Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Дубай - 4 нощувки + 3 нощувки в Абу Даби - Есен 2017!

Номер на оферта

/

122276

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Дубай - София на авиокомпания Wizz Air с включени всички такси и голям салонен багаж с размери 56x45x25 см и чекиран багаж до 23кг.;

4 нощувки със закуски в хотел "Hilton Garden Inn Mall of the Еmirates" 4* (или подобен) в Дубай;

3 нощувки със закуски в хотел "Hawthorn Suitesby Wyndham Abu Dhabi City Center" 4* (или подобен) в Абу Даби;

Трансфери: летище - хотел в Дубай и хотел в Абу Даби - летище;

Трансфер от хотела в Дубай до хотела в Абу Даби;

Панорамна обиколка на Дубай на български език мин. 4,5 часа;

Пешеходна разходка с водача на групата в Дубай, района Ал Барша, Емирейтс Мол със ски пистата, Дубай Мол, Бурж Халифа и пеещите фонтани (необходимо е ползване на градски транспорт);

Обслужване на български език по време на престоя в Дубай и Абу Даби.

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;

Цената не включва

Такса на вечер
Хотел 5* - AED 20 или USD 5.50
Хотел 4* - AED 15 или USD 4.50
Хотел 3* - AED 10 или USD 3.00


Държавна такса за напускане на Дубай (заплаща се лично на летището за всички дати на отпътуване след 30 юни 2016 г.): 35 AED

Допълнителни екскурзии (посочените цени за допълнителни екскурзии са валидни при предварителна резервация и заплащане);

Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.

Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо;

Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Дубай 4 нощувки + 3 нощувки в Абу Даби, есенна програма

8 дни / 7 нощувки със закуски, хотели 4*

ДАТИ:
сряда-сряда:
04.10. - 11.10.2017 г.
11.10. - 18.10.2017 г.
18.10. - 25.10.2017 г.
неделя-неделя:
01.10. - 08.10.2017 г.
08.10. - 15.10.2017 г.
15.10. - 22.10.2017 г.
понеделник-понеделник:
30.10. - 06.11.2017 г.
06.11. - 13.11.2017 г.
петък-петък:
03.11. - 10.11.2017 г.
10.11. - 17.11.2017 г.

ЦЕНА
На човек в двойна стая: 1495 лв.
Цената е същата за настаняване на 3-ти възр. в двойна стая.
Настаняване в единична стая - по запитване.

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ:

1) Hawthorn Suites By Wyndham Abu Dhabi City Center 4*

Разположение:
Хотелът е разположен на Abu Dhabi Corniche, с изглед към Арабско море, на няколко минути от главния бизнес район в Абу Даби.

Плаж:
Могат да се ползват три плажа и басейнът на съседния хотел:
- Градският плаж е безплатен и се намира на около 5 минути с такси от хотела. Има и платена зона, където могат и да се наемат чадъри и шезлонги за 10 AED (3 USD). Няма ограничения за видовете бански. Предлагат се безплатни трансфери от хотела два пъти сутрин и два пъти следобед.
- Corniche Beach, където могат да се наемат чадър и шезлонг за 10 AED (3 USD).
- Луксозният плаж на Saadiyat Island, където в края на годината ще се открие филиал на Лувъра – заплаща се входна такса 25 EAD и 50 AED (14 USD) за шезлонг и чадър на турист. Намира се на около 15-20 мин с такси от хотела (25 EAD или 7 USD).
- Възможност за ползване съоръженията на съседния хотел „Sheraton Abu Dhabi Hotel & Resort“ 4* – басейн, бар край басейна и открита градина.

В стаите:
Стаите са стилно обзаведени и разполагат с безплатен Wi-Fi интернет, сейф, кът за сядане, удобства за приготвяне на кафе и чай. Има възможност за настаняване на трети турист.

