Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сидни

ЕКСКУРЗИЯ АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Номер на оферта

/

221027

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Доха – Сидни; Оукланд – Доха - София с Qatar Аirways с включени летищни такси и багажи 30 кг.;

Виза за Австралия;

Самолетен билет Сидни – Кернс с включени летищни такси и багаж 23 кг.;

Самолетен билет Кернс - Мелбърн с включени летищни такси и багаж 23 кг.;

Самолетен билет Мелбърн – Куинстаун, летищни такси и багаж 23 кг.;

Самолетен билет Куинстаун – Оукланд, включени летищни такси и багаж 23 кг.;

Всички трансфери летище – хотел – летище;

Всички хотели в програмата, централно разположени:

2 нощувки със закуски в Сидни, Holiday Inn Potts Point 4* или подобен;

3 нощувки със закуски в Кернс, Pacific Cairns 4* или подобен;

3 нощувки със закуска в Мелбърн, Clarion Suites Gateway 4* или подобен;

2 нощувки със закуски в Куинстаун, Rydges Queenstown 4* или подобен;

1 нощувка със закуска в Окланд, Skycity Hotel 4* или подобен;

Нощувка в хотел 4* в Доха на връщане;

11 закуски, 5 обяда и 3 вечеря съгласно програмата;

Целодневна екскурзия Големия Бариерен Риф с включен обяд;

Целодневна екскурзия до Куранда с включен обяд;

Екскурзия до Филип Айлънд;

Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд с включен обяд;

Посещение на 1 винарна в района на Окланд;

Всички останали екскурзии и забележителности описани в програмата;

Входни такси на посещаваните обекти;

Водач - преводач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия;

Климатизиран транспорт по целия маршрут;

Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро;

Цената не включва

Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 120 лв.;
/задължителни, заплащат се от България, начисляват се към пак. цена/

Доплащане за медицинска застраховка на лица над 70 години – 55 лева;
/задължително, заплаща се предварително от България /

Вечерен круиз из залива на Сидни с включена вечеря с морски деликатеси – 150 евро;
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Вечеря на бюфет във въртящия се на платформа ресторант в Sydney Tower – 145 евро;
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Целодневна екскурзия Велик океански път с включен обяд – 210 евро;
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Лични разходи;

Програма на пътуването

Период: 26.10.2018 – 08.11.2018

14 дни/ 11 нощувки + 1 в Доха
11 закуски/ 5 обяда / 3 вечери


1-ви ден 26.10.2018: София – Доха - Сидни

Отпътуваме от летище София в 13:00 часа за Доха. Пристигаме в Доха в 17:50 часа. Оптимален престой на летището. Полет за Сидни в 20:20 часа.

2-ри ден 27.10.2018: Сидни

Пристигаме в 18:35 часа. Трансфер до Holiday Inn Potts Point Hotel 4*, разположен в сърцето на града. Свободна вечер.
Възможност за вечеря на бюфет във въртящия се на платформа ресторант в Sydney Tower. Нощувка.

3-ти ден 28.10.2018: Сидни

Закуска. Днес ни очаква изключително интересна целодневна обиколка из забележителностите на най-големия, основан през 1788 година град в Австралия. Ще посетим историческия район Скалите (Rocks Area), ще разгледаме търговкста част на града характерна със смесица от стари и нови сгради. Ще се разходим из модерният пристанищен район Дарлинг Харбър (Darling Harbour) преди да продължим към прочутия стол на г-жа Маккуайър (Mrs. Macquarie’’s Chair) където се открива най-прекрасната гледка към прочутата Операта (Opera House) в Сидни и уникалният мост Харбър Бридж (Harbour Bridge) заедно. Ще видим Катедралата St. Mary и ще минем покрай модерните квартали Double Bay, Rose Bay, Watson Bay и Bondy Beach.
Следобед ще се разходим до една от най-емблематичните сгради на Сидни - Операта (Opera House), открита през 1973 година от Кралица Елизабет II. Архитектурният шедьовър се счита за едно от чудесата на 20-ти век и е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното и културно наследство.
Възможност за вечерен круиз из залива на Сидни (срещу допълнително заплащане) с включена вечеря с морски деликатеси на круизен кораб Captain Cook. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден 29.10.2018: Сидни - Кернс

Закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане ранен следобед, посрещане и трансфер до Pacific Hotel Cairns 4*. Свободен следобед. Нощувка.

