Оферта номер: 226835

ЕКСКУРЗИЯ В ШРИ ЛАНКА

ЕКСКУРЗИЯ В ШРИ ЛАНКА
от 2397 лв.
Виж галерия
Дати и цена
11 ноември 2018 г. - Цена от 2397 лв.
Цената включва
Самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж
Седем нощувки със закуски и вечери
Транспорт с климатизиран автобус
Входни такси за посещения в резервата на слонове , Сигирия , Дамбула, Храм Канди, Ботаническа градина
Услуги на лицензиран екскурзовод с превод на български
Две бутилки от 500ml минерална вода на човек, на ден по време на пътуването
Всички текущи такси и такси за обслужване
Цената не включва
Отклонения от маршрута на пътуването
Транспорт по време на престоя в плажния хотел
Разрешения за видео и камери на места, където е необходимо
Бакшиши и такси за портиер, където е необходимо
Други разходи от личен характер
Разходи за виза – около 35 $
Медицинска застраховка – 20 лева
Екскурзия в Шри Ланка
8 дни / 7 нощувки

ДАТИ И ЦЕНИ:

21.10.2018 г.: от 2300 лв.
21.11.2018 г.: от 2397 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================ПРОГРАМА:

Ден 1
Полет от Терминал 2 в 14.10 през Дубай до Коломбо с Fly Dubai. Пристигане на международното летище Коломбо в 5.25 на 24.11.2018. Време за освежаване и кафе.
Трансфер до Пинауала (Pinnawala). Посещение на резерват за слонове в Pinnawala, основан през 1975 г., за да защити и предостави грижи и убежище на осиротелите слонове, открити в дивата природа.
Продължаваме към Dambulla.
Посещение на историческия Скален пещерен храм Dambulla Rock Cave, известен още като Златния храм на Дамбула, представляващ световно наследство на ЮНЕСКО. Храмът е най-големия и най-добре запазения пещерен храмов комплекс в Шри Ланка. Датира от 3-ти и 2-ри век пр. Хр., когато е установен като един от най-големите и най-важните манастири. Традиционно се смята, че Крал Валагамбаху е превърнал пещерите в храм в 1-ви век пр.Хр. Каменните кули се издигат на 160 метра над околните равнини. Основните атракции са в 5 пещери, които съдържат статуи и картини, които са свързани с бог Буда и неговия живот. Има общо 153 статуи на Буда, от които най-голямата колосална фигура на Буда е издълбана в скала, простираща се на 14 метра. Могат да се видят още 3 статуи на царете на Шри Ланка и 4 статуи на хиндуистки богове и богини. Стенописите покриват площ от 2100 квадратни метра, което е най-голямата площ от антични стенописи, открити в света. Вечеря и нощувка в Сигирия.


Ден 2
Закуска в хотела. Посещение на историческата скална крепост Сигирия (Sigiriya), представляваща обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, която се счита от мнозина за едно от чудесата на света. Тази скална крепост от 5-ти век е един от 8-те световни обекта на острова и е най-вътрешната крепост на 70 хектара укрепен град. Двете огромни изкусно изваяни лъвски лапи са всичко, което е останало от гигантския лежащ лъв, в който е била превърната скалата. Върхът на тази скала представлява дворцов рай от елегантни павилиони сред водни градини и басейни, всички кацнали на 180 метра над околната джунгла. От оригиналните 500 фрески са останали само 21. Фигурите са портрети на небесни нимфи, пренасящи цветя, разпръскващи венчелистчета или къпещи се.
Продължаваме към Матале. Посещение на плантация за подправки в Матале. В миналото Шри Ланка е била световноизвестна със своите качествени подправки. Подправките са основен елемент от Аюрведическата традиция и кухнята на Шри Ланка. Продължаваме към Канди. Настаняване в хотел. Следва обиколка на Kaнди, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Основна забележителност тук е Храма на зъба и мястото на един от най-впечатляващите ежегодни фестивали в света – EsalaPerahera. Храмът съдържа най-свещената реликва на будистите днес, която е гордостта на синхалите. В горния етаж се намират свещената реликва и библиотеката, съдържаща религиозни ръкописи върху 800-годишни палмови листа. Градът е красив, с тесни улици, с наредени около тях стари сгради. Езерото, построено от последния крал Шри Уикрама Раджасингхе през 1798 г., все още е привлекателна атракция. Пазарът добре представя традиционните изкуства и занаяти. Ще посетим работилница за шлифоване на скъпоценни камъни, за да научите как се оформят над 40 вида скъпоценни камъни. Вечерта ще посетим шоу, представящо традициите в Шри Ланка, включващи серия церемониални и ритуални танци и ходене по жарава. Вечеря и нощувка.


Ден 3
Закуска в хотела. Посещение на Кралската ботаническа градина. Дом на над 4000 вида местни и чуждестранни растения, 60-те хектара кралски ботанически градини в Peradeniya се състоят от много атрактивни сектори като Цветната градина, Градината на подправките, Къщата на орхидеите, Езерото, както и чудесна колекция от бамбук и палми. Районът, в който се намират Ботаническите градини, е бил първоначално (от 1371 г.) място за удоволствие на кралете. Тя е обявена като Ботаническа градина от британците през 1821 г.
Продължаваме към Нуара Елия (Nuwara Eliya). По пътя ще посетим водопадите Рамбода (Ramboda) и чайна плантация. Нуара Елия е най-високо разположения град в Шри Ланка. Сгушен нежно в подножието на най-високия връх на острова, връх Рidurutalagala (8,281 фута). Нуара Елия е запазил всички особености на британското присъствие с колониалните си къщи, паркове, хиподрум, голф игрище. Благословен с климата си, спиращи дъха гледки към долини, ливади, планини и зеленина, трудно е да си представите, че Нуара Елия е само на няколко часа път от горещата и влажна част на острова. Централните планини на Шри Ланка са обявени за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Вечеря и нощувка в Нуара Елия.


Ден 4
Закуска в хотела. Продължаваме към югозападното крайбрежие, където разглеждаме водопадите Свети Клеър и Девън. Водопадът Свети Клер е 80 метра висок и е 20-ия по големина водопад в Шри Ланка. Това е един от най-живописните водопади. Той е получил името си от близката чаена плантация и го наричат също "Малката Ниагара" на Шри Ланка. Няколко километра по-нататък по маршрута, друг живописен водопад, Девон, може да бъде наблюдаван. Водопадът е висок 97 метра и е 19-я по височина на острова. Вечеря и нощувка в Wadduwa.

Ден 5
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка в Ocean Queen Hotel, Wadduwa.

Ден 6
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка в Ocean Queen Hotel, Wadduwa.

Ден 7
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря. Трансфер в 23.00 до летището.

Ден 8
Полет в 01.50 до София през Дубай. Пристигане в София в 13.25 часа.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================
Изпрати запитване
Нова Година в Шри Ланка
от 3197 лв.
Нова Година в Шри Ланка
6 нощувки
Самолет
Коломбо
Събития - Коломбо
Априлска ваканция 2014 - къде да пътуваме
Есала Перахера - почитайки зъба на Буда
Хотел „Галле Фейс“ - пийнете цейлонски чай от извора