На територията на хотела:
Hawthorn Suites by Wyndham Abu Dhabi City Center**** е модерен нов хотел, подходящ както за морска почивка, така и за бизнес посещения. Разполага с елегантно обзаведени стаи, както и с различни услуги за Вашия престой.
На разположение на гостите са три ресторанта, СПА център с масажи и сауна, фитнес център, бизнес център, 24-часов румсървис, наем на автомобили, химическо чистене, лоби бар. Закуските са на блок маса и се сервира от 06:30 ч. до 10:30 ч. Хотелът предлага алкохол.


2) Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates 4*

Разположение:
Хотелът се намира в район Ал Барша, един от новите квартали на Дубай, в непосредствена близост до плажовете на Джумейра. Разстоянието до търговския център „Mall of the Emirates“ е само 400 м. Хотелът е в близост до метро станция Емирейтс Мол и на пешеходно разстояние до крайбрежния булевард и на 5 минути с такси от градския плаж.

В стаите:
Стаите са комфортни, просторни, чисти, оборудвани с телевизор, малък хладилник, термокана, сешоар, ютия и дъска за гладене. В стаите има безплатен достъп до безжичен интернет. Има възможност за допълнително легло.

На територията на хотела:
Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates **** е нов, луксозен хотел, който предлага комфортно настаняване в удобни стаи и любезно обслужване.
На разположение на гостите са бар, фитнес, ресторант, денонощна рецепция, банкомат и магазин за подаръци. В хотела не се предлага алкохол.

Плаж:
Могат да се използват два плажа:
- Джумейра Бийч, който е безплатен. Намира се на 7 – 10 минути с такси от хотела. Има и зона, в която се плаща за ползване на шезлонг и чадър. Няма ограничения за видовете бански.
- Луксозният JBR – заплаща се за шезлонг и чадър 110 AED или 30 USD на турист. Намира се на 20 мин с такси от хотела, което струва около 70 AED или 20 USD на посока.

===============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 - Отпътуване от летище София, Терминал 1 в 14.00 ч. Пристигане на летище Дубай в 19.50 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Дубай (около 40 мин, в зависимост от трафика). Настаняване. Информационна среща с водача в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Нощувка.

ДЕН 2 - Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения или Туристическа програма по желание . Нощувка.
1. Сититур на Дубай (полудневна екскурзия) – провежда се при минимум 15 записани туристи
2. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа, Дубай Мол и Танцуващите фонтани. Наблюдателната площадка "At The Top" се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна панорама към града. Входът за наблюдателната площадка се намира в Dubai Mall. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката. Придвижването до кулата става самостоятелно.
3. Романтична вечеря на арабска галера (19.00 ч. - 22.30 ч.)

ДЕН 3 - Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание. Нощувка.
1. Посещение на Магическите градини
2. Сафари в пустинята с барбекю вечеря (15.30 ч. - 21.30 ч.) - провежда се при минимум 15 записани туристи

ДЕН 4 - Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание. Нощувка.
Полудневна екскурзия до Шаржа - културната столица на ОАЕ и Ажман - най-малкото от 7-те емирства. Ще имате възможност да се потопите в традиционната Арабската култура, характерното за района кафе, ароматния чай, типичните лакомства и фурми, в комбинация с разходка из традиционните пазари за злато, сребро, килими и подправки. Ще научите повече за Ислямската цивилизация в музеят Sharjah, още преди откриването на петрола.

ДЕН 5 - Закуска. Свободно време. 12:00 ч – освобождаване на стаите. 12:30 ч - трансфер до "Ramada" хотел, Абу Даби. Продължителността на трансфера от Дубай до Абу Даби е приблизително около 90 минути (в зависимост от трафика). Настаняване. Информационна среща с водача нагрупата. Свободно време за развлечения, плаж или шопинг в Абу Даби. Нощувка.

