Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мачу Пикчу

ЕКСКУРЗИЯ до ПЕРУ - ИЗГУБЕНИЯТ СВЯТ НА ИНКИТЕ

Номер на оферта

/

192872

Дати & цени

Програма на пътуването

15 дни/ 13 нощувки
Цена: от 6550 лв
Дати: 02.06.2017 - 16.06.2017

ПРОМО цена на основен пакет при записване до 24.03.2017: 6 550 лв на човек

Лима – Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу – Пуно –
ез. Титикака – линиите Наска – Паракас


Най-добрият сезон за посещение на Перу, когато времето в Андите е сухо и ясно!
Водач от TO с опит по тази дестинация!
Включени две допълнителни нощувки – една в Свещената долина на Инките и една близо до Мачу Пикчу, за да усетите напълно зареждащата сила на тези мистични места!
Възможност за изкачване на връх на Андите – Уайна Пикчу, откъдето Инките са посрещали изгрева на слънцето със специални ритуали!
Включени 4 вечери и 3 традиционни перуански обяда!
Специален бонус по време на тура – участие в Деспачо церемония с местен шаман!
Традиция и професионализъм – над 40 групи годишно до 6-те континента!

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи - 6550 лв
Цена на летищни такси * 1049 лв
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 70 лв

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО : 7669 лв

Програма:

Ден 1 /02 юни, петък/ СофияПарижЛима
Събиране на групата на летище София на Терминал 2 за полет до Париж в 07:10. Кацане в 09:10 и продължение за Лима с авиокомпания Ер Франс в 10:50. Пристигане в Перу в 16:15. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Four Points by Sheraton 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес.

Ден 2 /03 юни, събота/ Лима
След закуска полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”: посещава се главния площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г. и се разглеждат отвън сградите на Правителствения дворец; на Кметството; на Катедралата; на къщата Ойдор и на двореца „Торе Тагле”. Посещение на манастира „Сан Франциско”. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Продължение към частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и стоп при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана и околните планини. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка.
Вечерта по желание посещение на традиционен ресторант с включена вечеря с местни деликатеси и фолклорно шоу с музика и танци от различни части на Перу.

Ден 3 /04 юни, неделя/ Лима – Куско
Трансфер до летище и в 11:00 полет до „Златния град” на Инките – Куско, разположен на около 3 250 м н. в. В 12:35 пристигане в Куско, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Есо Inn Hotel 4*. Свободно време за аклиматизация и почивка. Нощувка.

Ден 4 /05 юни, понеделник/ Куско
Закуска. Организирана полудневна екскурзия включваща историческия център на Куско /ЮНЕСКО/ с Храма на Слънцето Кориканча, Катедралата и Плаза де Армас, след което групата се изкачва с автобус по стръмния път над града, за да се запознае с най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайхуаман. Посещават се още баните Тамбомачай, храма Кенко и червената крепост Пука Пукара. Връщане в хотела, свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на многобройните забележителности и музеи на Куско. Нощувка.

Ден 5 /06 юни, вторник/ Куско – Юкай
Закуска. Целодневна екскурзия с включен обяд до Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. Настаняване в хотел Sonesta Posada del Inka 3*+, разположен в малкото градче Юкай. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6 /07 юни, сряда/ Свещената долина – Мачу Пикчу
Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак – Vistadome до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Влакът се придвижва по специален релсов път по стръмните склонове на Андите и позволява гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н. в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град. Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобяд настаняване в хотел Еl Mapi 3*+ в Агуас Калиентес. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 7 /08 юни, четвъртък/ Мачу Пикчу – Куско
Закуска. По желание ранно ставане и повторно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Възможност за кратък едночасов трекинг тур до Уайна Пикчу – в превод „Младия връх”, висок 2720 м, откъдето най-добре се разкрива гениалното творение на древните строители. Следобед връщане с влак до Куско. Настаняване в хотел Есо Inn Hotel 4*. Свободно време за вечеря.

