Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кърджали

Дяволски мост - Боянсаръевият манастир - Перперикон и Хасковската Дева

Номер на оферта

/

198495

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус
Екскурзоводско обслужване
Нощувка със закуска в хотел 2/3 звезди в района на Кърджали
Посещение на Дялолския мост, Кърджали, Хасково, Перперикон
Местен екскурзовод на Перперикон

Цената не включва

лични разходи,
входни такси в посещаваните обекти - 3 лв. за възрастни Перперикон

Програма на пътуването

Средновековен шедьовър Дяволски мост-Боянсаръевият манастир, Перперикон и Хасковската Дева

Маршрут: София-Дяволски мост-Кърджали-Перперикон-Хасково-София

Транспорт: автобус

2 дни/ 1 нощувка със закуска

ДАТА: 29.04.2018 г.

ЦЕНА: 98 лв.


--------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================


ПРОГРАМА

1 ден. Тръгване в 7:00 ч. от София, паркинга срещу централния вход на стадион Васил Левски .
Пътува се през Асеновград по живописните родопски пътища към малкото градче Ардино и село Дядовци, откъдето поемаме пеш към река Арда и обвития в легенди Дяволски мост/Шейтан кюпрю/. Построеният по нареждане на султан Селим I мост е един от най-впечатляващите архитектурни шедьоври от Средновековието в Родопите.
/Пешеходен преход - около 1,5 часа в двете посоки/.Отпътуване за Кърджали. Настаняване в хотел. Свободно време и нощувка.

2 ден.Закуска. Посещение на Храмов комплекс "Успение Богородично" на отец Боян Саръев. Той се намира в кърджалийския квартал "Гледка" и е едно от най-посещаваните от туристи свети места в страната. Причините са много, като най-сериозната от тях е, че комплексът от 1990г. е стопанисван и доизграден благодарение на всеотдайността на отец Боян Саръев, известен като един от основните стожери на християнската религия в Родопите. Първата копка за храма е направена още през 1938г. от селяни от село Джебироглар, подтиквани от тяхна съселянка, сънувала пророчески сън. При първата копка е открита завита на руло икона. При втората копка на повърхността потича лековитата вода на аязмо. Селяните решават да построят дървен параклис, а в последствие и храм. Напоследък към манастира се стичат много туристи, тъй като тук освен ,че се намира кладенец с лековита вода, се съхраняват частици от Кръста Господен. Неотдавна професор Николай Овчаров при разкопки в близост до Перперикон направи поредното си смайващо откритие - в абсидната част на архиепископска църква той открива 5 - 6 бронзови нагръдни кръстове - реликвариуми. При изследване в лаборатория се оказва, че в един от кръстовете в мощехранителницата са открити частици от Светия Кръст. През 2002 година с литийно шествие реликвите са донесени в храма и са изложени на поклонение.

Отпътуване за Перперикон. Разглеждане комплекса с местен екскурзовод. Отпътуване за Хасково и разглеждане на монумента Света Богородица-най-високата статуя на Дева Мария с младенеца в света. Символът не е избран случайно. Божията Майка винаги се е считала за покровителка на град Хасково. Монументът се издига на хълма Ямача в границите на града и притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Уникалната статуя е висока 14 метра и лежи върху 17-метров постамент. Общата му височина е 32,8 м, а в основата му е изграден параклис. Цялата конструкция тежи 80 тона. Религиозният комплекс е официално открит с тържествен водосвет на 8 септември 2003 г., а през 2005 г. е вписан в книгата „Световните рекорди на Гинес“. От 2009 г. монументът е част от 100-те национални туристически обекта. През 2010 г. до статуята на Богородица бе изградена и камбанария. Със своите почти 30 м височина тя е една от най-високите на Балканския полуостров. На върха й са поставени 8 камбани с различна големина. Камбанарията е достъпна за туристи, а от най-високата й точка се разкрива красива гледка към града. Свободно време в града за обяд. Пристигане в София на стадиона вечерта.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАИЦЯ

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 25 ТУРИСТИ. СРОК НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ 5 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА РЕДА НА ПРОВЕЖДАНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ.

Входните такси са валидни при публикуването на офертата и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна от страна на управата на местните туристически обекти.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др

==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Кърджали |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Кърджали |  Майски празници - България |  Майски празници - Кърджали

Избрани оферти