Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

ЕКСКУРЗИЯ ДО МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ - ПОТВЪРДЕНА!!!

Номер на оферта

/

199227

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет за полет на Аерофлот София – Москва - Санкт Петербург – Москва – София

летищни такси – 150 € (294 лв.) към 16.05.17 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)

стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България

4 нощувки със закуска в хотел Санкт Петербург 3*+ в Санкт Петербург в стаи супериор

4 нощувки със закуска в хотел BW Вега Измайлово 4* в стандартни стаи

2 обяда в С. Петербург

2 обяда в Москва

1 обяд в Сергиев Посад

трансфери летище-хотел-летище

описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език

входни такси за посещаваните музеи по програмата

медицинска застраховка (с покритие 100 000 лв.)

Цената не включва

лични разходи

допълнителни екскурзии по желание

Програма на пътуването

Насладете се на една незабравима екскурзия сред Величиета на Русия - Москва и Санкт Петербург. Самолетна програма с 4 нощувки със закуска в Москва и 4 нощувки със закуска в Санкт Петербург.

Дати на отпътуване и Пакетна цена

Турист в двойна стая - 2459 лв (включени летищни такси 294 лв. и такса за издаване на руска виза 120 лева)

Турист в единична стая - 2889 лв (включени летищни такси 294 лв. и такса за издаване на руска виза 120 лева)


ВАЖНО: Настаняване на доп. легло е невъзможно в двойна стая супериор в хотел Санкт Петербург, предлага се в двойна стая стандарт за 2+1, настаняването в хотел Вега е в стая полулукс, която е с по-голяма квадратура от стандартната стая.

Програма на пътуването:

Ден 1

26 август. Излитане от София Терминал 2 в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч. Посрещане и трансфер до хотел Санкт Петербург 3*+. Настаняване в стаи супериор. Нощувка.

Ден 2

27 август. Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703г., от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата около 9,5 часа) Нощувка.

Ден 3

28 август. Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Обяд в ресторант в града. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. (продължителност на програмата около 9 часа) Свободно време. Нощувка

Ден 4

29 август. Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка ок.6,5ч.).Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 5

30 август. Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 10,40ч. 11,55 - посрещане на летище Шереметиево -2. Трансфер до хотел BW Vega 4*. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време. Нощувка.

Ден 6

31 август. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). Обяд в ресторант в града. Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа). Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7

01 септември. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Екскурзия на български език в Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа). Обяд в ресторант в града. Разходка с корабче по Москва – река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдава Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Връщане в хотела. Свободно време.Нощувка.

Ден 8

02 септември. Закуска. Целодневна автобусна екскурзия в Сергиев Посад (65 км) - град от „Золотое кольцо” на Русия с включен обяд. Посещение на Троице-Сергиева лавра – величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха. Разглеждане на Троицкий собор – главен храм, първото каменно здание в Лаврата, построено през 1422-23 год. Връщане в Москва. Свободно време. Нощувка.

Ден 9

03 септември. Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет МоскваСофия с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,35ч.


Хотели по програмата:

В Москва:
Хотел Best Western Вега Измайлово 4* - www.hotel-vega.ru - Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк. Ст.м. Партизанская, до Червения площад – 15 мин. на метро.

В Санкт Петербург:
Хотел Москва 4*- www.hotel-moscow.ru. Разположен в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, ст.м.Александър Невски. Настаняването е в стандартни двойни стаи.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 35 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Условия за резервация:

35% депозит

Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация

Дати на отпътуване и Пакетна цена

Турист в двойна стая - 2459 лв (включени летищни такси 294 лв. и такса за издаване на руска виза 120 лева)

Турист в единична стая - 2889 лв (включени летищни такси 294 лв. и такса за издаване на руска виза 120 лева)

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Last minute оферти - Русия |  Last minute оферти - Москва

Избрани оферти