ДЕН 6 - Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание. Нощувка.
1. Сити тур на Абу Даби (полудневна екскурзия) - провежда се при минимум 15 записани туристи
2. Билет за увеселителния парк Светът на Ферари – Абу Даби

ДЕН 7 - Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание. Нощувка.
1. Екскурзия " Оазисът Al Ain" (целодневна - от 9.00 ч. до 18.00 ч.) - провежда се при минимум 15 записани туристи

ДЕН 8 - Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време. Трансфер до летището в 18:15 часа. Полет за България в 20.30 ч. Кацане на летище София, Терминал 1 в 00.55 ч.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ПО ЖЕЛАНИЕ:

1. Сититур на Дубай (полудневна екскурзия) – провежда се при минимум 15 записани туристи
По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции и история на Дубай и ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Дубай е един от най-младите градове в света, характерен с каналите си, древните мореплаватели и вятърните кули на старите арабски домове в района на Бистакия. Гостите на града могат да посетят музея-крепост Ал Фахиди, който разказва за историята на гмуркачеството и търговията с перли в Дубай. Ще продължте към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Екскурзията ще завърши в Дубай Мол.

2. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа, Дубай Мол и Танцуващите фонтани
Наблюдателната площадка "At The Top" се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна панорама към града. Входът за наблюдателната площадка се намира в Dubai Mall. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката. Придвижването до кулата става самостоятелно.
Dubai Mall е най-големият мол в света, в който се намират 1200 магазина.
Burj Khalifa, със своята височина от 828 m, е най-високата конструкция строена някога. Строителството му започва на 21 септември 2004 година, а сградата е официално открита на 4 януари 2010 година. Сградата е част от новоизградения комплекс Даунтаун Дубай, разположен в близост до главния търговски квартал. Построяването на Бурдж Халифа връща рекорда за най-висока конструкция в света в Близкия Изток, където той се държи в продължение на четири хилядолетия от Хеопсовата пирамида, преди да бъде надминат през 1311 година от катедралата в Кьолн. Изкачването започва от приземното ниво на Dubai Mall. По време на изкачването специална презентация ще Ви информира за историята на Дубай, както и за етапите в строителството на небостъргача. Стъклените стени на панорамната площадка осигуряват поглед на 360 градуса към целия град, пустинята и океана. Работно време: от 08:30 ч до 23:00 ч (Точните часове за изкачване са в зависимост от свободните слотове в момента на резервацията).
Пеещите фонтани са разположени в езерото в Burj Khalifa, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл от над 1000 абстрактни атракции. Часове на представленията: 13:00 ч., 13:30 ч., както и на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.

3. Романтична вечеря на арабска галера (19.00 ч. - 22.30 ч.)
Предлагаме Ви една романтична вечер на арабска галера-традиционен арабски кораб! По време на вечерята ще се наслаждавате на невероятно красивата панорама на Дубай! Цената включва: трансфер до галерата, вечеря и безалкохолни напитки.

4. Посещение на Магическите градини (трансфер и входна такса) при миниму 15 записани туристи
Магическите градини на Дубай омайват със своята красота и разнообразие. Те са вписани в книгата на Гинес за най-дълга стена от цветя. Тук ще имате възможност да видите на едно място повече от 45 млн. цветя. Ще имате и свободно време за разходки сред цветните композиции, кафе и снимки.

5. Сафари в пустинята с барбекю вечеря (15.30 ч. - 21.30 ч.) - провежда се при минимум 15 записани туристи
Избягайте от спиращите дъха небостъргачи на Дубай и отидете на изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Преминавайки през пясъчните дюни ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под пустинното небе. Под звуците на арабска музика ще се наслаждавате на горещите танци на красивите танцьорки.

6. Полудневна екскурзия до Шаржа - културната столица на ОАЕ и Ажман - най-малкото от 7-те емирства
Ще имате възможност да се потопите в традиционната Арабската култура, характерното за района кафе, ароматния чай, типичните лакомства и фурми, в комбинация с разходка из традиционните пазари за злато, сребро, килими и подправки. Ще научите повече за Ислямската цивилизация в музеят Sharjah, още преди откриването на петрола.

