Начало / Екскурзии / Екскурзии - Абу Даби

ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУБАЙ - ГРАД ПРИКАЗКА, ГРАД МЕЧТА - ранни записвания

Номер на оферта

/

203374

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Дубай - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени всички такси, голям салонен багаж с размери 56x45x25 см до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг.

7 нощувки със закуски в хотел "Hilton Garden Inn Mall of the Еmirates" 4* (или подобен) в Дубай

Панорамна обиколка на Дубай на български език мин. 4,5 часа

Пешеходна разходка с водача на групата в Дубай, района Ал Барша, Емирейтс Мол със ски пистата, Дубай Мол, Бурж Халифа и пеещите фонтани (необходимо е ползване на градски транспорт)

Трансфер:летище - хотел - летище

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на ЗАД "Армеец"

Обслужване на български език по време на престоя в Дубай.

Водач от агенцията.

Цената не включва

Задължителна туристическа такса Tourism Dirham за всички пристигащи в Дубай. Заплаща се в местна валута от клиентите на място, директно в хотела: за хотел 4* — такса от AED 15 или USD 4.50 на стая на вечер · за хотел 3* — такса от AED 10 или USD 3.00 на стая на вечер

Допълнителни екскурзии (посочените цени за допълнителни екскурзии са валидни при предварителна резервация и заплащане)

Държавна такса за напускане на Дубай (заплаща се лично на летището за всички дати на отпътуване след 30 юни 2016 г.): 35 AED

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Насладете се на една незабравима екскурзия до Дубай - град приказка, град мечта. Самолетна програма от София.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания !

01.10.2017 - 1495 лева - ограничени места
08.10.2017 - 1495 лева - ограничени места
15.10.2017 - 1495 лева
17.11.2017 - 1495 лева
01.12.2017 - 1495 лева
15.12.2017 - 1495 лева
22.12.2017 - 1495 лева
16.02.2017 - 1495 лева
02.03.2017 - 1495 лева
09.03.2017 - 1495 лева


Програма на пътуването:

Ден 1 СофияДубай

Отпътуване от летище София, Терминал 1 12:40 ч.. Пристигане на летище Ал Мактум Дубай в 19.35 ч. Посрещане от представителя на агенцията. Трансфер до хотела в Дубай (около 50 мин, в зависимост от трафика). Настаняване в хотел "Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates" **** (или подобен) в Дубай. Информационна среща с водача в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Пешеходна разходка в новия квартал Ал Барша за ориентация на туристите, с посещение на Emirates Mall - втория по големина мол в света, известен със ски пистата, обмяна на пари и възможност за вечеря. Нощувка.

Ден 2 Дубай

07:00 - 10:30ч. Закуска.
09:00ч. - 13:30ч. Панорамна обиколка на Дубай (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големият пазар за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“, от където може да се изкачите до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“(допълнително се предлага резервация), да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“. Следобед свободно време и пожелание организирано прибиране в хотела с Dubai Metro (oколо 30 мин.,билетите се закупуват на място-около 7-8 AED или 2-3 USD или по желание самостоятелно прибиране с такси 20-25мин. около 40-45 AED или 12-15$) .
Танцуващите или Пеещите фонтани са разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Часове на преставления: на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.
2. 13:30-15:30ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа, Дубай Мол и Танцуващите фонтани. Наблюдателната площадка „At The Top“ се намира на 124-ти етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и предлага невероятна панорама към града. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката.(На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена).
Нощувка.

Ден 3 Дубай

07:00ч. - 10:30 ч. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
1. 09:00 ч. - 12:00 ч.Посещение на Магическите градини/"Dubai Miracle Garden" на Дубай, омайващи със своята красота и разнообразие. Градините са вписани в книгата на Гинес за най-дълга стена от цветя. Тук ще имате възможност да видите на едно място повече от 45 млн. цветя. Ще имате и свободно време за разходка сред цветните композиции, кафе и снимки.
2.15.30 ч. - 21.30 ч. Сафари в пустинята с барбекю-вечеря – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с джип Toyota Landcruiser навътре към пустинята преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки(бира и алкохолните напитки се за заплащат). Вечерта връщане обратно до хотела.
Нощувка.

