Оферта номер: 183129

ЕКСКУРЗИЯ МЕКСИКО

Панаирни и Конгресни Резервации - ДМК ЕООД
Дати и цена
Цената включва
ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
- Самолетни билети с Iberia София-Мадрид-Мексико Сити, Канкун-Мадрид-София;
- Самолетен билет с Aeromexico Мексико Сити – Тукстла;
- Настаняване в двойна стая по време на туристическата програма (6 нощувки + закуски) в хотели категория 4*;
- Настаняване в двойна стая в Канкун за 3 нощувки с включени закуски, в избраната категория хотел;
- Транспорт по време на цялата програма в Мексико с климатизиран автобус;
- Входни такси за обектите описани в програмата;
- Трансфер при пристигане в Мексико Сити;
- Трансфер от хотела в Канкун до летището;
- Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;
- Водач на групата от България.
Цената не включва
ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена не включва:
* летищните такси за вътрешни и международни полети, които към 21.11.2016 г. са 300 Евро.
* допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.
* други разходи от личен характер.
2. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 24 януари 2017 г. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 21.11.2016 г. от 607 евро + 300 евро летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 9 нощувки, която е в размер на 653 Евро при настаняване в хотел 4* в Канкун, и 722 Евро при настаняване в хотел 5* в Канкун.
5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR USD 1 = 0.94 EUR. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини.
8. При отказ от пътуване след заплащане на депозит и изпращане и подписване на заявката-договор, туристът дължи неустойка за административни разходи в размер на 100 евро на човек. Пълните условия за анулации и промени, са подробно описани в договора за организирано туристическо пътуване, който се подписва между двете страни.
ОБИКОЛЕН ТУР НА МЕКСИКО

26 април – 6 май 2017 г.

ПРОГРАМА:

26 април:
Полети София - Мадрид - Мексико Сити.
Пристигане в Мексико Сити. Трансфер и настаняване в хотела.

27 април:
Закуска. Тур с минибус на забележителностите на Мексико Сити, посещение на историческия център на града (обект от списъка за културно-историческо наследство на ЮНЕСКО). Площад Зокало е бил построен върху руини на древен ацтекски ритуален център, а по-рано там се е намирала пирамидата Темпло Майор. Ще посетите Метрополитанската Катедрала и Националния Дворец* (официалната резиденция на президента), където ще видите фреските на известния мексикански художник Диего Ривера. Посещение на Националния Антропологически музей, считан за един от най-значимите музеи, както в Латинска Америка, така и в света. Колекцията му се състои от множество археологически и етнографски артефакти. Екскурзия до археологическия обект Теотиуакан (обект на наследството на ЮНЕСКО). Най-популярните туристически атракции са Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, Улицата на Смъртта и Храмът на Пернатата Змия, който е декориран със змийски глави. Връщане в хотела в Мексико Сити.

28 април:
След закуската, трансфер до летището.
Ранен полет Мексико Сити – Тукстла Гутиерес.
Посещение на каньона Сумидеро, известен с планинските си скали, чиято най-висока точка достига 1000 м. височина. Отпътуване за Сан Кристобал де лас Касас и попътно посещение на бялата църква Сан Хуан Чамула, впечатляваща с местните обреди, посветени на католически светии. В помещение, осветено от хиляди свещи се произнасят молитви на диалекта на маите – тсотсил.
Пристигане в Сан Кристобал де лас Касас и настаняване в хотела.

29 април:
След закуска посещение на водопада Мисол Ха и отпътуване с минибус към колониалния град Паленке, където можете да прекарате вечерта разглеждайки и разхождайки се по калдъръмените улици. Настаняване в хотела.

30 април:
Закуска. Тур до един от главните обекти с едни от най-красивите археологически останки от цивилизацията на Маите в Мексико – Паленке. Следва пътуване с минибус до живописният и приветлив колониален пристанищен град Кампече (обект на ЮНЕСКО). Препоръчваме ви да се качите на туристическия трамвай (заплаща се допълнително). Настаняване в хотела и нощувка.

01 май:
След закуска отпътуване с минибус за Уксмал, един от най-ярките примери за архитектурният стил Пуук, който не е загубил своя чар (обект на ЮНЕСКО). Отпътуване за Мерида, столицата на щата Юкатан. Най-важните туристически места тук са Площадът на Независимотта и монументът Пасео дел Монтехо, където се намира луксозната Резиденция в Европейски Стил. Тя е построена в края на 19-ти – началото на 20-ти век. Настаняване в хотела и нощувка.

02 май:
След закуска отпътуване с минибус към Чичен Итца, който в миналото е бил центърът на цивилизацията на Маите. Пирамидата Кукулкан е едно от седемте чудеса на света (обект на ЮНЕСКО). Посещение и на Сеноте Ик-Кил (подземно карстово езеро, впечатляващо с рядка естествена красота). Плуването в езерото е разрешено. Пристигане в Канкун вечерта и настаняване в хотела.

03 май - 4 май:
Свободна програма в Канкун.

5 май:
Свободна програма в Канкун.
Освобождаване на хотела и трансфер до летището.
Полет Канкун – Мадрид.

6 май:
Полет МадридСофия.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:
-При настаняване в хотел 4* в Канкун: 2720 Евро
-При настаняване в хотел 5* в Канкун: 2840 Евро

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Дестинация:
Мексико Сити - Casa Blanca 5* или подобен

Сан Кристобал де лас Касас - Ciudad Real San Cristobal 4* или подобен

Паленке - Ciudad Real Palenque 4* или подобен

Кампече Plaza - Campeche 4* или подобен

Мерида El - Castellano 4* или подобен

Канкун - CasaMagna Marriott 4*/Grand Fiesta Americana Coral Beach 5* или подобен

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 24.01.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 1200 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт/лична карта на пътуващите.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.03.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
Мексико
Хотели - Мексико Забележителности - Мексико
Мексико Сити - буен, шеметен мегаполис
Кабинковият лифт над Сакатекас - спираща дъха гледка
Ел Диа де лос Муертос - завръщането на мъртвите