Начало / Екскурзии / Екскурзии - Видин

Двудневна екскурзия до Белоградчик с посещение на пещера "Венеца" ОТ ПЛОВДИВ

Номер на оферта

/

190737

Дати & цени

Цената включва

* Транспорт с комфортен автобус;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин;
* Посещение на пещерата Венеца;
* Посещение на хан «Мадона» с възможност за дегустация на типични северняшки ястия;
* Посещение на Белоградчишки скали;
* Посещение на пещера Магурата;
* Туристическа птограма във Видин;
* Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

Цената не включва

* Медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 65г ; 1,50 лв за лица над 65 г;
* Входни такси за посещаваните обекти;
* Дегустация в хан «Мадона»;
* Доплащане за единична стая – 20 лв;

Програма на пътуването

Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали,
пещерата «Магура», пещерата «Венеца» и Видин


Цена: 79лв.

ПРОГРАМА:

1 ден:
Отпътуване от Пловдив в 7:00 ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум, по маршрут: СофияБелоградчикВидин. Пристигане и посещение на пещерата « Венеца». Почивка за обяд и възможност за дегустация на северняшки – ТУРЛАШКИ – специалитети в хан „ Мадона ”. Разглеждане на парка и комплекса към него. Отпътуване за Белоградчик. Пристигане и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности - неповторимия природен феномен Белоградчишки скали и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Възможност за организирана вечеря. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Туристическа разходка в центъра на града с екскурзовод. Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост "Баба Вида" – единствената изцяло запазена в страната /Х век/, Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, старата турска поща,художествената галерия,Видинския общински театър, митрополитския комплекс, църквата” Великомъченик Димитрий”, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Свободно време за обяд и разходка в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието. Отпътуване за пещерата “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход и представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 метра. Отпътуване за гр. Пловдив и пристигане късно вечерта.

Допълнителна информация

Отстъпки: *цена за дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни: отстъпка – 10 лева ;


Забележки:

- При посещение на пещерата Венеца и Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни
обувки, снимането в пещерата е разрешено.
–Входна такса за Белоградчишката крепост - 5лв;
-Входна такса за пещерата Венеца – 4 лв ;
–Входна такса за пещера Магурата – 5 лв; галерия с рисунки – 6 лв
–Входни такси – Крепостта „Калето” – 5 лв,–крепосста „Баба Вида” – възрастни 4 лв, ученици и
пенсионери – 2 лв ;

Необходими документи: валиден документ за самоличност.
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите.
Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста;

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Видин |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Видин |  Ранни записвания 2024 - България |  Ранни записвания 2024 - Видин

Избрани оферти