Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ЕСЕННА ЕМОЦИЯ В ПАРИЖ - 01.11.2018

Номер на оферта

/

224897

Дати & цени

Цената включва

ЦВЕТНИ ЕМОЦИИ В ПАРИЖ самолетна екскурзия с обслужване на български език!

ДАТА: 01.11.2018

Ранни записвания до 30.06.2018 - 899 лв.
Редовна цена - 969 лв

Цената включва:

Самолетен билет София - Париж - София на авиокомпания "България Ер"
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. на човек
Трансфери летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел Paris Gare du Nord Chateau Landon 3* (или подобен)
Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България*

Цената не включва

Градска такса: 1,65 € на човек на ден (заплаща се на място)
Екскурзии по желание (заявяват се и се заплащат предварително:
"Духът на Монмартър" - пешеходна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 39 лв на турист (Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт.)
"Класически Париж" - пешеходна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 10 записани туристи: 44 лв на турист (Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт.)
Круиз с панорамно корабче по Сена: 25 лв на турист (Продължителност: 1 час)
Полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса за двореца-без градините и транспорт; продължителност на екскурзията: 5 часа) при минимум записани 15 туристи: 129 лв за възрастен; 99 лв за деца 3-25 г.;
Полудневна автобусна екскурзия "По стъпките на Винсент Ван Гог в Овер-сюр-Оаз" с местен екскурзовод на български език; продължителност на екскурзията: 5 часа) при минимум 12 записани туристи: 129 лв за турист.
"Лувъра и неговите шедьоври" с местен лицензиран екскурзовод на български език (с включена такса резервация и входна такса; продължителност: около 2 часа) при мин. 15 туристи* (макс. 25 туристи): 75 лв на турист
*При по-малко записани туристи може да се предложи самостоятелно посещение с електронен билет с предварителна резервация: 35 лв - заявява се и се заплаща предварително!

Билет за самостоятелно посещение на музея Орсе (с включена такса резервация) на турист: 31 лв - заявява се и се заплаща предварително.
Забележка: При мин. 10 записани туристи, посещението на музея Орсе може да се осъществи и с местен лицензиран екскурзовод на български език на цена: 95 лв на турист (при допълнителна заявка и с потвърждение).
Билет за представление в Мулен Руж: 105-210 € в зависимост от избрания ден и час на представлението. Моля резервирайте своевременно, възможно е местата да бъдат изчерпани. (Дрес код: спортно-елегантно облекло. Не се допускат деца под 6 г. Представлението е от 19:00, 21:00 или 23:00 ч.; Продължителност: около 2 часа) - заявява се и се заплаща предварително.
Доплащане за слушалки (3 EUR на човек за всеки тур) - задължително, на място
Доплащане за слушалки по време на посещението на Лувъра (3 EUR) - на място
Доплащане за слушалки по време на посещението в двореца "Версай" (3 EUR) - на място
Разходи за градски транспорт: карнет 10 билета - 14,90 € за зони 1-4 (към 07.04.2018) - на място

*При над 15 записани туристи

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:


1 ДЕН - 01.11.2018
СофияПариж

Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.10 ч. с полет на авиокомпания "България Ер" за Париж. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, Люксембурската градина с Люксембурския дворец, където сега заседава Сената, Пантеона – превърнат през 1791 г. в мавзолей за „Великите хора от епохата Френската революция”, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция. Трансфер до хотела.
Настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт и ще ви ориентира в района около хотела, както и за възможностите за придвижване с градски транспорт.
Туристическа програма по желание (с предварително записване): "Духът на Монмартър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ или площада на художниците, площадчето“ Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, Розовата къща, кабарето „Пъргавия заек“, ателието „Бато Лавоар“ - ателието на Пикасо, Кабарето „Мулен Руж“, пл. „Абес“ със Стената на любовта, църквата „Сен-Жан“.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Акцент на тура е снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г. най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град. Свободно време.
Нощувка.