5-ти ден 30.10.2018: Кернс, Големият Бариерен Риф

Закуска. Целодневна екскурзия из Големия Бариерен Риф на борда на катамаран. Ще имате възможности за разнообразни дейности - плуване, сноркелинг - за да се насладите на красотата на кораловия свят, демонстрация на хранене на риби, разходка с лодка с прозрачно дъно или просто може да релаксирате на шезлонгите на борда. Обяд с морски деликатеси (включен в цената). Следобед връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден 31.10.2018: Кернс - Куранда - Кернс

Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда - високопланинско аборигенско селище. Ще се повозим на влак, очакват ни впечатляващи гледки на тропическите джунгли. В аборигенското селище ще се запознаем с обичаите и танците на едни от най-древните народи на света. В парка освен коала ще срещнем кенгуру, диво куче динго и др. Следва обяд бюфет барбекю (включен в цената). Ще се повозим на кабинков лифт и ще продължим да се любуваме на чудесата на джунглата. Връщане в Кернс. Нощувка.

7-ми ден 01.11.2018: Кернс - Мелбърн

Закуска в хотела. Рано сутринта полет за Мелбърн. Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Clarion Suites Gateway 4*. Свободен следобед. Вечерта ни очаква вечеря в Колониален трамвай – ресторант. Трамваят, произведен 1927 година пътува по живописните улички на Мелбърн докато се наслаждаваме на кулинарните изкушения. Връщане в хотела към 23:30 часа. Нощувка.

8-ми ден 02.11.2018: Мелбърн

Закуска в хотела. Започва обиколката ни из Мелбърн – град, който се отличава със своята космополитност и висок жизнен стандарт. Градът е основан през 1835 година, днес той е център на изкуства, търговия, промишленост, образование, развлечения, спорт и туризъм. Ще видим едни от най-впечатляващите архитектурни шадьоври на Мелбърн – Катедралата Сейнт Пол (St. Paul’s Cathedral), Театър Принцес (Princess Theater) и Театър Риджент(Regent Theatre), сградата на Кметството (Town Hall), градския площад Federation Square. Ще минем покрай Университета (Melbourne University), най-големия стадион в Австралия Мелбърн Крикет Граунд - (Melbourne Cricket Ground), Парламента и други. Ще се разходим из приказно красивите Кралски ботанически градини, градините Фитцрой (Fitzroy Gardens), ще разгледаме и дома на капитан Кук. Следобед екскурзия до Филип Айлънд (Philip Island) - резерват на австралийска фауна. Вечеря. Ще наблюдаваме уникален спектакъл – Парадът на пингвините. Всяка привечер пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните жилища в пясъчните дюни, ще научим повече за навиците и начина на живот на най-¬малките пингвините в света. Разходка из центъра за опазване на коалите, за да наблюдаваме коалите измежду дърветата в тяхната естествена среда. Вечеря.Връщане в хотела около полунощ. Нощувка.

9-ти ден 03.11.2018: Мелбърн

Закуска. Възможност за целодневна екскурзия (срещу допълнително заплащане) с продължителност около 12 часа (тръгване в 08:00 часа и връщане в 20:00 часа) по световно известния Велик Океански Път (Great Ocean Road), който ще ви даде възможност да се насладите на великолепни пейзажи. Общата дължина на пътя е 243 километра, построен е между 1919 и 1934 година. Води до важни забележителности и природни феномени като огромните скални късове “Дванайсетте Апостола”, която представлява група от огромни варовикови скални образувания с височина от около 45 м. Образуването им е вследствие на ерозионни процеси започанли преди около 20 милиона години. Първоначално монолитните късове са били 12, откъдето идва и оприличаването им с дванадесетте християнски апостоли. Днес от тях са останали само 8, тъй като останалите 4 са били разрушени с времето под въздействието на природните условия. В залива Аполо ни очаква обяд - тристепенно меню в Local Apollo Bay Restaurant. Връщане вечерта в Мелбърн. Нощувка.