Ден 4 Шарджа – Аджман

07:00 ч. - 10:30 ч. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
1. 09:00 ч. - 13:00 ч. Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа ще спрете за фото-пауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред една от малкото православни църкви на Арабския п-в - Руската църква. Ще посетите традиционния пазар в Шарджа “Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири, разбира се. Връщане обратно в хотела.
2. 13:30 ч. - 15:30 ч. Обяд в хотел "Бурж Ал Араб". Посетете най-луксозния хотел в света, един от символите на Дубай и една от най-фотографираните сгради. За интериора на помещенията са използвани 840 кг. 22-каратово злато, а на върха на хотела има хеликоптерна площадка. Обядът е на блок маса в ресторант "Al Iwan" в традиционна кухня стил гурме (напитките не са включени в цената). Изисква се официално облекло.
3. 18:45 ч. - 22:30 ч. Круиз с романтична вечеря на арабска галера по Дубай крийк (19.00 ч. – 22.30 ч.) Предлагаме Ви една романтична вечер на арабска галера в продължение на два часа. По време на круиза наслаждавайки се на невероятно красива панорама на старата част на Дубай -Дейра и Бур Дубай и ориенталски танци, ще имате възможност да се докоснете до арабската гостоприменост! Вечерята е на блок маса, обилна храна с различни десерти, рибни и месни ястия от арабската и международна кухня. Цената включва: трансфер от хотела до галерата и обратно, вечеря и безалкохолни напитки.
Нощувка.

Ден 5 Абу Даби

07:00 ч. - 10:30 ч. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
Еднодневен тур до Абу Даби (от 09:00ч. до 19:00ч.): често споменаван като "Манхатън на Средния Изток". Абу Даби предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки, включително на Етнографското селище, световно известния хотел "Емирейтс Палас" и красивия район Корниш, които прекрасни гледки към хоризонта на града и вълноломния остров – зеленото сърце на града. Екскурзията продължава покрай президентския дворец, прекрасните паркове, ще видите също така пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на Ferrari World. Следва посещение на впечатляващата джамия "Шейх Зайед" – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Посещение на Етнографското селище, което ще ни запознае с живота на местните преди откриването на нефта. Свободно време. Отпътуване за хотела в Дубай.
Нощувка.

Ден 6 Ал Айн

07:00 ч. - 10:30 ч. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
Целодневна екскурзия "Оазисът Ал Айн" с включен билет за Al Ain Zoo (от 9.00 ч. до 19.30 ч.), по време на която ще се запознаете с типичния начин на живот в пустинята. Ал Айн е четвъртият по численост на населението град в Обединените Арабски емирства и единственият голям град, който се намира във вътрешността на страната. Сред забележителностите на града са запазени: естествен оазис с гора от финикови палми, най-голямата зоологическа градина в Близкия Изток, бившият палат на шейха, превърнат в музей, исторически крепости, както и множество паркове, градини, включително и планината Джебел-Хафит, от която се разкрива красива гледка към града. Ще видите горещите минерални извори, които извират в подножието на планината. Отпътуване обратно за Абу Даби в късния следобед.
Нощувка.

Ден 7 Абу Даби

07:00 ч. - 10:30 ч. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
Посещение на увеселителния парк "Светът на Ферари" в Абу Даби с включен билет General Admission – първият тематичен парк на "Ферари" в света и единствен по рода си. Той предлага забавления за всички възрасти и разказва по вълнуващ начин историята на Ферари чрез повече от 20 образователни и зашеметяващи обиколки и атракции, магазини и автентична италианска кухня. Под огромния емблематичен червен покрив се намират следните атракции: "Формула Росса" – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч; Галерия "Ферари" – най-големият шоурум на "Ферари" в света извън Моранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес; "Скоростта на Магията" – фантастично 4D изживяване през дълбоки зелени джунгли, ледени пещери и дерета, чак до кратера на огнедишащ вулкан. Трансфер обратно в Дубай.
Нощувка.

