Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Сафари в Танзания с почивка в Занзибар - 7 нощувки!

Номер на оферта

/

65375

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София-Килиманджаро; Занзибар-София с Qatar Airways с включени летищни такси
• Самолетни Билети Серенгети (Серонера) - Аруша - Занзибар с включени летищни такси;
• 2 нощувки в района на Нгоронгоро, 2 нощувки в Серенгети в лоджове по програма;
• 3 нощувки на all inclusive в BlueBay Beach Resort & Spa 5* на о-в Занзибар;
• 7 закуски, 3 обяда и 7 вечери;
• Всички трансфери и сафарита с джипове 4х4 по програма;
• Входни такси за резерватите;
• Водач-преводач на агенцията;
• Опитен местен гид-шофьор;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
• Подробна туристическа информация за Танзания и о-в Занзибар;
• Летищните такси към момента на публикуване на офертата (22.08.2018) са в размер на 660 лв и се фиксират към датата на доплащане –18.01.2019.

Цената не включва

• Такса за танзанийска виза – 50 USD на човек/заплаща се на летище при влизане в страната/;
• Доплащане за единична стая: при запитване;
• По желание доплащане за настаняване в хотел Melia Zanzibar 5*– цена за 3 нощувки от 400 лева на човек;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини – по желание и към момента на подписване на договора;
• Бакшиши и лични разходи.

Програма на пътуването

Национален парк Серенгети - Кратера Нгоронгоро – Остров Занзибар

НАЙ-ВЪЛНУВАЩОТО САФАРИ ПРИКЛЮЧЕНИЕ С ВОДАЧ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

ДАТА: 01.03. - 10.03.2019 г.

10 дни / 7 нощувки

ЦЕНА:
Основен пакет на човек в двойна стая при записани 12 туристи / ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

Промо пакет до 12.10.2018 г.: 6650 лв

Стандартна цена: 6900 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-Гарантирани хотелски лукс и комфорт – настаняване в 4* и 5* лоджове и хотели!
-Два от най-известните и впечатляващи парка в света Нгоронгоро и Серенгети!
-Вълнуващо преживяване в най-големият вулкански кратер на Земята - Нгоронгоро!
-Гарантирана среща с пет от големите на Африка – лъв, леопард, слон, жираф и хипопотам!
-Включени 3 нощувки на all inclusive в луксозен хотел 5* на остров Занзибар!
-Включени 7 вечери и 3 обяда!
-Включени 2 вътрешни полета!

Оставяйки зад гърба си всички отъпкани пътища и всички следи от човешко присъствие, с тази екскурзия ще забравите за ежедневието си и ще откриете един нов свят, недокоснат от цивилизацията! На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя е много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро.

Освен незабравимо сафари, нашата специално подготвена програма включва и релаксираща почивка в луксозен 5* хотел на остров Занзибар – един истински рай! С широката си плажна ивица, комплексът е перфектното място за отмора след изпълнените с впечатления сафарита. „Отивам на сафари в Африка!” е и винаги ще си остане мечтата на всеки пътешественик!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /01.03.2019, петък/ София – Доха - Килиманджаро

Излитане от летище София в 22:40 ч за Доха с полет на Qatar Airways.

Ден 2 /02.03.2019, събота/ Доха – Килиманджаро - Карату

Кацане в Доха в 04:30 ч. и продължение с полет за Танзания в 09:10 ч. Пристигане на летище Килиманджаро в 15:40 ч. Посрещане и трансфер до района на Карату (160 км) в близост до защитената зона на Нгоронгоро – обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в The Retreat at Ngorongoro 4*. Хотелският лоджа-комплекс предлага на своите посетители пространство и спокойствие с грижливо озеленени градини, комфорт и уютна атмосфера. Тук е перфектното място за начало на Вашето пътешествие сред дивата природа на Африка. Вечеря в лоджа и нощувка.

