; читатетен салон; музикален салон; медицински кабинет; стая за гладене.

3-ти ден 21.08.2017г, Ладойное поле (Мандроги): Закуска. В 10:00ч акустиране.
Автобусна екскурзия до Свято-Троицкий манастир Александър Свирский, където ще имате уникалната възможност да се докоснете до светите мощи на Александър Свирский, да се запознаете с историята на манастира, основан през 1508г и да се насладите на красотата и спокойствието на обграждащото го необикновено „Свято езеро” наподобяващо формата на кръст.
Програмата продължава с пикник сред природата в живописното „селце” Мандроги, разположено на брега на р.Свирь, между Ладожкото и Онежкото езеро. Тук под дървен навес ще похапнете вкусни шашлици от риба или месо, със свежа салата и пироги с ябълки под звуците на
любими руски песни, изпълнявани на живо.
След вкусния и весел обяд ще имате свободно време в Мандроги, където ще можете да пазуравате, да опитате известните руски палачинки с хайвер или просто да се разходите из единственото по рода си селище. В Мандроги ще видите красиви селски къщи в руски стил с изключително красиви дърворезби в ярки краски, открита поляна с приказни герои, мини зоопарк, конюшня с повече от 10 вида коне (по желание разходка с каручка или конна езда), музей на водката (повече от 2500 вида), експозиции на вебската култура, занаятчийски работилници, действаща мелница и много други.
В 17:00ч отплаване. Свободно време за почивка на кораба. Вечеря. По желание включване в тематични вечерни забавления на борда с музика, танци и много веселие.

4-ти ден 22.08.2017г, Кижи, Петрозаводск: Закуска. В 08:00ч акустиране.
Пешеходна екскурзия „Шедьоврите на остров Кижи”. Остров Кижи е един от 1650-те острова на Онежкото езеро. Но тук, на едно неголямо възвишение насред водата стоят удивителните, неповторими създания на Северната Руска дъревна архитектура. Музеят на открито включва Старинни църкви и къщи, издялани от карелски дърворезбари и превърнали се в световни шедьоври. По време на екскурзията ще посетите един от най-знаменитите шедьоври, построен през 1714г. Зданието на Преображенската църква достига 37 метра височина (до днес остава една от най-високите дървени конструкции в света), впечатляващо е, че е изградена без нито един пирон. Отдалеч силуетът й е пирамидален, а погледнат отблизо буди възхищение с невероятното разнообразие на отделните си детайли, издялани от борово дърво. Богато украсена, тя има 22 позлатени купола, ориентирани точно по посоките на света и погледаната от птичи поглед отгоре има формата на кръст. Кубетата са различни по големина и придават на храма причудлив вид – в ярък слънчев ден блестят, по залез са пурпурни, а в облачно време- сребърни. Иконостасът на църквата е много ценен, състои се от 102 икони, някои от които са рисувани през 17 век.
След ексурзията до това невероятно късче от Онежкото езеро се връщаме на кораба и в 12:00ч отплаваме за Петрозаводск.
Обяд на борда и свободно време.
В 16:00ч пристигане в Петрозаводск. Пешеходна екскурзия (около 2 часа) в столицата на диамантената Карелия с разглеждане на основните забележителности на града. Свободно време. По желание (срещу допълнително заплащане) автобусна екскурзия до най-известният от карелските водопади Кивач. Популярни, труднодостъпни, малки и големи, водопадите на Карелия представляват нейната природа в пълната и красота. На великолепието им може да се наслаждавате с часове. Водопадът Кивач е вторият по големина равнинен водопад в Европа, а около него се намира и едноименният природен резерват с повече от 500 вида брези.
В 21:00ч отплаване от Петрозаводск. Вечеря на борда на кораба.

5-ти ден 23.08.2017г, Плаване:
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.
Закуска. Обяд. Вечеря.

6-ти ден 24.08.2017г, Мышкин: Закуска. Обяд.
В 15:00ч акустиране в гр.Мышкин - древен, самобитен и живописен. Застроени едноетажни-двуетажни къщички, той почти е неизменен от началото на 20-ти век. Най-малкият в Ярославска област град от пръв поглед ще Ви покори със своята наивна провинциалност, почти нереална патриархалност и радушни жители. Пешеходна екскурзия „Към мишките на старата мелница” с посещение на старинната мелница, Музея на известните в цял свят „Руски валенки”, Етнографските изложби „Лен” и Успенския събор.
В 17:30ч отплаване. Вечеря.

7-ми ден 25.08.2017г, Москва:
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.
Закуска. Обяд. Вечеря.
В 20:00ч акустиране на Северното пристанище в гр.Москва. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

8-ми ден 26.08.2017г, Москва:
Закуска. Освобождаване на стаите. Автобусна обзорна екскурзия на Москва – панорама Кремъл, Храм Христа Спасителя, Новодевическия манастир, „Воробыевы горы”, МГУ, Поклонная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Моста Багратион, Деловия център „Москва Сити”, Новия Арбат и др. Екскурзия по Червения площад, Александровската градина и Манежния площад: Мавзолеят на Ленин, Църквата Василий Блажений, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков, Старата сграда на МГУ, ТЦ „Охотный ряд”, Могилата на Неизвестния войник, Паметника на Александър1 и др. (обектите се разглежда отвън).
Свободно време. Трансфер до летището. Връщане с директен полет за България.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Круизи 2024 - Русия |  Круизи 2024 - Санкт Петербург

Избрани оферти