10-ти ден 04.11.2018: Мелбърн - Куинстаун

Закуска в хотела. Рано сутринта полет за Куинстаун. Пристигане около обяд, посрещане и трансфер до хотел Rydges Queenstown 4*. Куинстаун е разположен в югозападната част на Южния остров на Нова Зеландия. Намира се на брега на езерото Уакатипу. Градът в обкръжен от живописни планини и е известен курортен комплекс. След като се освежим в хотела се отправяме към Парк за опазване на птиците и птицата киви (Kiwi Birdlife Park). Птицата киви е национален символ на Нова Зеландия, тя е една от най-древните в Света и в хода на еволюцията е загубила своите крила и способността си да лети. След това ще се повозим на гондолата Skyline. Гледката, която предлага този лифт е впечатляваща. Той отвежда пътниците на 450 метра над Куинстаун и езерото Уакатипу до връх Боб. Вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

11-ти ден 05.11.2018: Куинстаун – Милфорд Саунд - Куинстаун

Закуска в хотела. Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд (Milford Sound) - една от най известните атракции на Нова Зеландия - това е фиорд, който влиза на 15 км навътре в сушата. Kрасивият залив се намира на около 290 км от Куинстаун. По пътя до него ще видим Огледалните езера (Mirror Lakes), Тунелът Хомер (Homer Tunnel), долината Кледдо (Cleddau Valley) и други забележителности. Ще се качим на борда на круизно корабче Milford Sound Scenic Cruise, за да се насладим на гледките към планинските върхове. На борда ни очаква обяд на бюфет. Връщане обратно в Куинстаун *срещу допълнително заплащане опция за връщане с панорамно самолетче около 300 долара. Нощувка.

12-ти ден 06.11.2018: Куинстаун - Окланд

Закуска. Трансфер до летището за полет до Окланд. Пристигане преди обед. Посрещане на летището и отпътуване към една от най-престижните винарни Вила Мария (Villa Maria). Избата е основана през 1961 година и е една от най-награждаваните винарни с високи международни отличия. След дегустацията на вина ни очаква обяд във Vineyard Caf?. След закуска ще разгледаме забележителностите на града: Окланд Харбър Бридж (Auckland Harbour Bridge), морското предградие Мишън Бей (Mission Bay), районът Парнел Вилидж (Parnell Village), характерен с уникалния си колониален стил, Auckland Viaduct, най-голямата търговска улица Queen Street и други. Настаняване в хотел Grand Millennium Auckland 4*. След кратко освежаване ни очаква трансфер до Скай Тауър (Sky Tower), най-високата постойка в Нова Зеландия. Четирите нива за наблюдение предоставят несравнима гледка към целия Окланд, пристанището и околните острови. Нощувка.

13-ти ден 07.11.2018: Окланд - Доха

Закуска. Свободна сутрин за самостоятелно разглеждане на града. Трансфер до летището. Полет за Доха в 15:15 часа. Пристигане в 23:35 часа. Трансфер до хотела в Доха за нощувка.

14-ти ден 08.11.2018: Доха - София

Трансфер до летището. Полет за София в 06:55 часа. Пристигане сутринта в София в 11:15 часа.


ЦЕНИ:

На човек в двойна стая: 5 695 евро/ 11 150 лв

На човек в единична стая: 6615 евро / 12 952 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Полетно разписание:
26.10.18: София – Доха /13:00 – 17:50/
27.10.18: Доха – Сидни /20:20 – 18:35 + 1/
07.11.18: Оукланд – Доха /15:15 – 23:35/
08.11.18: Доха – София /06:55 – 11:15/


Необходими документи:
*международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
*за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия и Забележки:
*При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 60 дни преди тръгване.
*Офертата важи при минимум 15 туристи;
*Туроператорът съдейства за получаване на Австралийска виза, но не гарантира за нейното получаване.
*Необходими документи за кандидатстване - Цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца, цветно сканирана снимка паспортен формат. Допълнително може да бъдат поискани допълнителни документи за издаването на визата, като - банкови извлечения, данни на роднини или приятели, доходи, имущество.
*Документите трябва да бъдат преведени и легализирани на английски език.
*Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
*Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване
*Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Анулации и неустойки по програмата:
*при наличие на повече от 120 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
*между 120-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
*между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австралия |  Оферти - Сидни |  Екскурзии - Австралия |  Екскурзии - Сидни |  Екзотична почивка 2024 - Австралия |  Екзотична почивка 2024 - Сидни

Избрани оферти