Начало / Екскурзии / Екскурзии - Женева

Луга

Номер на оферта

/

198755

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус

1 нощувка със закуска в хотел *** в Любляна / Постойна

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Базел / Люцерн / Цюрих

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Инсбрук

Пешеходни разходки в Лугано, Женева, Лозана, Люцерн, Цюрих, Шафхаузен и Инсбрук

Фотопауза при Рейнския водопад (входната такса се заплаща допълнително)

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

Комбиниран билет за въжената железница и Алпийския зоопарк (13 EUR, за деца от 6 до 15 г. - 4 EUR, за деца от 4 до 5 г. - 2 EUR) в Инсбрук

Входна такса за музея "Швейцария в миниатюри" (19 CHF, за деца от 6 до 15 г. - 12 CHF)

Входна такса за Рейнския водопад (5 CHF)

Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Прекрасна автобусна екскурзия Очарованието на Швейцария с възможност за отпътуване от Пловдив и София. Богата туристическа програма с посещение на Лугано, Милано, Женева, Лозана, Цюрих, Шафхаузен, Люцерн, Пилатус и Инсбрук.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:

06.08.2017 - 799 лева
21.08.2017 - 799 лева
03.09.2017 - 799 лева
22.09.2017 - 799 лева
15.10.2017 - 777 лева

Доплащане за единична стая по време на пътуването - 379 лева

Програма на пътуването:

Ден 1 ПловдивСофияЛюбляна - 980 км

4.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски", в 7.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

Ден 2 ЛюблянаЛуганоМилано - 660 км

Закуска. Отпътуване в 7.30 ч. за Швейцария през Италия. Късния следобед пешеходна разходка в Лугано – един от най-зелените градове в Южна Швейцария, разположен на езерото Лугано. По желание посещение на "Швейцария в миниатюри" – музей на открито, в който са представени над 120 модела на къщи, замъци, църкви и други забележителности на Швейцарската конфедерация. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.

Ден 3 МиланоЖеневаЛозанаЦюрих - 595 км

Закуска. Отпътуване в 07.30 ч. за Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон, "Же д"О" – най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад "Бург де Фур"; кметството и катедралата "Св. Петър" – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. Отпътуване за Лозана – столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Отпътуване за Цюрих. Настаняване в района на Цюрих / Базел / Люцерн късно вечерта. Нощувка.

Ден 4 Цюрих – Шафхаузен – Люцерн - 150 км

Закуска. Отпътуване за Цюрих. Пешеходна разходка в Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център: улица „Банхофщрасе“, наричана „витрината на Европа“ – основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на старата част на града и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. Отпътуване за Шафхаузен. Пешеходна разходка в стария град. Фотопауза при Рейнския водопад. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: скулптурната композиция „Умиращият лъв на Люцерн“ – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в стария град. Нощувка в района на Цюрих / Базел / Люцерн.

Ден 5 Люцерн – Пилатус – Инсбрук 310 км

Закуска. Свободно време в Люцерн на брега на езерото Фирвалдщетерзее или по желание изкачване със зъбчата железница до връх Пилатус. Отпътуване с корабче до жп. станцията Алпнахщад. Изкачване до връх Пилатус с най-стръмната зъбчата железница в света. Връщане обратно до Кринс с панорамен лифт. Отпътуване за Австрия. Настаняване в района на Инсбрук късно вечерта. Нощувка.

Ден 6 ИнсбрукСофия 1385 км

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол: Златната ложа, построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца; катедралата "Св. Якоб", построена през 18 век по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер; кулата на кметството, използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности. Свободно време. По желание изкачване с въжена железница до 860 м н. в. и посещение на Алпийския зоопарк, приютил около 2000 животни от 150 алпийски вида и голям сладководен аквариум. Отпътуване за България в 19.00 ч.

Ден 7 СофияПловдив

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късния следобед, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" вечерта.

Допълнителни услуги:

Изкачване до връх Пилатус (с корабче и зъбчата железница) при минимум 10 туристи - Цена 186 лева

Ползване на двойна седалка от един турист - 295 лева

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!


Полезна информация:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Валутни курсове: 1 EUR = 1,017 CHF
За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Женева |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Женева |  Last minute оферти - Швейцария |  Last minute оферти - Женева

Избрани оферти