Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

ЕКСКУРЗИЯ ИРЛАНДИЯ & ШОТЛАНДИЯ | ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ 2017

Номер на оферта

/

182168

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети за международни полети София-Франкфурт-Единбург и Дъблин-Мюнхен-София на АК Lufthansa, с включени летищни такси по международните полети - 105 евро / 206 лева (към 04.10.2016г., подлежат на препотвърждение). При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
Самолетен билет за еднопосочен полет Единбург-Дъблин с включени летищни такси
Трансфери летище-хотел-летище
4 нощувки със закуски в Единбург в хотел Holiday Inn Express, Picardy Place Edinburgh 3*
5 нощувки със закуски в Дъблин в хотел Cassidys Hotel 3*
Посещение с дегустация на дестилационна на уиски в Шотландия
Посещение на Пивоварната Гинес с дегустация
Всички турове и обиколки, описани в програмата, с местни екскурзоводи в Шотландия и Ирландия, и превод на български език
Входни такси за Двореца Холи Рууд, Замъка Единбург, Параклиса Рослин, замъка Стърлинг, Мемориала на Уилям Уолъс, Замъка Килкени, Манастира “Rock of Cashel“ и Музея на Титаник
Наземен транспорт с луксозен туристически автобус по време на туристическите обиколки
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка „Отговорност на туроператора” – виж Важно! в края на офертата
Водач на групата от България – при група от минимум 15 души
Такса-обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

Цената не включва

Застраховка „Отмяна на Пътуване” – при отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
Разходи от личен характер – напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в “Цената включва”
Обеди
Вечери в битови ресторанти в Ирландия и Шотландия, указани в програмата като опция По желание:
Вечеря в The Doric (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 49 GBP/108 лв.
Вечеря в Ghillie Dhu (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 49 GBP/108 лв.
Вечеря в Howies Waterloo (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 49 GBP/108 лв.
Вечеря в Merchants Restaurant (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 54 GBP/119 лв.
Вечеря в хотел Cassidys в Дъблин (вкл. тристепенно меню) – 30 евро/59 лв.
Вечеря в The Church bar and restaurant – 45 евро/88 лв.

Програма на пътуването

~ Дъга, уиски и бира ... келти и шотландски гайди ~

Единбург, Глазгоу, Стърлинг, Дъблин, Килкени, Кащел, Белфаст, Малахайд

>> 08-17 АПРИЛ 2017
>> 10 дни / 9 нощувки
>> самолетна програма, с водач на български език

>> ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ до 30.12.2016


ПЪРВИ ДЕН: 08.04.2017 СОФИЯ – ЕДИНБУРГ
Полет София-Франкфурт на АК Lufthansa. Излита в 06:40ч. Каца в 08:05ч. във Франкфурт. Полет Франкфурт-Единбург. Излита в 11:00ч. Каца в Единбург в 11:55ч. Настаняване в хотел Holiday Inn Express Picardy Place 3* – разположен в самия център на Единбург, с гледка към историческия център. Панорамна обиколка на Единбург – посещение на Замъка Holy Rood. По желание: Вечеря в The Doric (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 49 GBP/108 лв. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 09.04.2017 ЕДИНБУРГ
Закуска. Панорамна и туристическа обиколка на Единбург – посещение на Замъка Единбург, датиращ от 11-ти век, свидетел на славна и бурна история като резиденция на шотландските крале и кралици. Продължаваме с Параклиса Рослин, една от най-красивите, но и мистериозни църкви в Европа, добила известност най-вече с филма „Шифърът на Леонардо”, в който се твърди, че именно тук е погребана Мария Магдалена и първите крале от династията на Меровингите. Наистина каменните барелефи изобразяват библейски сцени и символи, нетипични и непознати в никоя друга църква в Европа. Параклисът от Средновековието привлича свободните масони и хората, интересуващи се от мистерии и загадки. По желание: Вечеря в Ghillie Dhu (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 49 GBP/108 лв. Някогашната епископална църква, сега превърната в ресторант с перфектна локация в самия исторически център на града. Оригиналният ресторант Ви пренася в героичното минало на рицари и принцеси, докато се наслаждавате на вечеря с шотландска музика и танци. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 10.04.2017 ЕДИНБУРГ – ГЛАЗГОУ – ЕДИНБУРГ
Закуска. Целодневна екскурзия с панорамна и пешеходна обиколка на Глазгоу – столицата и най-големият град на Шотландия, разположен на бреговете на река Клайд: Площад Свети Андрю, Мърчънт Скуеър, площад Джордж Скуеър, сградата на кметството “City Chambers”, Катедралата, строена между 13-ти и 15-ти век, посветена на Св.Мънго – покровител на Глазгоу, е единствената катедрала на шотландска територия, оцеляла по време на протестантската Реформация. Свободно време – не пропускайте да изпиете едно уиски и да хапнете стек пай в някой пъб. Продължаваме обиколката с Келвингроув Парк, Макинтош Хаус и пешеходната улица “Sauchiehall St” с много пъбове и ресторанти. Връщане в Единбург. По желание: Вечеря в Howies Waterloo (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 49 GBP/108 лв. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 11.04.2017 ЕДИНБУРГ – СТЪРЛИНГ – ЕДИНБУРГ
Закуска. Целодневна екскурзия до Стърлинг – този ден ще Ви пренесем във времето на войните за независимост на Шотландия, във времето на Легендата за Уилям Уолъс (Смело Сърце) и на Крал Робърт Брус, обезсмъртени в романите на Уолтър Скот. Този ден ще можете да добиете истински впечатления от Шотландия, земя на старинни замъци, страна на гайди, малцово уиски, шотландско каре… Това е място, където буквално можете да докоснете историята и да се потопите в нея. Първо ще спрем за фотостоп на Моста Стърлинг – известен с историческата победа на Уилям Уолъс над англичаните. След това ще посетим Замъка Стърлинг, откъдето се открива уникална гледка към Бънокбърн, историческо място на друга емблематична победа над англичаните, този път на Робърт Брус през 1314г. В тези времена замъкът Стърлинг е бил не само стратегическа и военна крепост, епицентър на освободителните войни на шотландците през 13-ти и 14-ти век, но и дом на първите шотландски крале като Джеймс VI и Кралица Мери Шотландска. Освен това, замъкът е уникален и поради чисто географското си разположение – на висок и недостъпен планински връх. Посещаваме Голямата зала и Параклиса. Разходка в градините на Замъка. Фотостоп пред паметника на Уилям Уолъс, патриот и мъченик, патрон на Шотландия. Свободно време за обяд. Посещение на най-старата в Шотландия дестилационна на уиски Glenturret Distillery, където ще опитате известното малцово уиски The Famous Grouse (blended whisky), наричано още шеговито „нектарът амбър”. Ще Ви се разкаже за техниката на дестилиране и производство на една от най-известните напитки в света. Ще има награди за тези, които могат да познаят съставките на уискито (след няколко дегустации). Връщане в Единбург. По желание: Вечеря в Merchants Restaurant (вкл. тристепенно меню с чай/кафе и 1 чаша вино на човек) – 54 GBP/119 лв. Разположен в сърцето на Стария Град, това е един от най-популярните ресторанти в историческия център на града.

ПЕТИ ДЕН: 12.04.2017 ЕДИНБУРГ – ДЪБЛИН
Закуска. Полет Единбург-Дъблин. Запознанството ни с Ирландия – страната на бурните веселби, на ирландската музика и бира, започва от столицата Дъблин, родно място на прочутите писатели Оскар Уайлд и Джордж Бърнард Шоу, Самуел Бекет и Джеймс Джойс… Посещение на Катедралата Свети Патрик – шедьовър на норманската архитектура. Настаняване за 5 нощувки в Cassidys Hotel 3* на улица O’Connell в самия център на града. По желание: Вечеря в хотела (вкл. тристепенно меню) – 30 евро/59 лв. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 13.04.2017 ДЪБЛИН
Закуска. Целодневна обиколка на Дъблин – панорамна с бус и пешеходна в Джорджианския център на града: Библиотеката Честър Бийти, съхраняваща безценни средновековни ръкописи; Кметството, Парламента, Арката на Мускетаря. Разходка по улица „О’Конъл” – оживения център на Дъблин. Посещение на Тринити Колидж с разказ за прочутите писатели, които са учили тук. Колежът е създаден през 1596 г. от Кралица Елизабет І и наистина е устоял на вековете. Посещение на Пивоварната Гинес, където ще опитате и прословутото тъмно пиво. Гинес е похарчил около 32 милиона паунда, за да трансформира стари складове за зърно в 7-етажен съвременен център – музей на бирата и дестилационна. Сградата е строена през 1906 г. и е първата по рода си в Европа. Историята на Гинес е изложена на цели 2 етажа – показани са начините на дестилация на бира и съставките на прочутата напитка. Има няколко бара и кафенета, а на седмия етаж се намира прословутият Gravity Bar, който предлага уникална гледка над Дъблин, докато се наслаждавате на пинта от прословутата напитка. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 14.04.2017 ДЪБЛИН – КИЛКЕНИ – ДЪБЛИН
Ирландска закуска. Целодневна екскурзия до Килкени и Кашел. Отпътуване към Килкени – очарователно средновековно градче с тесни вити улички, столица на някогашното норманско кралство Осори и седалище на първия независим ирландски парламент. Днес Килкени е известен център на занаятите и на ирландската история и култура, както и на ирландския годишен фестивал на бирата. Посещение на Замъка Килкени – резиденция на мощната ирландска династия Бътлър в продължение на 6 века, когато потъналият в дългове 6-ти маркиз го продава на народа на Килкени за 50 паунда. Свободно време за разходка в чаровния средновековен център на града. Посещение на Занаятчийски център за посуда, вълнени и ръчно тъкани шотландски и ирландски изделия, дърворезби и бижутерия. Отпътуване към Кашел, където посещаваме останките от древния манастир “Rock of Cashel“, някогашното седалище на висшите ирландски духовници и духовен център на Ирландия. Комплексът включва останки на сгради, устояли на вековете – Дворец, Катедрала и Църква. Късният следобед се връщаме обратно в Дъблин. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 15.04.2017 ДЪБЛИН – БЕЛФАСТ – ДЪБЛИН
Закуска. Отпътуване от Дъблин за Белфаст. Обиколка на Белфаст - ще разгледаме Кралския Университет и Замъка, както и Кралския салон на ликьора. Ще видим пристанището, където е строен корабът Титаник и ще посетим Музея на Титаник. Връщане в Дъблин. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 16.04.2017 ДЪБЛИН – МАЛАХАЙД – ДЪБЛИН
Закуска. Пътуваме по крайбрежието на Дъблин. Посещение на Замъка Малахайд – разположен на 250 хектара в крайбрежния едноименен град Малахайд. Управляван в продължение на 8 века от династията Талбът, до смъртта на 7-мия барон Талбът, след което замъкът преминава като владение на Графство Дъблин, тъй като сестрата на последния барон не могла да плаща данъците по наследствата си. Свободно време. По желание: Вечеря за сбогом с Ирландия в The Church bar and restaurant – 45 евро/88 лв. Някогашната църква „Света Мери Ирландска” е една от най-старите църкви в Дъблин. В нея се е венчал Артър Гинес. Църквата затваря през 1964 г. за богослужение, след което е била използвана за различни цели. Сега служи за барбекю ресторант – на терасата, кафе, фреш бар и нощен клуб. Последна нощувка в Дъблин.

ДЕСЕТИ ДЕН: 17.04.2017 ДЪБЛИН – СОФИЯ
Закуска. Трансфер до летището. Полет Дъблин-Мюнхен с АК Lufthansa. Излита в 11:05ч. Каца в 14:20ч. в Мюнхен. Полет Мюнхен-София. Излита в 15:25ч. Каца в София в 18:15ч.

Допълнителна информация

ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ ДО 30.12.2016: 2098 евро / 4112 лева

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Пролет 2023 - Шотландия |  Пролет 2023 - Единбург

Избрани оферти