Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Дубай - зима/пролет - промоция с до 10% отстъпка и вкл. 2 бонуса

Номер на оферта

/

227980

Дати & цени

Цената включва

· Двупосочен самолетен билет София – Дубай – София
· Летищни такси
· Чекиран багаж до 20 кг
· Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см
· Трансфер летище–хотел–летище
· 5 нощувки със закуски в избрания хотел
· Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
· Бонус 1: Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
· Бонус 2: Посещение на Рамката(Dubai Frame)
· Mедицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро в ЗАД „Армеец”.
· Обслужване на място от лицензирани екскурзоводи на български език
· Представител на туроператора, пътуващ с групата

Цената не включва

· Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане.
· Такса "Туристически дирхам" в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при пристигане в хотела и се таксува на стая на вечер както следва:
5.50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*, 3.00 USD за хотели 3*.
· Разходи от личен характер
· Кетъринг на борда на самолета — 10 евро на пътник в посока
· Такса промяна курса на долара

Забележки:
· Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България.
· Депозит – 50% от пакетната сума при записване. Пълно плащане – минимум 30 дни преди заминаване.
· Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.60 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 3% туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
· Програмата може да претърпи промени.

Програма на пътуването

ДУБАЙ ПРОМО - Ексклузивна програма - 6 дни
Цени от € 518 / 1013 лв

Включени Бонуси:
- Целодневна Панорамна обиколка на Дубай
- Посещение на "Рамката" - най-новата атракция!

Внимателно подбрани хотели на топ локации в Дубай и с лесен достъп до основните атракции:

3* Ibis One Central - промо цена € 518 за дата 28.04.
промо цена € 546 за останалите дати
В близост до метро и булевард Шейх Зайед Роуд

4* Aloft by Marriott - промо цена € 585
Нов луксозен хотел с топла връзка с мола Deira City Centre

5* Canal Central - промо цена € 675
Нов луксозен хотел в престижния район Business Bay

НАШИТЕ ПРЕДИМСТВА:
- Гарантирани програми за целия сезон зима/пролет 2019
- Внимателно подбрани хотели на топ локации в Дубай и с лесен достъп до основните атракции
- Обслужване от лицензирани екскурзоводи на български език
- Представител на агенцията пътува с групите и е на ваше разположение за всякакви въпроси и съдействие
- 28 опит по дестинация Дубай


=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1

Излитане от летище София с директен полет на FLY DUBAI в 14.10 часа. Кацане на летище Дубай в 20.55 часа и трансфер до избрания хотел (около 30 - 40 минути). Настаняване.
Нощувка.

ДЕН 2

Закуска.
Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай Ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Стартираме с посещение на Дубайския исторически музей с восъчни фигури, където е показано цялото развитие на Дубай от времето на бедуините, ловците на бисери и пиратите от Персийския залив до съвременния мегаполис. Сградата контрастира с модерните небостъргачи, представяйки автентичната местна архитектура. Ще имате възможността да се запознаете с уникални експонати от историческото и културно наследство по тези земи. Пресичайки текстилния пазар ще преминем Дубайския канал с традиционно водно такси – абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Екскурзията ще завърши в Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.
Екскурзията ще завърши с включеното в цената посещение на Frame Dubai (Рамката) - новата емблема на Дубай. Намиращо се в живописния парк "Забеел", уникалното съоръжение посреща гостите си под мотото: „Добре дошли в настоящето“. Впечатляващата конструкция не е поредният свръхвисок небостъргач, а внушителна рамка, която радва гостите на града с нестандартния си дизайн. Височината на „рамката“ може да се сравнява с 50-етажна сграда. Frame Dubai разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай. Двете 150-метрови прозрачни стъклени кули са свързани с 93-метров мост, където посетителите могат да получат 360-градусова панорама на града: северът показва забележителностите на стария Дубай, включително Deira, Umm Hurair и Karama, докато на юг се изобразяват модерните търговски центрове и популярните небостъргачи.

Опция: Бурж Халифа – наблюдателна площадка “At the Top” (55.00 евро)
Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света? Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж.

Опция: Global Village (Глобъл Вилидж) (30 евро).
Начален час: 19:30. Продължителност: 4 часа
Вечерта имаме удоволствието да ви поканим да се потопите в културата на целия свят- над 30 павилиона от 75 различни страни, кафенета и ресторантчета разположени около канал с грандиозни алеи за разходки. Милионите посетители се забавляват с изключителни изпълнения на живо и концерти, вкусни международни ястия, автентични занаяти и стоки от различните страни. Ще имаме възможност за пазаруване на ръчно изработени бижута от всички краища на света, уникални сувенири и произведения на изкуството... а вечерта ще завършим освен с незабравими емоции и впечатления, така и с фойерверки озаряващи Дубайската пустиня.

Нощувка.

ДЕН 3

Закуска.

Опция: Очарованието на арабските пазари с включен обяд (40.00 евро)
Начален час: 09:30. Продължителност: 5 часа
Потопете се в екзотиката на Златния пазар, Пазара за подправки и Пазара за електроника. Тук е мястото, където хиляди туристи от цял свят закупуват както евтини сувенири, парфюми, ядки и техника, така и злато и диаманти на най-ниски цени. Впечатлени и изморени от пазаруването и колорита на арабските „сукове“ ще имате възможността да обядвате на блок маса в приятна обстановка.

Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина – (65.00 евро; деца: 45.00 евро)
Начален час: 19:00. Продължителност: 4 часа
Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище,Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.

Нощувка.

ДЕН 4

Закуска.
Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Екскурзия до Абу Даби (65.00 евро; деца: 55.00 евро )
Начален час: 08:00. Продължителност: 8 часа
Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини. С влизането си в емирството ще посетим Yas Island. Изградено на изкуствен остров, на 12 км от столицата на ОАЕ, спортното съоръжение е много повече от писта за моторни състезания. Построена за по-малко от две години, тя предлага едни от най-добрите условия, както за работа на екипите, така и за зрителите – петте основни трибуни, предвидени за 50 000 зрители са изцяло покрити. Магазинът на Ferrari World ще ви впечатли с разнообразните си сувенири, някои от които с колекционерска стойност.
Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” - най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене.
Посещението на столицата няма да е пълноценно ако не посетим и новооткрития архитектурен и културен феномен: Лувърът в Абу Даби. Модернистичният музей, чиято архитектура е вдъхновена от арабските медини (квартали), обхваща 55 постройки. Белите им стени улавят отражението от водата на Персийския залив. За разлика от други музеи, подредбата в които е според стилове или цивилизации, Лувърът в Абу Даби обединява универсални теми и междукултурни влияния - от праисторически времена до наши дни. Посетителите ще видят приютени на едно и също място страница от син Коран от 9-и век, йеменска Тора от 1498 г., будистка Сутра, два тома от готическа Библия от 13-и век. Звездата сред експонатите е творбата "Прекрасната Ферониера" на Леонардо да Винчи, предоставена назаем от Лувъра в Париж. Общо 300 произведения на изкуството са предоставени на филиала в Абу Даби от 13 музея във Франция. Сред тях е и автопортрет на Ван Гог.

Опция: Вечеря в хотел Армани 5* – (130.00 евро)
Начален час: 19:30. Продължителност: 3 часа
Поглезете се с романтична и стилна вечеря в хотел Армани 5*, разположен на шест етажа в кулата “Бурж Халифа”. Всичко в обзавеждането е създадено с много внимание към детайлите от италианската модна икона Джорджо Армани. Насладете се на класически ястия от Италия, специалитети от Тоскана, традиционни рецепти от индийската кухня, тапас и японска гурме кухня с прекрасна гледка към Танцуващите фонтани на Дубай. Вечерята е в ресторант Mediterraneo, разположен на първия етаж.

Нощувка.

ДЕН 5

Закуска.
Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (60.00 евро)
Начален час: 14:45. Продължителност: 6 часа
Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта... Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц.

Нощувка.

ДЕН 6

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 09.40 часа. Кацане на летище София в 13.30 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените арабски емирства.

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Пролет 2023 - Дубай (ОАЕ) |  Пролет 2023 - Дубай

Избрани оферти