Начало / Екскурзии / Екскурзии - Верона

ЕКСКУРЗИЯ ШЕДЬОВРИТЕ НА ИТАЛИЯ - Триест, Генуа, Флоренция и още

Номер на оферта

/

203368

Дати & цени

Цената включва

транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Любляна / Постойна
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Торино
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
Пешеходни разходки в Триест, Верона, Милано, Торино, Генуа и Вернаца
туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''
екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
Двупосочен билет за влак Ла Специя - Вернаца - Ла Специя: около 7 EUR
местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)
доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
Входни такси за църквата "Санта Кроче" (6 EUR), двореца "Пити" (11,5 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията Сан Джовани (15 EUR) във Флоренция
входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Насладете се на незабравима автобусна екскурзия Шедьоврите на Италия - Триест, Верона, Милано, Торино, Генуа и Вернаца и още.

19.09.2017 - 539 лева
10.10.2017 - 529 лева
21.11.2017 - 525 лева

Програма на пътуването:

1 ден ПловдивСофияЛюбляна - 910 км

Екскурзията Ви започва с отпътуване от Пловдив от "OMV" бензиностанция дo хотел "Санкт Петербург" в 4.00 ч. (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски", 7.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

2 ден ЛюблянаТриестВеронаМилано 500 км

Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за Италия. Пристигане в Триест. Пешеходна разходка: площад "Унита д`Италия" - сърцето на Триест; Площадът на Борсата с масивната сграда на старата стокова борса; "Борго Терезиано" - квартал, който процъфтявал по време на управлението на Мария Терезия; Римският театър. Отпътуване за Верона. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона - един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад "Бра" - най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа; Къщата на Жулиета; площад "Деле Ербе" - старият римски форум; площад "Синьория" - аристократичният площад на Верона. Свободно време. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.

3 ден МиланоТорино 150 км

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Милано - италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала - най- красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала" - един от най-известните в света. Свободно време. Отпътуване за Торино - промишлен, бизнес и културен център в Северна Италия, столица на Пиемонт. Пешеходна разходка: площад "Пиаца Кастело" с Палацо Мадама - резиденция на кралиците вдовици от 17 век; Палацо Реале - кралска резиденция до 1865 г.; църквата "Сан Лоренцо", строена през 17 век; Катедралата от 15 век, посветена на св. Йоан Кръстител; "Виа Гарибалди" - най-известната търговска улица. Свободно време. Настаняване в района на Торино вечерта. Нощувка.

4 ден ТориноГенуа – Чинкуе Тере – Флоренция 400 км

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителя на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най- големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Отпътуване за Флоренция. По пътя - спирка в Ла Специя. Отпътуване от Ла Специя с влак за националния парк "Чинкуе Тере" (двупосочният билет Ла Специя - Вернаца - Ла Специя се заплаща отделно, около 7 EUR). "Чинкуе Тере" в превод означава Петте земи и е район на брега на Лигурско море. Малките градчета, които са терасовидно разположени над морето, привличат хиляди туристи с пъстрите си къщи и приятни гледки. Посещение на Вернаца - едно от тях, известно с неповторимата си атмосфера. Свободно време. Връщане в Ла Специя. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.

5 ден ФлоренцияСофия 1380 км

Закуска. Напускане на хотела. В 8.00 ч. отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод: Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; Площад "Синьория" - политическият и културен център на града с Палацо Векио и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", двореца "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание: посещение на галерия "Уфици" - един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за България в 19:00 ч..

6 ден

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") привечер. Трансфер от София (пл. "Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

ДОПЛАЩАНЕ:

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 59 лева
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
ползване на двойна седалка от един турист - 255 лева
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да посетите галерия "Уфици" с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ:

ученици и студенти - 15 лева
деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 35 лева

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Верона |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Верона |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Верона

Избрани оферти