Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ с екскурзоводско обслужване на български език

Номер на оферта

/

114228

Дати & цени

Цената включва

РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ
с екскурзоводско обслужване на български език
Екскурзията се провежда при 2-ма записани туристи.
Гарантирано ангажирано отношение от професионален местен екскурзовод. Перфектна организация!


Дати 2017 г. - пакети 4 нощувки:
07.11.2017; 14.11.2017; 21.11.2017 - Промоция; 28.11.2017

Промоция за дата 21.11.2017: 780 лв (4 нощувки)

Цена за всички дати на заминаване:
Пакет 4 нощувки: 849 лв (промоция за резервации до 45 дни преди датата на заминаване)
Пакет 5 нощувки: 989 лв (стандартна цена)

**************************************************
Дати 2017 г. - пакети 5 нощувки:
04.11.2017; 11.11.2017; 16.11.2017; 23.11.2017; 25.11.2017; 30.11.2017

Цена за всички дати на заминаване:
Пакет 5 нощувки: 929 лв (промоция за резервации до 45 дни преди датата на заминаване)
Пакет 5 нощувки: 989 лв (стандартна цена)


Пакетната цена включва:

-Самолетен билет София-Рим-София на България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. на човек;
-4 или 5 нощувки (по избор) със закуски в хотел 3* в центъра на Рим;
-Туристическа програма с лицензиран местен екскурзовод на български език "Римските площади - Бароков Рим" с посещение на Пантеона*
-Tрансфер летище-хотел-летище;
-Медицинска застраховка с покритие 5 000 €

*на място се заплаща такса за ползване на слушалки - 2 € на човек
**************
Хотели по програмата: Floridia, Lazio, Fiamma или подобен. Хотелите са разположени в района на Термини, в близост до оживени зони с ресторанти и магазини и разполагат с всички удобства за комфортен престой

Цената не включва

Цената не включва (по желание):

Задължителна е резервация и заплащане от България

1. Посещение на Ватикана, Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър* с местен лицензиран екскурзовод на български език (включва такса резервация, входна такса, екскурзоводско обслужване)
- при записани от 2 до 7 туристи: 99 лв за възрастен; 82 лв за европейски граждани под 18 г.;
- при над 8 записани туристи: 90 лв за възрастен; 66 лв за европейски граждани под 18 г. (при по-малко записани - доплащане в размер на 25 лв на човек)
*на място се заплаща задължителна такса за ползване на слушалки: 3 € на човек

2. Туристическа програма "Античен Рим" с местен лицензиран екскурзовод на български език:
- при минимум 4 записани туристи: 85 лв на турист*
*на място се заплаща такса за ползване на слушалки - 2 € на човек (при повече от 6 записани туристи)

3. Шедьоврите на галерия Боргезе с местен лицензиран екскурзовод на български език (включва входна такса, такса резервация, екскурзоводско обслужване):
-при минимум 6 записани туристи**: 85 лв за възрастен*; 74 лв за европейски граждани 18-25 г.; 50 лв за европейски граждани под 18 г.* Продължителност на посещението: 2 часа.
*на място се заплаща задължителна такса за ползване на слушалки - 1,50 € на човек.

4. Билет за самостоятелно посещение на галерия Боргезе с предварителна резервация (включва входна такса, такса резервация, гарантиран час за вход): 35 лв за възрастен; 22 лв за европейски граждани 18-25 г.; 8 лв за европейски граждани под 18 г.; Тази услуга се предлага като алтернатива на екскурзията "Шедьоврите на галерия Боргезе" при по-малко заявки за нея (под 6 записани).

5. Билет за самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум (включва входна такса, такса резервация) на турист: 35 лв. на човек. Може да се ползва във всеки един от дните на престоя в Рим, в рамките на 2 последователни дни след първата валидация (например в един от дните дните на престоя можете да посетите Колизеума, а на следващия - Римския форум или в обратен ред).

Задължително доплащане на място: Градска такса Рим (заплаща се лично при напускане на хотела): за хотел 3* - 4 € на човек/вечер; за хотел 4* - 6 € на човек/вечер;

Програма на пътуването

ВЪЗМОЖНО Е ДА ИЗГОТВИМ ПАКЕТ И ЗА ДРУГИ ДАТИ НА ПРЕСТОЙ, СЪОБРАЗНО НАЛИЧНИТЕ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ

Ще останете очаровани от красотата на сградите, обляни вечер в приказна светлина, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора. И само тук докато пазарувате плодове, продавачът ще ви изпее ария от любимата си опера...
ПРОГРАМА

1 ден
Отпътуване с директен полет на България Ер в 07:40 ч. от летище София, Терминал 2 до летище Рим, Фиумичино. Трансфер до хотела.
Екскурзоводът ще ви ориентира в района около хотела, ще съдейства за закупуването на билети или карти за градски транспорт и по време на следващия тур ще даде основни ориентири за всичко най-важно в центъра на града, както и за начините за придвижване от и до хотела.
Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език - тур "Римските площади - Бароков Рим" (включен в цената, около 3 часа) - разходка до най-известните площади на Рим - артистичния слънчев площад “Навона” с прословутия скулптурен шедьовър - фонтана на “Четирите реки” на Бернини; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град.

Свободно време.
Нощувка.

2 ден
Закуска.
Екскурзия по желание (с доплащане): Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” – Ще разгледаме Колизеума, този безспорен символ на Рим и ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес. Екскурзоводът ще ви разкрие любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността и ще научите как е протичал един ден на арената; Разходката ще продължи покрай величествената арка на император Константин към Императорския форум и Колоната на Траян до националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината на площад Венеция; ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.
Нощувка.

3 ден
Закуска.
Екскурзия по желание (с доплащане): Посещение на Ватикана, Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“ с екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство - Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, стаите на Рафаело, посещение на базиликата "Св. Петър".
Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време.
Екскурзия по желание (с доплащане): "Шедьоврите на галерия Боргезе" с екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим, изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други).

Следобяд - по желание - самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум (с предварително резервиран електронен ваучер, който осигурява бърз достъп без чакане на опашка).
Нощувка.


5 ден
Освобождаване на стаите.
Трансфер от хотела до летището за полет до София..


*Възможни са размествания на туровете по дните от програмата с цел оптимизирането и.



Подробности на:
http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/328-italiya/1703-rim-ekskurziya-sas-samolet-4-noshtuvki

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти