Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кайро

Египет - приключения в земята на Фараоните - 24.03.2019

Номер на оферта

/

131191

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
*Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
*Чекиран багаж 20 кг.
*Всички трансфери описани по програмата
*2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4* или подобен
*1 нощувка в спален вагон (настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
*Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
*3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A или Princess Sarah II или M/S Monaco, от Асуан до Луксор
*4 нощувки на база всичко включено Ail Inc. в Caeser Palace Hotel & Aqua Park 5* или подобен в Хургада
*Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
*Обяд по време на тура в Кайро
*Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
*Обяд по време на тура в Александрия
*Тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
*Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
*Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
*Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
*Обслужване от местни екскурзоводи на английски / руски език по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
*Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро
*Водач - екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет

Цената не включва

*Допълнителни екскурзии
*Лични разходи
*Бакшиши за екскурзовода - $50
*Входна виза за Египет –$25, заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
*Доплащане за единично настаняване във влака – $30
*Допълнително изхранване или напитки
*Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

Програма на пътуването

Египет - приключения в земята на Фараоните - 24.03.2019

Маршрут: София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София


Цена на човек в двойна стая:
24.03 - 03.04.2019 - 2895 лв

ПОТВЪРДЕНА

Последни 2 места!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден, 24.03.2019 София - Истанбул - Кайро
Среща в 07:50ч. на Терминал 2 на летище София за полет 9:50ч. до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро около 20:30ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Нощувка.

2-ри ден. 25.03.2019 Кайро - Александрия
Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря.
Рано сутринта отпътуване за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет.
Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297г.
След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477г.) на остров Фарос, където се намирал, едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийска библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002г. и веднага е обявена за „Чудото на 21в.“.
Отпътуване за Кайро. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден, 26.03.2019 Кайро - Гиза - Асуан
Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак
Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, Свинкса и останки от древно селище. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

4-ти ден, 27.03.2018 Асуан
Закуска - влак, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб
След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970г. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храмът Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида.
Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб.
Свободно време в Асуан. Нощувка на кораба.

5-ти ден, 28.03.2019 Абу Симбел – Ком Омбо
Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър.
Връщане на круизния кораб и обяд. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка. Възможност за екскурзия с лодка „Нубийско село и Ботаническа градина" (срещу допълнително заплащане).
Вечеря. Нощувка на кораба.

6-ти ден, 29.03.2019 Едфу – Есна - Луксор
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите.
Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу.
Нощувка на кораба.

7-ми ден, 30.03.2019 Луксор - Хургада
Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел
Ранна закуска и освобождаване на кораба. Посещение на Едфу. Храмът е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.
Отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922г. гробница на Тутанкамон. Посещение на изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона.
Обяд в местен ресторант.
После се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазини за алабастър и папируси.
Трансфер до Хургада. Късно вечерта пристигане в красивия курорт Хургада на брега на Червено море. Настаняване в хотел 5* на база All inclusive. Вечеря. Нощувка в Хургада.

8-ми ден, 31.03.2019 - Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада

9-ти ден, 01.04.2019 - Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

10-ти ден, 02.04.2019 - Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

11-ти ден, 03.04.2019 Хургада - Истанбул - София
Рано сутринта в 00:30ч. трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:55ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05ч.


==============================================================

Допълнителни екскурзии:
31.03.2019г.
Остров Гифтън - от Хургада
Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до необитаемия остров Гифтън, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да се гмурнем под вода, за да видим прекрасният свят на най-топлото море на света.
Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки.
Времетраене - цял ден. Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки. Не включва оборудване за плуване.
*Цена на възрастен - 30 евро/ 59 лева

01.04.2019г.
Сахара парк (Мега сафари) - от Хургада
Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили и коне, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс…
Времетраене- около 6 часа. Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с напитки.
*Цена на възрастен - 50 евро / 98 лева

02.04.2019г.
Шоу с делфини - от Хургада
Трансфер до територията на шоуто. Насладете се на наблюдението на играта и изпълненията на делфините.
Времетраене- 3-4часа. Включва трансфер и билет.
*Цена на възрастен - 50 евро / 98 лева

Посещение на Нубийско селище и Ботаническата градина в Асуан
С моторна лодка се отправяме, за да посетим Нубийско селище и да се запознаем с начина им на живот, като по време на плаването можем да видим и крокодили.
Посещение на Ботаническата градина в Асуан, известна с екзотичните си растения, цветя и дървета, а така също и разнообразие от птици.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 6.
*Цена на възрастен - 40 евро / 79 лева

Сити тур - Хургада
Хургада не е само слънце, море и прекрасни плажове. Тя е интересна и със своята култура, религия и начин на живот. Предлагаме ви тур в Стария град, по време на който ще посетим заедно църквата Дева Мария, рибния пазар, старото и новото пристанище.
Времетраене - около 3 часа. Включва трансфер и местен екскурзовод.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 6 души.
*Цена на възрастен - 15 евро / 30 лева

Лодка със стъклено дъно - от Хургада
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.
Времетраене- около 3 часа. Включва трансфер, билет за лодката.
*Цена на възрастен - 35 евро / 69 лева


Забележка: Екскурзиите, които не са отбелязани с минимален брой участници се организират чрез присъединяване към сборни групи.


Забележка:
*Минимален брой туристи: 20 човека
*Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
*Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
*Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване
*За деца до 18г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!
*Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
*до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
*от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
*от 45 до 0 дни: 100 % от договора

Вид използван транспорт:
*Самолет
*Влак
*Автобус
*Круизен кораб

Допълнителна информация:
*При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
*Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!
*Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
*По програмата всички времена са местни.
*Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
*Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
*Местната валута в Египет е Египетска лира. 1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,90 EGP
*Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
*Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - около 2.5% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Кайро |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Кайро |  Пролет 2024 - Египет |  Пролет 2024 - Кайро

Избрани оферти