Ден 3 /03.03.2019, неделя/ Карату - Нгоронгоро

Ранна закуска и отпътуване за кратера Нгоронгоро. Целият ден е посветен на опознаването на този природен феномен. Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан (калдера) и се намира в северната част на Танзания в област Серенгети. Това е най-големият вулкански кратер на Земята с диаметър повече от 20 километра. Спускане с джипове в кратера на вулкана, обяд пикник сред дивата природа и разглеждане на богатия животински свят. Тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв и черен носорог. Често този резерват е наричан „Ноевият ковчег” – легендата разказва, че Бог решил в Рая да има място и за дивите животни и затова създал Нгоронгоро. Този огромен естествен зоопарк, в който може да се разположи цяла София, се намира на 2000 м н.в. и вечната пролет тук благоприятства наличието на постоянна вода и храна за животните. Настаняване в Ngorongoro Sopa Lodge 4* кацнал на ръба на кратера на височина от половин километър. Вечеря и нощувка сред един от най-интересните природни декори в света.

Ден 4 /04.03.2019, понеделник/ Нгоронгоро – Серенгети

Ранна закуска и отпътуване към националния парк Серенгети (170 км), по пътя сафари с възможност за опознаване на животинския свят на региона. Пристигане в Серенгети – обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд и настаняване в лодж Serengeti Sopa Lodge 4*. Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен по името Масай Мара. Ако искате да видите огромно разнообразие от диви животни, то Серенгети е правилното място. А за племето масаи, които обитават тези обширни територии от хилядолетия, това е Siringitu - “Мястото, където земята се движи вечно”. Следобедно сафари. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 5 /05.03.2019, вторник/ Серенгети

Закуска. Целият ден е посветен на разглеждане и наблюдение на дивите животни в най-големия Национален парк на Танзания. От ранна сутрин до здрачаване ще имате възможност да направите невероятни снимки на животните, включително и на пет от големите на Африка (лъв, слон, жираф, бивол и носорог). Обяд, вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 6 /06.03.2019, сряда/ Серенгети – Аруша – Занзибар

Ранна закуска. Трансфер до летището на Серенгети (40 км) и излитане за остров Занзибар със стоп в Аруша. Кацане на остров Занзибар, посрещане и трансфер до хотел BlueBay Beach Resort & Spa 5*. Настаняване за три нощувки в стаи superior на база All inclusive. Комплексът е разположен директно на пясъчния плаж на спокойното източно крайбрежие в района Kiwengwa и е идеално място за отдих и развлечения на брега на Индийския океан. Комплексът носи прекрасна атмосфера и уют сред тропическа градина, озеленена с повече от 1000 палмови дървета и предлага просторни стаи, три ресторанта, тераса с изглед към Индийския океан, басейн, вкусна и разнообразна храна, спа и фитнес център, анимация и разнообразни спортни съоръжения. Вечеря в хотела и начало на Вашата релаксираща почивка.

Дни 7 и 8 /07.03 и 08.03.2019, четвъртък и петък/ Занзибар

Следват два свободни дни, в които имате възможност да се насладите на прекрасните условия на комплекса и да се любувате на белите финни пясъци на Занзибар. По желание можете да се запишете и на допълнителни екскурзии до Каменния град на Занзибар или до Prison Island, известен със своите гигантски костенурки. Тези дни са предназначени за Вашето пълно удоволствие и релакс.

Ден 9 /09.03.2019, събота/ Занзибар

Закуска и освобождаване на стаите до обяд. Трансфер до летище Занзибар за полет за Доха в 16:50 ч. с Qatar Airways. Кацане в Доха в 23:25 ч.
Ползване на безплатни стаи за отдих на разположение на пътниците на летището, а при желание ползване на Oryx Lounge на летище срещу допълнително заплащане на място.

Ден 10 /10.03.2019, неделя/ Доха - София

Продължение от Доха за София с полет в 06:55 ч. Кацане на летище София в 11:25 ч.

=============================================================

Условия за записване:

• Цената на екскурзията е валидна при минимум 12 записани туристи.
• Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), подписан договор с агенцията и внесен депозит от 2000 лв на човек;
• Краен срок за гарантиране на групата: 30.11.2018;
• Дата за доплащане: 18.01.2019;
• Плащането става с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път.
• За посещение на Танзания няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна във таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.72 лева на ОББ към 23.08.2018 г. При промяна на валутния курс на щ.долар към лева с повече от 3%, агенцията си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.
• Агенцията не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти