Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ, КЛАСИЧЕСКИ ТУР С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Номер на оферта

/

198706

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет за полет на Аерофлот Варна - Санкт Петербург - Варна

летищни такси 100 € (196 лв.) към 26.05.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет )

7 нощувки със закуски в хотел Андерсен 3* в стандартни стаи

1 обяд в ресторант в града

трансфери летище-хотел-летище

описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език

входни такси за посещаваните музеи по програмата

медицинска застраховка (с покритие 100 000 лв.)

стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център, подлежи на препотвърждение при подаване на документите) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен форма

Цената не включва

лични разходи

допълнителни екскурзии по желание

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Русия - Санкт Петербург, Класически тур с полет от Варна

Посочените в програмата цени са с включени летищни такси и такси за издаване на руска виза!!!

Настаняване и цени по програмата:

Цена на турист в двойна стая - 1996 лева

Единична стая - 2416 лева

Посочените цени са с включени летищни такси (196 лв.) и такса за издаване на виза (120 лв)




Програма на пътуването:

Ден 1 05 август

Излитане от летище Варна с директен полет на Аерофлот в 10,40. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 13,45ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Андерсен 3* в стандартни стаи. Свободно време. Около 23,30 ч. - Нощна екскурзия „Развод мостов” в Санкт Петербург (ок. 2,5 часа), която включва и разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която може да се наблюдава вдигането на мостове над р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 2 06 август:

Закуска. Панорамна автобусна екскурзия (5 часа) на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 07 август:

Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Царское село (5 часа) – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

Ден 4 08 август:

Закуска.Екскурзия на български език до Петерхоф (7 часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 09 август:

Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (3 часа) – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Обяд в ресторант в града (включен в цената). Обзорна екскурзия в Ермитажа (3 часа) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.

Ден 6 10 август:

Закуска. Свободен ден. Възможност за допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Ден 7 11 август:

Закуска. Екскурзия на български език „Храмовете на Санкт Петербург”: Исаакиевския събор - най-големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики – преп. Исаак Далматски. Посещение на Събора „Воскресение Христово” или „Спас на Крови” – построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право. Посещение на Казанския събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. (5 часа). Свободно време. Нощувка.

Дев 8 12 август:

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за полет на Аерофлот Санкт ПетербургВарна в 06,35ч. Пристигане във Варна в 09,50.


Полетното разписание е в местни времена.
Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

Условия за резервация:

35% депозит

Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване


Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Last minute оферти - Русия |  Last minute оферти - Санкт Петербург

Избрани оферти