Ден 8 ДубайСофия

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време. Трансфер до летището в 18:15 ч. Полет за България в 20.20 ч. Кацане на летище София, Терминал 1 в 23.50 ч.

Допълнителни услуги:

Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата) - Цена 97 лева

Сафари в пустинята с барбекю вечеря - провежда се при минимум 15 записани туристи - Цена 108 лева

Круиз на арабска галера с вечеря (с включен трансфер от/до хотела) при минимум 15 записани туристи - Цена 108 лева

Посещение на Магическите градини (трансфер и входна такса) при миниму 15 записани туристи - Цена 59 лева

Еднодневна екскурзия до Абу Даби - провежда се при минимум 15 записани туристи - Цена 98 лева

Екскурзия " Оазисът Al Ain" с включен билет за Al Ain Zoo - провежда се при мин. 15 записани туристи - Цена 119 лева

Посещение на увеселителния парк "Светът на Ферари" в Абу Даби с включен билет General Admission при минимум 15 записани туриста - Цена 219 лева

Полудневна екскурзия до Шаржа – провежда се при минимум 15 записани туристи - Цена 49 лева

Панорамна обиколка на Дубай с хеликоптер 15 мин.( без включен трансфер) - Цена 495 лева

Обяд в Бурж Ал Араб (без включен трансфер) - Цена 345 лева

Хотел по програмата HILTON GARDEN INN DUBAI MALL OF THE ЕMIRATES ****, Дубай:

Местоположение
Хотелът се намира в район Ал Барша, един от новите квартали на Дубай, в непосредствена близост до плажовете на Джумейра. Разстоянието до търговския център „Mall of the Emirates“ е само 400 м. Хотелът е в близост до метро станция Емирейтс Мол и на пешеходно разстояние до крайбрежния булевард и на 5 минути с такси от градския плаж.
Хотел
Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates **** е нов, луксозен хотел, който предлага комфортно настаняване в удобни стаи и любезно обслужване.
Стаи
Стаите са комфортни, просторни, чисти, оборудвани с телевизор, малък хладилник, термокана, сешоар, ютия и дъска за гладене. В стаите има безплатен достъп до безжичен интернет. Има възможност за допълнително легло.
Услуги
На разположение на гостите са бар, фитнес, ресторант, денонощна рецепция, банкомат и магазин за подаръци. В хотела не се предлага алкохол. Закуската се сервира от 06:30 ч. до 10:30 ч.
Плаж
Могат да се използват два плажа:
Джумейра Бийч, който е безплатен. Намира се на 7 – 10 минути с такси от хотела. Има и зона, в която се плаща за ползване на шезлонг и чадър. Няма ограничения за видовете бански.
Луксозният JBR – заплаща се за шезлонг и чадър 110 AED или 30 USD на турист. Намира се на 20 мин с такси от хотела, което струва около 70 AED или 20 USD на посока.

Полезна информация:

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
Авиокомпанията си запазва правото да променят полетното разписание.
Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
Валута: Местната парична единица е дирхам (Dhs). 1 дирхам=100 филца. Курсът на дирхама към долара е фиксиран. 1 USD=3.65 Dhs. Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута.
Алкохол: Спиртни напитки не се продават в магазините - купете си алкохол от безмитна зона. Не пийте на улицата.
Питейна вода: Препоръчително е да се ползва вода за пиене, която се продава във всеки супермаркет на цена от около 1.5 Dhs за 1.5 литра.
Метрото: Използвайте го като атракция, но за кратко посещение или ако пътувате в малка група, такситата са по-изгодни
Може да се възползвате от безплатен шатъл трансфер от хотела до плажа Джумейра Бийч и JBR Бийч в Дубай. Джумейра е безплатен плаж, JBR плажа се заплащат шезлонг и чадър (110 дирхама или 30 долара на човек)

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ , включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Абу Даби |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Абу Даби |  Ранни записвания 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Ранни записвания 2024 - Абу Даби

Избрани оферти