2 ДЕН - 02.11.2018

Париж – Дворецът "Версай" – Париж ~40 km

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване, избира се една от двете екскурзии*):
Полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай" – двореца на Краля Слънце, Луи ХІV с местен екскурзовод на бьлгарски език: Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката включва разглеждане на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана, на Меркурий, Огледалната Зала и др. Свободно време за самостоятелно посещение на градините на двореца.
или
Полудневна екскурзия "По стъпките на Винсент Ван Гог в Овер-сюр-Оаз" с местен екскурзовод на български език. Овер-сюр-Оаз е китно и спокойно селце, разположено на 30-ина километра от Париж, сред гора и житни ниви. Незасегнато от индустриализацията, то е запазило своя провинциален чар, вдъхновявал редица живописци и по-специално Ван Гог, споменът за който е белязал това място завинаги. Овер-сюр-Оаз е истински музей под открито небе и скитайки се покрай живописните къщи, по криволичещите тесни улички, покрай бреговете на Оаз или житните полета все едно се разхождаме в картините на художника - гостилницата Раву, наречена Къщата на Ван Гог; полетата, вдъхновили „Ниви с гарвани“; църквата „Успение Богородично“; парк „Ван Гог“; къщата на доктор Гаше; Кметството; Музея на абсента и др. Ресторантът на гостилницата, в която е живял Ван Гог, е подходящ за почивка, където на любимата маса на Ван Гог, в дъното на залата, може да опитате някой от специалитетите на заведението: петел във вино, телешко фрикасе или агнешки бут.

Следобяд туристическа програма по желание (с предварително записване): "Класически Париж" - пешеходен тур с екскурзовод на български език: Латинския квартал – Сен Сюлпис, един от най-красивите парижки площади с едноименната църква Сен Сюлпис, Люксембургската градина, където днес се помещава Сената на Франция, Пантеона, Сорбоната - най-прочутият парижки университет, остров Сите - духовното сърце на Париж, готическата катедрала Нотр Дам, Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис, площад Сен Мишел с красивия фонтан - любимо място за срещи на парижани, моста Пон Ньоф - най-старият мост, свързващ двата бряга на река Сена.
Нощувка.



3 ДЕН - 03.11.2018
Париж

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
"Лувъра и неговите шедьоври"* с местен екскурзовод на бьлгарски език. Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. и в него са изложени изключително ценни екземпляри на изящното изкуство. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.
Круиз с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3-ти век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче се разглеждат панорамно едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил и др. (Продължителност: 1 час).
По желание (самостоятелно посещение, с предварителна резервация за билет):
Кабаре Мулен Руж (представление от 21:00 ч. - самостоятелно посещение, необходимо е ползване на градски транспорт) - най-известното и най-старо нощно заведение в Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр.
Нощувка.



4 ДЕН - 04.11.2018
ПарижСофия

Закуска.
Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 13:50 ч.



*При интерес е възможно да се осъществят и двата тура, обявени за един и същи ден: "Версай" и "По стъпките на Винсент Ван Гог в Овер-сюр-Оаз" (с минимални размествания в дните от програмата).

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.


Хотел по програмата:
Хотел Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon 3* е разположен в един от най-предпочитаните райони на Париж - само на 20 минути пеша от Операта и на 5 минути пеша от канала Сен Мартен. В уличките наоколо има различни магазини, супермаркет, кафенета, заведения за бързо хранене и ресторанти, предлагащи френска кухня. В непосредствена близост се намира метростанция Louis Blanc (линия 7) с директна връзка до Лувъра, а на 10 мин. пеша е и спирката на линия 2 с директна връзка до Монмартър и Трумфалната арка.
Хотелът разполага с денонощна рецепция и бар. Модерни и фунционално обзаведени, всичките 161 стаи на хотела предлагат безплатен Wi-Fi интернет и са снабдени с климатик, телевизор с плосък екран и сателитни канали, гардероб, бюро, самостоятелната баня със сешоар и легла с комфортни матраци марка "Sweet Bed by Ibis".
Закуската се сервира на шведска маса всеки ден от 06:30 до 10 ч.

Подробна информация:
http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/338-samoletni-ekskurzii-frantziya/84-parizh-sas-samolet

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Есен 2023 - Франция |  Есен 2023 - Париж

Избрани оферти