7. Сити тур на Абу Даби (полудневна екскурзия) - провежда се при минимум 15 записани туристи
Често споменаван като Манхатън на Средния Изток, Абу Даби предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки, включително Наследственото селище, световноизвестният хотел Емирейтс Палас и красивият Корниш, който предлага спиращи дъха гледки към хоризонта на града, стария пазар и вълноломния остров, селеното сърце на града. Екскурзията продължава покрай президентския дворец, прекрасните паркове, ще видите също така пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на Ferrari World. Следва посещение на голямата джамия Шейх Зайед - най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. Фото пауза при вълнолома и посещение на Наследственото селище, което ще ни запознае с живота на местните преди откриването на нефта.
***При посещение на джамия "Шейх Зайед" има изисквания за облеклото, които се спазват строго: мъже — дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени — дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни и прилепнали по тялото дрехи,както и прозрачни дрехи.

8. Билет за увеселителния парк Светът на Ферари – Абу Даби
Паркът "Светът на Ферари" е първият тематичен парк на "Ферари" в света и е единствен по рода си. Той предлага забавления за всички възрасти и разказва по вълнуващ начин историята на Ферари чрез повече от 20 образователни и зашеметяващи обиколки и атракции, магазини и автентична италианска кухня.
Под огромния емблематичен червен покрив се намират следните атракции:
• "Формула Росса" – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч;
• Галерия "Ферари" – най-големия шоурум на "Ферари" в света извън Моранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес.
• "Скоростта на Магията" – фантастично 4D изживяване през дълбоки зелени джунгли, ледени пещери и дерета, чак до кратера на огнедишащ вулкан.

9. Екскурзия " Оазисът Al Ain" (целодневна - от 9.00 ч. до 18.00 ч.) - провежда се при минимум 15 записани туристи
Al Ain - традиционното седалище на шейховете, е може би най-характерния от главните градове в Обединените Арабски Емирства, където ще се запознаете с типичния начин на живот в пустинята.
Ал Айн се намира в емирството Абу Даби, на 148 км. от столицата, на границата с Оман, в района на оазиса Бурейми. Той е четвъртият по численост град в Обединените Арабски емирства и единственият голям град, който се намира във вътрешността на страната. Сред забележителностите на града са зоологическа градина (най-голямата в ОАЕ), увеселителния парк "Hili Fun City", исторически музеи, крепости, традиционен арабски пазар (сук), гора с финикови палми, както и множество паркове, градини и зони за отдих, включително и планината Джебел-Хафит, от която се разкрива забележителна гледка към града. Екскурзията включва и посещение на горещите минерални извори, които извират в подножието на планината.

Важно уточнение: Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.


ДРУГИ УСЛУГИ, КОИТО НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

* Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата): 98 лв.

* Сафари в пустинята с барбекю вечеря - провежда се при минимум 15 записани туристи: 108 лв.

* Круиз на арабска галера с вечеря (свключен трансфер от/до хотела) при минимум 15 записани туристи: 108 лв.

* Посещение на Магическите градини (трансфер и входна такса) при миниму 15 записани туристи: 59 лв.

* Сити тур на Абу Даби - провежда се при минимум 15 записани туристи: 85 лв.

* Екскурзия " Оазисът Al Ain" - провежда се при мин. 15 записани туристи: 129 лв.

* Билет за увеселителния парк Светът на Ферари – Абу Даби (без включен трансфер): 156 лв.

*Билет VIP admission за увеселителния парк "Светът на Ферари" в Абу Даби (без включен трансфер) - 298 лв.

*Полудневна екскурзия до Шаржа – провежда се при минимум 15 записани туристи -49 лв.

*Панорамна обиколка на Дубай с хеликоптер 15 мин.( без включен трансфер) - 495 лв.

*Обяд в Бурж Ал Араб (без включен трансфер) - 345 лв.