Ден 8 /09 юни, петък/ Куско – Пуно
Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауалияс, често наричана «Американската Сикстинска капела» заради впечатляващите си фрески. Обяд и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Разглеждане и на Музея в Пукара, където ще видим редица каменни стели и зооморфни артефакти, разкриващи живота на хората по тези места преди идването на испанците. Пристигане в Пуно в късния следобяд и настаняване в хотел Jose Antonio 4*, разположен край бреговете на езерото. Тук, от панорамната тераса на хотела, може да се насладите на един от най-красивите залези в Перу. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 9 /10 юни, събота/ Пуно
Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените “езерни хора”. Те са изградили своите наколни жилища върху платформи от тръстика и изцяло се изхранват и преживяват от езерото. Запознаване с техните обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд в местен ресторант и връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 /11 юни, неделя/ Пуно – Лима – Паракас
Закуска. Трансфер до летището в Хулиака и полет за Лима в 13:15. Кацане в Лима в 14:50, посрещане и трансфер до Паракас – курорт, разположен на Тихоокеанското крайбрежие. Настаняване в хотел Doubletree by Hilton Paracas 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 11 /12 юни, понеделник/ Паракас
След закуска за всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Писко. Полетът над платото Наска продължава час и половина и е единственият начин да се видят мистериозните линии, издълбани в пясъчната скала преди повече от 2000 години и останали непокътнати от ерозията. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят над 32 фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря.
Ден 12 /13 юни, вторник/ Паракас – Лима
Сутринта за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Закуска в хотела и отпътуване обратно за Лима. Настаняване в хотел Four Points by Sheraton 4*.
Вечерта по желание може да се включите в нощния ни тур, по време на който ще посетим „Магическия кръг на водата”– 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика. Фонтаните са уникални за Латинска Америка и са влезли в рекордите на Гинес. Те са голямо забавление за малки и големи, но ако не внимавате може да се измокрите! Връщане в хотела и нощувка.

Ден 13 /14 юни, сряда/ ЛимаПариж
Закуска. Свободно време в Лима за последен шопинг или за самостоятелна разходка в столицата. По желание разглеждане на уникалния археологически комплекс Хуака Пуклана, разположен в квартал Мирафлорес. Освобождаването на стаите става до обяд. Трансфер за летище и полет до Европа в 18:25. Нощувка в самолета.

Ден 14 /15 юни, четвъртък/ Париж
Кацане в Париж в 13:40. Нощувка в хотел 3* на летище Шарл дьо Гол. Свободно време за вечеря и по желание посещение на центъра на Париж.

Ден 15 /16 юни, петък/ ПарижСофия
Закуска. Придвижване до Терминал 2Е на летище Шарл дьо Гол и полет за София в 12:25. Кацане в София в 16:05. Край на програмата.

Общата цена на пътуването включва:

• самолетен билет СофияПарижЛимаПарижСофия с включени летищни такси на авиокомпания Ер Франс;
• самолетни билети Лима–Куско и Хулиака–Лима с включени летищни такси на Lan Airlines;
• 12 нощувки в хотели 3*+, 4* и 5* в Перу;
• 12 закуски, 5 вечери и 3 обяда по програмата в Перу;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* на летище Шарл дьо Гол;
• всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
• входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
• целодневна туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
• туристическа обиколка на Куско с автобус и екскурзовод;
• целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на Свещената долина;
• посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с местния екскурзовод;
• билет за влак Vistadome: Олантайтамбо - Мачу Пикчу - Куско;
• екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
• водач-преводач от TO;
• местно екскурзоводско обслужване;
• подробна предварителна туристическа информация за Перу;
• застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (10.02.2017) са в размер на 1049 лв на човек и се фиксират към датата на доплащане – 13.04.2017, поради честата им променливост!
Общата цена на пътуването не включва:
• вечеря в традиционен ресторант с шоу програма в Лима: 42 USD на човек;
• трекинг тур до Уайна Пикчу с местен водач и водач от TO и включена входна такса за повторно посещение на Мачу Пикчу: 115 USD на човек;
• полет над платото Наска от Писко*: 261 USD на човек (провежда се при благоприятни климатични условия);
* Летище Писко се намира на 1ч. полет от платото Наска, като така се спестява 3,5ч трансфер до платото с автобус.
• екскурзия с лодка до Балестовите острови в Тихия океан: 33 USD на човек;
• посещение на фонтаните в Лима: 33 USD на човек;
• застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
• напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.
Важно!
• Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.

• Необходими документи за записване:
копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията; подписан договор с TO и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.

• Краен срок за събиране на групата: 31.03.2017;
• Доплащането на общата цена на пътуването става до: 13.04.2017.

• За посещение на Перу не се изисква виза и за районите, включени в тази програма, няма задължителни ваксини.

• Посочените хотели могат да бъдат сменени с подобни от същата категория.
• Всички допълнителни екскурзии се провеждат при минимум 15 туриста. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса заедно с доплащането на пакета.

• Цените са изготвени при курс 1USD=1,84 лева на ОББ към 10.02.17 и при промяна на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, TO си запазва правото да промени цената към момента на доплащане, който е 13.04.2017. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
• TO не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, TO не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

Забележка!!!:
Всички туристически програми и цени , публикувани от фирмата в интернетното пространство са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 1 от ЗТ достоверна и окончателна цена се счита тази цена , която е предоставена в офиса на София Луксъри Травел ООД ,в деня на сключване на потребителски договор за конкретна резервация или организирано пътуване.

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Мачу Пикчу |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Мачу Пикчу |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Мачу Пикчу

Избрани оферти