Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кушадасъ

ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ от Варна и Бургас. Потвърдена 30.04.2018

Номер на оферта

/

222967

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
- фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
- 2 нощувки в Саръмсаклъ, край Айвалък в хотел 3*;
- 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3*;
- 2 нощувки в Мармарис в хотел 3*;
- 6 закуски и 6 вечери в съответния хотел;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

Цената не включва

- застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 15.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат.;
- единична стая – 150.00 лв.;
- допълнителните мероприятия:
* Турска баня: 15 € включва: трансфер и пенен масаж.
* Разходка с корабче в залива на Мармарис: 17 € включва: автобусен трансфер, разходка с корабче из залива; обяд на корабчето (без напитки).
* Разходка с корабче до острова на Клеопатра: 27 € включва: автобусен трансфер, разходка с корабче до острова; обяд на корабчето (без напитки), плаж на острова на Клеопатра.
* Разходка с катамаран до о.Родос: 55 € включва: трансфер хотел-пристанище-хотел, двупосочен билет за катамарана; пристанищни такси.
* Далян – Каунос: 30 € включва: трансфер с автобус до р.Далян; посещение на кални бани, обяд /без напитки/; разходка с лодка по течението, където се виждат останките на гробниците на ликийските крале от 4 в. пр.н.е. и останките от античния град Каунос, както и посещение на плажа на костенурките „Карета-Карета”.
* Екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра: 30 € включва: местен екскурзовод, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).
* Екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида: 45 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси за посещаваните обекти и паркинг.
** Възможни са промени в цените на допълнителните мероприятия, зависещи от агенцията партньор от турска страна!

Програма на пътуването

Е Г Е Й С К А Т У Р Ц И Я:
ТрояАйвалъкБергамаКушадасъ – Милет – Дидима - Бодрум - МармарисПамуккалеЕфесИзмир

с тръгване от Бургас и Варна

7 дни/ 6 нощувки със закуски и вечери

Потвърдена дата: 30.04.2018


Цена на човек в двойна стая:
от гр.Бургас: 360 лв./ от гр.Варна - 389 лв.


ПРОГРАМА
1-ви ден
Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I"; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” с/у х.„Булаир”. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция – почивка по пътя. Преминаване с ферибот през протока Дарданели. По пътя - свободно време за разглеждане на древния град Троя (вход 25 TRL) - сцена на троянската война. Отпътуване за Айвалък, Саръмсаклъ – най-красивата плажна ивица на Турция; селището е разположено срещу третия по-големина гръцки остров Лесбос. Вечерта пристигане в Саръмсаклъ, Айвалък. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване и пристигане в Бергама /Пергамон – един от най-забележителните градове на античния свят – свободно време за самостоятелно разглеждане на Червената базилика (вход 5 TRL), на градския музей (вход 5 TRL), на Акропола (вход 25 TRL, ползване на лифт 13 TRL) или Асклепиона (вход 20 TRL). Възможност за посещение на фабрика за производство на сувенири и бижута от полускъпоценния камък оникс – камък на борците и упоритите. Отпътуване и пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка или възможност за посещение на турска баня. Вечеря. Нощувка в Кушадасъ.

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Бодрум – древния град Халикарнас. По пътя свободно време за самостоятелно разглеждане на древния град Милет (вход 10 TRL) и храма на Аполон в древния град Дидима (вход 10 TRL). На обяд пристигане в Бодрум и свободно време за разглеждане на града. Отпътуване за Мармарис – почивка по пътя. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Свободно време. Нощувка в Мармарис.

4-ти ден
Закуска. Свободно време или допълнителни мероприятия: Разходка с корабче в залива на Мармарис или Далян - Каунос (целодневна екскурзия с автобус и корабче по р. Далян до приказния залив на костенурките карета-карета, които обитават района от милиони години; с неповторима панорама към скалните гробници на античния град Каунос от времето на ликийските владетели, кални бани) или острова на Клеопатра или остров Родос. Вечеря. Нощувка в Мармарис.

5-ти ден
Закуска. Отпътуване за природния феномен Памуккале – срещу заплащане: с включен обяд, местен екскурзовод и входна такса за варовиковите тераси и некропола в Йераполис (входната такса за извора на Клеопатра не е включена в цената). За тези, които не желаят посещение на Памуккале – свободно време. Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и с/у заплащане полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език до Ефес, храма на Артемида, дома на Дева Мария. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир – древния Смирна – третия по големина град в Турция. Кратък престой за разходка по крайбрежния булевард. Отпътуване за Айвалък, Саръмсаклъ. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Отпътуване за България – по пътя фото-пауза на красивата местност „трапезата на дявола“. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта прибиране в съответните градове.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кушадасъ |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кушадасъ |  Майски празници - Турция |  Майски празници - Кушадасъ

Избрани оферти