Вечеря в луксозния хотел "Emirates Palace" в Абу Даби на бюфет без включени напитки, с включен трансфер в едната посока - 267 лв.

=============================================================

Начин на плащане:
Депозит: 50 % при резервация.
Доплащане: до 35 дни преди датата на заминаване!

Необходими документи:
Международен паспорт валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването.
За деца под 18 години, пътуващи непридружени от родители, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната

-----------------------

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Валута
- Препоръчително е туристите да разполагат с местна валута AED или USD
- Приблизителен обменен валутен курс: 1USD = 3.65 AED . По правило обменният курс в хотелите е по неизгоден - 1USD = 3.65 AED
- Обмяната на евро е по-неизгодна, но е възможна в change бюрата!

Транспорт
- Градски транспорт в Дубай – еднопосочен билет от хотела до центъра – 8 AED (около 3 USD)
- Ползване на такси: в Дубай – около 3,5 AED (малко повече от 1 USD) на километър; в Абу Даби - около 2 AED (приблизително 0,6 USD) на километър

Часова разлика –> + 1 час от България

Подходящо облекло
* В джамиите има строго изискване за облеклото:
- мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав;
- жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи.

Ориентировъчни цени
- Вода – около 0.50USD в супермаркетите, около 2USD в среден клас ресторант
- Кафе – oколо 5-6 USD
- Алкохол – около15 USD бира, 10 USD чаша вино, 40 USD бутилка вино
- В супермаркетите и магазините цените са доста приемливи и са сравними с тези в България
- Обяд или вечеря в среден клас заведение е около 20-30 USD
- Сувенири – минимална цена от 2-3 USD

Плаж
- Дубай – градският плаж Джумейра (Jumeira Beach) е един от най-хубавите пясъчни плажове, на който се намира и емблематичния хотел Burj Al Arab, e разположен на около 7-8 мин с такси (около 5 USD). Хотелът осигурява безплатен шатъл трансфер по разписание.
- Абу Даби – плажът е пясъчен и безплатен. Ако туристите желаят могат да ползват и платената зона - ползване на шезлонг и чадър (около7-8 USD). Хотелът се намира на пешеходно разстояние от крайбрежния булевард и на 5 мин с такси от плажа (около 4-5 USD).

За плажа:
Дубай
• Отдалеченост от хотела – 7-10 мин. с такси (около 5 USD) или безлатен шатъл от хотела
• Плажът е със свободен достъп за туристи
• Няма ограничения за видовете банските
• Ползването на плаж е безплатно
• Чадър и шезлонт – около 10 USD

Абу Даби
• Отдалеченост от хотела – oколо 5 мин. от плажа с такси (около 4-5 USD).
• Плажът е със свободен достъп за туристи
• Няма ограничения за видовете банските
• Ползването на плаж е безплатно
• Чадър и шезлонт – около 7-8 USD

Каква е минималната сума на ден?
- Около 180 дирхама или 50 USD на човек. Сумата е достатъчна за храна, вода, транспорт и сувенири

Електричество
- 220 V
- Контактите са с 3 отвора. В хотелите има възможност за ползване на контакти с нашия стандарт. Ако туристите желаят, могат да вземат адаптер от рецепцията

Бакшиши
- Бакшишите са препоръчителни и са около 10 % от сметката.
- Моля имайте предвид, че е желателно да оставяте бакшиш на консиержа, шофьора, който ви обслужва от първия до последния ден – минимум 10 дирхама или 3 USD на човек за целия престой

Вода – годна е за пиене. Въпреки това препоръчваме на клиентите купуването на бутилирана вода.

Алкохол
На място алкохол трудно може да се закупи, освен в определените за целта места – клубове и магазини. Цената на алкохола е доста по-висока от България. Примерно една бира струва приблизително 15-20 USD, чаша вино – 10 USD, бутилка вино 40 USD. Нашият съвет е ако желаете да си купите алкохол, да го направите на летището в София или на летището в Дубай.

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти