Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Дубай погледнат от Палмата - 8 дни от 03.12.2019 г.

Номер на оферта

/

222514

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Дубай - София и включени летищни такси с АК Флай Дубай
• Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
• Чекиран багаж 20 кг.
• Трансфер летище-хотел-летище
• 7 нощувки със закуски в избраният хотел
• Целодневна обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро ЗАД Армеец
• Представител от България по време на целия престой в Дубай
• Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални, лицензирани гидове.

Цената не включва

• Кетеринг на борда на самолета
• Допълнителни екскурзии
• Лични разходи
• Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по:
Ibis Dubai Al Barsha 3* – 10 дирхама (около 5 лева) на стая на вечер
Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4* – 20 дирхама (около 10 лева) на стая на вечер
• Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма на пътуването

ДУБАЙ ПОГЛЕДНАТ ОТ ПАЛМАТА

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 03.12.2019 г.

Едно уникално предложение на съчетание на плажна почивка и екскурзионна програма на Палмата в Дубай - настаняване в хотел Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*
Хотелът е чисто нов, опериращ от няколко месеца. Предлага отлични условия за настаняване и качество според категорията си, както и отделен плаж само за гостите на хотела.

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:

1. Ibis Dubai Al Barsha 3* - 680 евро / 1330 лева
2. Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4* - 780 евро / 1526 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Pабележителности по програмата в Дубай и Абу Даби:

-Настаняване на Палмата в Дубай - Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*
-Посещение на Рамката - „Dubai Frame“!
-Посещение на “The Mall of Emirates”, популярен с единствената закрита ски писта в Близкия Изток!
-Спирка за снимки и кафе на Палмата - “The Pointe”, откъдето се открива страхотна гледка към „Atlantis the Palm”!
-Разходка на “Blue Water Island” – изкуствения остров на който се намира „Dubai Eye” най-голямото виенско колело в света!
-Включено посещение на Президентския дворец „ Qasr Al Watan” по време на тура до Абу Даби!

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: СОФИЯ – ДУБАЙ
Среща на летище София / Терминал 2/ в 11:30 ч. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 20:55 ч. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 20:55 ч. Трансфер и настаняване в Ibis Dubai Al Barsha 3* или Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*. Нощувка.

Ден 2: ДУБАЙ
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Дубай с включено посещение на Рамката „Dubai Frame“, ски пистата, най-новото място на Палмата – “The Pointe”.
Днес ще разгледаме второто по големина емирство в ОАЕ. Арабската ни приказка ще започне с посещение на една от най-новите забележителности на Дубай - „Рамката“ / Frame Dubai /, която бе открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай. Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи. След това ще се отправим към новата част на Дубай, където ви очаква поредица от архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и зеленина в сърцето на пустинята. Преминаваме покрай най-високия небостъргач в света Бурж Кхалифа /Burj Khalifa/ и се отправяме към Мадинат Джумейра /Madinat Jumeirah/ или както го наричат, „Арабската Венеция”, откъдето ще имаме възможността да направим уникални снимки на 7-звездния хотел Бурж ал Араб /Burj al Arab/. Продължаваме към The Mall of Emirates, където ще имаме възможността да видим най-голямата закрита ски писта в Близкия изток. Свободно време за кратка почивка или обяд /не включен в цената/.
Ще продължим обиколката си отправяйки се към изкуствения остров Палм Джумейра/The Palm Jumeirah/, където ще спрем за фото-пауза на красивото крайбрежие от новооткритото място „The Pointe“ откъдето се открива най-красивата гледка към великолепния и луксозен хотел „Atlantis The Palm”. Ще продължим към постоянно развиващият се бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/ и ще спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър.
В края на този забележителен ден ще имаме възможността да се насладим на красивото крайбрежие на Дубай Марина вървейки към изкуствения остров “Blue Water Island”, където ще видим най-голямото виенско колело в света поставило няколко рекорда на Гинес ( все още неофициално отворено ). Островът е дом на уникалния 5* комплекс “Ceasers Bluewater Dubai”, както и множество заведения и ресторанти сред които ще имаме възможност да се разходим.
Полезна информация за екскурзията: Целодневна екскурзия, включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиран автобус, но има и кратка пешеходна част, продължителност около 8 часа.

