Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Дубай и Тайланд - с водач от България!

Номер на оферта

/

205735

Дати & цени

Цената включва

Допълнителни екскурзии (посочените цени за допълнителни екскурзии са валидни при предварителна резервация и заплащане);
Виза за Тайланд;
Задължителна туристическа такса в Дубай за престой в хотел 4*: 15 AED или 4,50 USD на стая на вечер (заплаща се от туристите на рецепцията в хотела);
Държавна такса за напускане на Дубай: 35 AED;
Бакшиши за екзкурзовод / шофьор / пиколо (заплащат се на място);
Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
Градски транспорт;
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Цената не включва

Самолетен билет София - Дубай - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени всички такси, голям салонен багаж с размери 56x45x25 см; и чекиран багаж до 23 кг.;
Самолетен билет Дубай - Банкок - Дубай на авиокомпания "Еmirates" с включени всички такси, малък салонен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 23 кг;
3 нощувки със закуски в хотел "Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates" 4* (или подобен) в Дубай;
2 нощувка със закуски в хотел "Novotel Bangkok Ploenchit Sukhumvit" 4* (или подобен) в Банкок;
2 нощувки със закуски в хотел "Holiday Inn Pattaya" 4* (или подобен) в Патая;
Всички описани в програмата трансфери;
Туристическа програма в Дубай с местен екскурзовод на български език;
Обслужване на български език по време на престоя в Дубай;
Туристическа програма в Банкок с местен екскурзовод;
Водач-преводач от България;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

Програма на пътуването

Дубай и Тайланд - с водач от България!
СофияДубайБанкокПатаяБанкокДубайСофия

ДЕН 1
СофияДубай
Отпътуване от летище София, Терминал 1 в 12.40 ч. Пристигане на летище Дубай в 18.35 ч. Трансфер до хотела в Дубай (около 40 мин, в зависимост от трафика). Настаняване. Информационна среща в лобито на хотела. Нощувка.
ДЕН 2
Дубай
07:00 - 10:30ч. Закуска.

09:00 – 13:30 ч. Панорамна обиколка на Дубай (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големият пазар за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“.

13:30 – 15:30 ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и свободно време в търговския център „Dubai Mall“. Тук може да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“, да се изкачите до наблюдателната площадка „At The Top“ на 124-ти етаж на най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“, която предлага невероятна панорама към града (Билетите за наблюдателната площадка се закупуват предварително за точен ден и час и включват изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката. На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена.). Възможност за посещение на Танцуващите фонтани, разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Преставленията са на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.

Свободно време или по желание организирано прибиране в хотела с метро (oколо 30 мин., билет – около 8 AED или 3 USD) или самостоятелно прибиране с такси (20-25 мин., около 40-45 AED или 12-15 USD). Нощувка.

ДЕН 3
ДубайБанкок
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Банкок. Пристигане в Банкок вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Novotel Bangkok Ploenchit Sukhumvit"**** или подобен. По желание вечеря в хотела. Нощувка.
ДЕН 4
Банкок
Закуска. 08:30 ч. туристическа програма в Банкок (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА) с посещение на най-известните будистки храмове: „Ват Траймит“ с 5-тонната златна статуя на Буда; храмът „Ват По“ – най-големият храм във Банкок, с 45-метровия полулегнал Буда. Посещение на Големия кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и е една от националните забележителности на Тайланд. Тук ще разгледате двореца за погребения, приенмата зала, тронната зала, кралската стая за гости и Храма на изумрудения Буда. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 5
БанкокПатая
Закуска. Свободно време. Трансфер до Патая. Настаняване в хотел "Holiday Inn Pattaya"**** (или подобен). Възможност за вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.
ДЕН 6
Патая
Закуска. Свободно време или възможност за

08:30 -12:00 ч. полудневен тур в Патая – отпътуване до най-посещаваната провинция в Тайланд Чонбури, ще се потопите в традициония местен пазар. Възможност да се разгледат обитателите на кораловия риф, изложен в Морския аквариум. По-късно разходка до Скалата на маймуните (Као Сам Мук), където може да наблюдавате палавите животинки, свободно разхождащи се и играещи весело. По време на този тур ще посетите и ферма за култивирани стриди. Преди да се завърнете в Патая, ще посетите местно селище, където ще се насладите на невероятните умения и майсторска обработка на местни занаятчии каменоделци. Връщане обратно в хотела.

Следобед свободно време или по желание

15:00 -19:30 ч. екскурзия с вечеря до Селището на слоновете, където ви очаква езда в джунглата на слон около час, около 20 мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете. Вечеря. Връщане обратно в хотела вечерта. Нощувка.

ДЕН 7
ПатаяБанкокДубай
Закуска. Трансфер до летището в Банкок. Отпътуване за Дубай. Трансфер до хотела. Възможност за круиз с романтична вечеря на арабска галера (19.00 ч. – 22.30 ч.). Предлагаме Ви една романтична вечер на арабска галера в продължение на два часа. По време на круиза наслаждавайки се на невероятно красива панорама на Дубай, ще имате възможност да се докоснете до арабската гостоприменост! Вечерята е на блок маса с обилна храна с различни десерти, рибни и месни ястия от арабската и международна кухня. Цената включва трансфер от хотела до галерата и обратно, вечеря и безалкохолни напитки. Нощувка.
ДЕН 8
ДубайСофия
Закуска. Най-късно 12:00 ч. освобождаване на стаите в хотела. Свободно време. Трансфер до летището в 16:30 ч. Отпътуване за България в 19:10 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище София, Терминал 1 в 23.30 ч.

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти