Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

Дубровник, Котор, Будва, Плитвички езера от София, Варна и Бургас, 26.09.17

Номер на оферта

/

200963

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус;
- пътни, магистрални и гранични такси;
- туристическа такса, чек пойнт такса и паркинг;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Задар;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Сплит;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* на Будванската ривиера;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Дуръс;
- 5 вечери в съответния хотел;
- местен лицензиран екскурзовод за пешеходната обиколка на Дубровник;
- водач на агенцията по време на пътуването.

Цената не включва

- доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 год. – 6 лв.; за лица 70-84.99 год. – 14.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
- доплащане за единична стая – 35 лв. на вечер;
- доплащане за ползване на двойна седалка от един турист: 260.00 лв.;
- обиколка с корабче на о. Локрум – 17 € (34 лева) на човек и включва: двупосочен билет, входна такса;
- билети за градски транспорт, лични разходи и входни такси за музеи и забележителности: природен парк “Плитвички езера”/входна такса+влакче+корабче/ – 110 HRK; Шибеник: катедралата „Св.Яков“ – 45 HRK; Сплит: Етнографски музей – 25 HRK; Катедралата и Храмът на Юпитер – 20 HRK; Дубровник: Крепостната стена на Дубровник – 150 HRK; Княжев двор + 8 обекта (музеи и галерии) – 100 HRK; Доминикански манастир – 30 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 30 HRK; лифт в Дубровник – 108 HRK; еднопосочен автобусен билет 10 HRK, закупува се в автобуса; Будва: цитаделата с музея на открито в Будва – 4 €; музея на морето в Котор – 4 €; катедралата Св.Трифон – 3 €

Програма на пътуването

Загреб – Плитвички езера – Задар – Шибеник – ТрогирСплитДубровникКоторБудва - Дуръс

тръгване от София, Пловдив, Варна и Бургас

Промо цена на възрастен в двойна/тройна стая за записвания до 26.08.2017:
от София - 547 лв./ от Бургас - 572 лв./ от Варна - 600 лв.

6 дни / 5 нощувки

Дата: 26.09.2017 г. - потвърдена - има места

ПРОГРАМА
1-ви ден:
Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера. Разглеждат се с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса. (Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки). Отпътуване за Задар – един от най-укрепените градове на адриатическото крайбрежие в древността, който през вековете винаги е бил център на много събития в културен и исторически план: тук през 1396 г. е основан първият хърватски университет, написан е първият роман и е публикуван първият хърватски вестник. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване и кратка фото-пауза в Шибеник – основан от хървати, но владян от венецианци, византийци, унгарци, босненци съхранил културни паметници от различни епохи. Най-голямата забележителност е катедралата „Св.Яков“ – един истински шедьовър от мрамор и варовик, включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Трогир, чийто стар град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пристигане и свободно време за разходка в старата част, построена на малко островче, разположено между брега и остров Чиово – Лоджията с Часовниковата кула, катедралата “Св.Лаврентий”, крепостта „Камерленго”. Отпътуване за Сплит – градът на римския император Диоклециан и втори по големина в Хърватия. Пристигане и свободно време за разходка в центъра – двореца на Диоклециан, Катедралата, Храма на Юпитер. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Дубровник – перлата на адриатическото крайбрежие. Пешеходна обиколка на старата част на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод – централната старинна улица "Страдун", паметника Гундулич, паметника на Орландо, Йезуитската църква “Св.Игнасиус”, Францисканския манастир /отвън/, Доминиканския манастир /отвън/, виждат се църквите "Св.Спас" и "Св.Влах" – светеца защитник на града, галерията "Княжев двор" /отвън/. По желание и срещу доплащане разходка с корабче и посещение на остров Локрум (при подходящи метеорологични условия за плаване) – обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял. Свободно време за обяд и разходка в стария град. Отпътуване за Черногорската ривиера. Прекосяване с ферибот на най-тясната част на един от най-атрактивните заливи в света – Которския, известен още и като най-южния фиорд в Европа. Отпътуване и настаняване в хотел 3* на Будванската ривиера. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и разглеждане на стария средновековен град Котор – Часовниковата кула, Католическата катедрала “Св. Трифон”, църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”. Отпътуване и кратко след това пристигане в Будва – средновековен град, разположен на полуостров, обграден от крепостна стена с 15 отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни средиземноморски цивилизации. Свободно време за разходка из живописните тесни улички на стария град. Отпътуване за Албания. Фото-пауза на главния път над о.Свети Стефан – любимо място за почивка на известни личности. Преминаване на черногорско-албанската граница. Фото-пауза на Шкодренското езеро – най-голямото на Балканския полуостров, разоложено на границата между Албания и Черна гора. Отпътуване и настаняване вечерта в хотел 3* в района на Дуръс – най-известният албански курорт. Свободно време за разходка в някогашната българска крепост Драч – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, Венецианската кула – ротондата и др. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за България през Македония. Пристигане в София вечерта, в Бургас и Варна около и след полунощ.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  Есен 2023 - Хърватия |  Есен 2023 - Дубровник

Избрани оферти