Вечерта от 19:00 ч.: Допълнителна екскурзия - Бурж Кхалифа и Дубай Мол.
Цена – 55 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)
Изключително усещане е да се изкачите на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най-“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.
Турът ще започне с разглеждане на Дубай Мол, най-големият в света търговски център, част от комплекса Бурж Кхалифа. Ще видите някои от забележителните му притежания, като огромната стена на Аквариума на Дубай, най-голямата ледена пързалка, Стената на гмуркачите и др., а след това най- бързият асансьор в света ще ви качи за 124 секунди до 124-ти етаж, където се намира обсерваторията „На върха” /At the top/.
А после какво ви очаква? Нямат край най-чудесата на Дубай. Великолепието на „Танцуващите фонтани”, жива вода на фона на забележителна музика и феерия от светлини, дори и да не споделим с вас рекордните постижения на създателите на фонтаните, това няма да ви попречи да настръхнете от магичното усещане, което създава танцуващата вода.
Полезна информация за екскурзията: Екскурзията се заявява и заплаща преди отпътуване от България. Часът на тръгване може да бъде променен в зависимост от часа на резервацията за посещение на обсерваторията. Продължителност на екскурзията: около 4 часа. Цената включва трансфер с автобус от и до хотела, в който сте настанени, обслужване от екскурзовод на български, билет за качване в обсерваторията на кулата.
Нощувка.

Ден 3: ДУБАЙ – АБУ ДАБИ
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Сутринта от 09:30ч.: Допълнителна екскурзия - Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan”. Цена – 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)
Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.
Още на влизане в града ще посетите о-в Яс /Yas Island/ - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол /Yas Mall/. За тези, които желаят да прекарат повече време във Ferrari World могат да останат и да се присъединят към групата по-късно през деня.
Отправяме се към най-новия музей в Абy Даби – Лyвъpа (фото-стоп отвън), който е пъpвия клон на cветовноизвестния мyзей извън Фpанция. Модернистичният музей, чиято архитектура е вдъхновена от арабските медини (квартали), обхваща 55 постройки с идеята за "универсален музей" белите му стени улавят отражението на водата на Персийския залив.
Бризът, долитащ от залива, охлажда тъмните коридори. Слънцето "наднича" през уникалните 7850 метални звезди в музейния купол със 180-метров диаметър и тегло 7500 тона, създавайки усещането за "дъжд от светлина". За разлика от други музеи, където подредбата е хронологична, стилова или направена съгласно друг обединяващ критерии, то Лувъра в Абу Даби обединява универсални теми и междукултурни влияния - от праисторически времена до наши дни. След спирката пред Лувъра, се отправяме към сърцето на града и ще ви заведем в традиционното селище /Heritage Village/. Разположено е непосредствено на морския бряг и открива прекрасна гледка към целия град. Там ще можете да видите как е изглеждал животът на местните и техният поминък, преди откриването на черното злато. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /Emirates Palace/ (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките. Следобед ще посетим Президентския дворец „Qasr Al Watan“. Най-новата и уникална забележителност в Обединените арабски емирства. Дворец, изпълнен със знание, предлагащ на света първият по рода си поглед върху арабското наследство и управляващите принципи, които оформят историята на Обединените арабски емирства и нейната визия за бъдещето. „Qasr Al Watan“ е повече от дворец, това е обогатяващо пътуване в съвременна обстановка, което разкрива и отразява управлението, знанието и майсторството. Дворецът Ви предлага уникална възможност да се полюбувате на величествените коридори, които със сигурност ще ви оставят без дъх от архитектурното разточителство, които показват богатото арабско наследство на региона. Ще научите повече за владетелите и управляващите институции, които оформят тази велика нация. На връщане към Дубай ще останете поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие.
Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.
Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

Ден 4: ДУБАЙ
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Сутринта от 10.00 ч.: Парти Катамаран.
Цена 60 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR) - (при мин. 20 човека)
Прекрасна сутрешна разходка на борда на луксозна яхта. Очаква ви приказен панорамен тур около изкуствения остров на The Palm Jumeirah, арката на хотел Atlantis The Palm, луксозния хотел Burj Al Arab и Дубай Марина по вода. Плавайки през сините води на Арабския залив ще имате възможност да се насладете на музика на борда, леки закуски и неограничени безалкохолни напитки и минерална вода.
Вечерта от 18:00 ч.: Посещение на атакционния парк Глобал Вилидж /Global Village/
Цена: възрастен 40 EUR (мин. 10 човека) (деца до 12 г. – 25 EUR)
Комплексът е място за забавление, както за деца, така и за възрастни. Представлява множество атракциони, сцени за концерти, ресторанти, луна парк, зелени площи и 30 палати, представляващи 75 държави, където може да си купите оригинални стоки от целия свят-естествени масла от Африка, фурми от Саудитска Арабия, памучни дрехи от Египет, кожени изделия от Афганистан и много други. Времетраене: около 5 часа.
Екскурзията включва: транспорт от/до хотела, вход за селището, водач на български език.
Екскурзията не включва: храна и напитки, такса за атракционите в лунапарка на селището.
Забележка: Паркът е отворен за посещение от началото на м. ноември до началото на м. април. В селището не е разрешено влизането с къси панталони и поли над коленете.

Ден 5: ДУБАЙ
Закуска.Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Сутринта от 09:00 ч: Допълнителна екскурзия - Магията на откритите пазари на Изтока с обяд в местен ресторант. Цена – 40 EUR (деца до 12 г. – 35 EUR)
Ще започнем разходката с текстилния пазар, където ще намерите изобилие от коприна, кашмир и най-разнобразни текстилни изделия. След това ще преминем от другата страна на Дубай крийк, естественият воден път, който разделя града на две части – Дейра и Бур Дубай. Ще изпитате интересната емоция да плавате за кратко с традиционното водно такси, наречено „абра”. Разходката продължава с пазара на подправките, парфюмите и популярния „Златен пазар”. Тук ви очаква пъстра смесица от ухание на подправки, изобилие от ядки, сладки арабски аромати, а златарските работилници ще ви оставят безмълвни с пищните бижута и изкусната им изработка. В края на разходката ще посетите и магазин, в който ще можете да изберете и закупите различни сувенири, а след това ви очаква изобилен обяд на блок маса в местен ресторант.
Полезна информация за екскурзията: Обяд на блок маса с голям избор от специалитети (една безалкохолна напитка включена в цената). Преобладаващо пешеходен тур. Продължителност около 5 часа.

Ден 6: ДУБАЙ
Закуска.Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия.
Сутринта от 09:00ч.: Допълнителна екскурзия: Градините на Дубай /Miracle Garden/ . Цена - 40 EUR (мин. 10 човека) (деца до 12 г. – 25 EUR) с включен транспорт и входна такса за градините.
Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други /престой в градините около 1:30 часа/. Забележка: Градините на Дубай са отворени за посещение от началото на м. Ноември до средата на м. Април.

Вечерта от 18:30 ч.: Допълнителна екскурзия - Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина.
Цена - 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)
Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционен за Индийския океан в миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване.
Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин.

Ден 7: ДУБАЙ
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Следобед от 15:00 ч.: Допълнителна екскурзия - Джип сафари в пустинята.
Цена – 60 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)
Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.
Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.

Ден 8: ДУБАЙ - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела около 06:30 часа. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40ч. Пристигане на летището в София в 13:25ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Магията на откритите пазари на Изтока с обяд в местен ресторант. 40 EUR/78 лв
Бурж Кхалифа и Дубай Мол 55 EUR/108 лв
Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan”. 65 EUR/127 лв
Джип сафари в пустинята. 60 EUR/117 лв
Парти Катамаран. 60 EUR/117 лв
Посещение на атакционния парк Глобал Вилидж /Global Village/. 40 EUR/78 лв
Градините на Дубай /Miracle Garden/. 40 EUR/78 лв
Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина. 65 EUR/127 лв

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване:
• Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
• Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
• Доплащане до 30 дни преди заминаването.
• Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми:
до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
от 59 дни до 31 дни-депозита
от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
• Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Забележки:
• Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.73 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
• Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20. Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
• При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Дубай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти