Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берлин

До Германия и Полша от 22.06 до 01.07.2018г. с

Номер на оферта

/

216882

Дати & цени

Цената включва

До Германия и Полша от 22.06 до 01.07.2018г. с посещение на Будапеща, Братислава, Прага, Дрезден, Берлин, Лодз, Варшава, Краков и Нови Сад от София

Дати на провеждане 2018г.: 22.06.2018-01.07.2018г.

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Tранспорт с лицензиран туристически автобус;
8 нощувки с 8 закуски в хотели 2*/3* или 4*, разпределени съответно;
1 нощувка в хотел в района на Будапеще;
1 нощувка в хотел в района на Прага;
2 нощувка в хотел в района на Берлин;
1 нощувка в хотел в района на Варшава;
2 нощувка в хотел в района на Краков;
1 нощувка в хотел в района на Нови Сад;
Посещение на Братислава;
Панорамно - пешеходна обиколка на Прага
Панорамна - пешеходна разходка на Дрезден;
Панорамна - пешеходна разходка на Лодз;
Панорамна - пешеходна разходка на Варшава;
Панорамна - пешеходна разходка на Краков;
Пешеходна разходка и свободно време в Нови Сад;
Водач представител по време на пътуването;

Цената не включва

Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни е БЕЗПЛАТНО;
Градски такси за хотелите по маршрута 46 лева на човек (заплаща се задължително към пакета)
Медицинска застраховка с Асистанс; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет );
Панорамна автобусна обиколка на Будапеща - 25лв. при минимум 25 туриста;
Разходка с корабче по р. Дунав - 35.20лв. при минимум 25 туриста;
Разходка с корабче по р. Вълтава при минимум 20 туриста - 47лв.;
Вечеря в Прага - ресторант с традиционна чешка музика и танци - 98лв. при минимум 10 души
Панорамна-пешеходна екскурзия на Берлин - 40 лева при минимум 25 туриста;
Разходка с корабче по река Шпрее - 40 лева при минимум 25 туриста;
Вечеря в ресторант ,,Компания Пивна Подвале 25'' - 90лв. при минимум 15 туриста;
Полудневна екскурзия до Освиенциум - 68лв. при минимум 25 туриста;
Eкскурзия до една от най-известните солни мини в света - „Величка” - 55лв. при минимум 25 туриста;
Вечеря в ресторант ,,Pod Baranem'' -90лв. при минимум 15 туриста;
Разходи от личен характер;
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Програма на пътуването

Ден 1
Отпътуване от София в 20.00 часа от паркинга пред Централна ЖП Гара (бивш Трафик Маркет) по маршрут София - Будапеща. Преминаване през ГКПП Калотина. Нощен преход.


Ден 2
Пристигане сутринта в Будапеща. Настаняване в хотел 2*/3* - Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб.
Eкскурзия по желание: От 08:30ч. панорамна автобусна обиколка на Будапеща: мостовете на р.Дунав, Парламента, Площада на героите, булевард ”Андраши”, Операта, Оперетата, Българското училище, катедралата „Св. Ищван”, хълма Будавар, Рибарските кули, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите. Свободно време за разходки в града.
Екскурзия по желание: Възможност за разходка с корабче по р. Дунав от 15:00 ч. Нощувка.

Ден 3 - Закуска
След закуска отпътуване за Прага. По пътя посещение на Братислава. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на града: Старо место – тук се намира гигантският излъскан до снежно бяло дворец, който някога е бил резиденция на унгарските крале. Днес в красивата сграда се помещават държавните учреждения на Словакия; Катедралата Св. Мартин - разположена на западната граница на стария град на Братислава. Тя е най-голямата, най-изящната и най–старата църква в града. В последните години е била използвана за коронации от кралство Унгария.
Отпътуване за Чехия и настаняване в района на Прага. Свободно време или екскурзия по желание.
Eкскурзия по желание (при минимум 20 души): 18:30 ч. - разходка с корабче по р. Вълтава.
Eкскурзия по желание (при минимум 10 души): 20:00-23:55ч - Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци. Нощувка.

Ден 4 - Закуска
След закуска панорамно-пешеходна обиколка на Прага - Храдчани - Пражки храд - седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата „Далиборка”, използвана в миналото като затвор, Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти, Старе Место – старият градски часовник с Кметството. След панорамната екскурзия отпътуване за Берлин. По пътя разглеждане на Дрезден – Цвингера (отвън), Земперопер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. и помещаваща се в Цвингера. Около 15:00 ч. отпътуване за Берлин. Пристигане в Берлин около 21:00 ч. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 5 - Закуска
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание:
Екскурзия по желание (при минимум 20 души): Панорамна обиколка на Берлин: Райхстага – седалището на германското правителство, Бранденбургската врата – една от емблематичните забележителности на Берлин, превърнала се в символ на обединена Германия, „Александерплац” – най-големият площад в немската столица, централния булевард „Унтер ден линден“, Катедралата, Щатсопер – един от най-добрите оперни театри в света, площад „Жендарменмаркт“ - красив архитектурен ансамбъл, включващ сградите на Концертхаус, френска и немска църкви и статуята на немския поет Фридрих Шилер, чекпойнт Чарли – най-известният контролно-пропускателен пункт между Източен и Западен Берлин по време на Студената война, „Курфюрстендам” - 3,5-километровата променада, осеяна с бутици и кафенета, Шарлотенбург. Следобед - свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание (при минимум 25 души): Разходка с корабче по река Шпрее. Нощувка в Берлин.

Ден 6 - Закуска
Отпътуване за Варшава. По пътя посещение и разходка в центъра на Лодз. Лодз е третият по големина град в Полша.Разцвета на града е през 19век,когато са построени множество текстилни фабрики,паркове и дворцов и комплекси. Наричат Лодз-градът на Четирите Култури и средището на полската филмова индустрия. Настаняване в района на Варшава. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: Вечеря в ресторант Компания Пивна Подвале 25 (Kompania Piwna Podwale 25) Казват, че тук бие сърцето на Стария Град на Варшава. Намира се в историческата част на града, непосредствено до Барбикан този ресторант е известен с неговите традиционни полски ястия, уникална и празнична атмосфера. Традиционни полски блюда, свежа наливна бира и вода от сифон очароват туристите. Подходящ е за групи и семейства с деца. Нощувка в района на Варшава.

Ден 7 - Закуска
Панорамна-пешеходна екскурзия на Варшава. Пазарният площад „Старе место”; Кралският дворец; Операта, Двореца на културата; църквата „Св. Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен; катедралата „Свети Йоан Кръстител” - най-голямата и най-стара готическа катедрала в града, датираща от XV век; парка Лажиенки – паркът на крал Станислас Август Понятовски. Свободно време в центъра на града. 15:00ч. отпътуване за Краков. Нощувка в района на Краков.

Ден 8 - Закуска
Свободно време за самостоятелна разходка в Краков или екскурзии по желание.
Екскурзия по желание(при минимум 25 души): Полудневна екскурзия до Освиенциум - бившия концентрационен лагер Аушвиц - Биркенау, днес музей със световно значение с местен екскурзовод, слушалки (индивидуално за всеки турист, задължителни по време на обиколката), свободно време в Освиенциум. Връшане в хотела. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание(при минимум 25 души): 13:00ч. екскурзия до една от най-известните солни мини в света - „Величка”, експлоатирана в продължение на повече от 900 години, превърната в музей, включена в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Мината разполага с 300-километрови тунели на 9 нива, пълни със скулптури, изцяло направени от сол, а най-впечатляващ е параклисът на кралица Кинга, за която се смята, че е дала началото на прокопаването и оформянето на мината (в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за мина „Величка”, която е 43 PLN, за ученици и студенти 29 PLN, и се заплаща на място).
Екскурзия по желание(при минимум 15 души): Вечеря в ресторант Pod Baranem е създаден през 1997. Оттогава се радва на отлична репутация сред нашите гости. Уютния дизайн на стара буржоазна къща е наситен с много произведения на изкуството и старинна мебелировка, която допринася гостите да се почувстват специални. Има 5 климатизирани зали с около 120 / 130 места. Специализиран е в полската кухня и има допир и с европейската. Всички блюда се приготвят в ресторанта без да се използват полуготови продукти. Този ресторант предлага богато меню от ястия без глутен. Нощувка в района на Краков.

Ден 9 - Закуска
Пешеходна разходка на Краков, средновековната столица на Полша и трети по големина град в страната понастоящем: замъка „Вавел“ – сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI - XVII век; Ягелонския университет – един от най-старите в Европа; катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта. 14:00ч. Отпътуване към Сърбия. Нощувка в района на Нови Сад.

Ден 10 - Закуска
Пешеходна разходка и свободно време в Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия. Отпътуване към България. Пристигане в София късно вечерта.

Допълнителна информация

ПРОМО ВЪЗМОЖНОСТИ: ПЛАТЕТЕ ЗА 11, ПЪТУВАЙТЕ 12 ЧОВЕКА. ИЗБЕРЕТЕ 6 ДВОЙНИ , 4 ТРОЙНИ ИЛИ 3 ДВОЙНИ + 2 ТРОЙНИ СТАИ ОТ ТАБЛИЦАТА, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ 1 БЕЗПЛАТНО МЯСТО ПО ПРОГРАМАТА

Цените за ранни записвания са валидни до 11.02.2018г. и включват до 25% отстъпка

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Берлин |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Берлин |  Ранни записвания 2024 - Германия |  Ранни записвания 2024 - Берлин

Избрани оферти