Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

РАЗХОДКА В РИМ - самолетна екскурзия! Заминаване - всеки ден!

Номер на оферта

/

139461

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София-Рим-София с директен полет на а/к България Ер с включен салонен багаж до 10 кг + чекиран багаж до 23 кг или на а/к Уиз Ер - тарифа Basic с включен 1 бр. ръчен багаж до 10 кг**;
==>4 или 5 нощувки по избор със закуски в хотел 3* в Рим (Floridia, Lazio, Siracusa, Regio или подобен);
==>Туристическа програма с лицензиран местен екскурзовод на български език "Римските площади - Бароков Рим"*
==>Tрансфер летище-хотел-летище (посрещане на летището в Рим с указателна табела с име);
==>Медицинска застраховка с покритие 5 000 €

**Авиокомпанията, с която ще се осъществи пътуването, е в зависимост от избраните дати и полетно разписание; Превозвачът се вписва в договора за туристически пакет.
==>Самолетният билет София-Рим-София на Уиз Ер включва 1 бр. ръчен багаж до 10 кг (размери 55х40х23 см); Ако не заявявате чекиран багаж, моля да имате предвид, че е препоръчително да поставите документите си и някои по-важни вещи в друга по-малка чанта с макс. разрешени размери 40x30x18 см. Ръчният багаж ще бъде поставен в багажното отделение (безплатно), тъй като по оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. По-малката чанта с най-важни документи можете да вземете със себе си на борда на самолета.
==>Самолетният билет София-Рим-София с авиокомпания България Ер включва 1 бр.салонен багаж до 10 кг и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.

Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване!

==================================================================

Цената не включва

В цената не е включено – задължителни доплащания:

Слушалки по време на пешеходния тур - 3 € на човек (заплащат се на място);
Градска такса: 4 € на човек на ден за хотели 3*; 6 € на човек на ден за хотели 4* (заплаща се лично от всеки турист на рецепция на хотела)
Разходи за градски транспорт: еднократни билети по 1,50 € или дневна карта: 7 € (на място)

==================================================================

В цената не е включено – по желание:

==>Екскурзия "Ватикана, Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата Св. Петър"* с местен лицензиран екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса и екскурзоводско обслужване; ползва се градски транспорт)
- при записани от 2 до 7 туристи*: 99 лв за възрастен; 82 лв за европейски граждани под 18 г.;
- при мин. 8 записани туристи*: 90 лв за възрастен; 66 лв за европейски граждани под 18 г.
*на място се заплаща задължителна такса за ползване на слушалки: 3 € на човек

==>Туристическа програма "Античен Рим" с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 4 записани туристи: 85 лв на турист* (Цената не включва входни такси; ползва се градски транспорт)
*на място се заплаща такса за ползване на слушалки - 3 € на човек

==>„Шедьоврите на галерия Боргезе“ - вариант по избор:
---Посещение на галерия Боргезе с местен лицензиран екскурзовод на български език (включва входна такса, такса резервация, екскурзоводско обслужване; ползва се градски транспорт) при минимум 6 записани туристи: 85 лв за възрастен; 74 лв за европейски граждани 18-25 г.; 50 лв за европейски граждани под 18 г.; Продължителност: 2 часа.; На място се заплаща задължителна такса за ползване на слушалки - 1,50 € на човек.
или
---Самостоятелно посещение на галерия Боргезе с предплатен билет с фиксиран час за вход (включва входна такса, такса резервация): 35 лв за възрастен; 22 лв за европейски граждани 18-25 г.; 8 лв за европейски граждани под 18 г.; Тази услуга се предлага като алтернатива на екскурзията "Шедьоврите на галерия Боргезе" при по-малко заявили я туристи.

==>Билет за посещение на Колизеума и Римския форум с вкл. такса за издаване: 35 лв. на турист. Може да се ползва във всеки един от дните на престоя в Рим, в рамките на 2 последователни дни след първата валидация). Цената включва такса за издаване.

==>Доплащане за 1 брой чекиран багаж до 20 кг за полетите на Уиз Ер (макс. разрешени размери: 149x119x171 см): цена на запитване. Таксите за багаж се изчисляват от Уиз Ер според датата на пътуването (силен сезон - 19.05.-30.09.2018; слаб сезон). Таксата може да е различна и в зависимост от това дали багажът е заявен в момента на резервацията, на по-късен етап преди датата на заминаване или на летището. Моля, информирайте се своевременно.
==>Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (покрива неустойки по пътуването, в случай на невъзможност на туристите да го осъществят по възникнали здравословни причини)

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни услуги са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени, потвърдени и предплатени в България.

Програма на пътуването

==============================================================
РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ
с екскурзоводско обслужване на български език
ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА ГАРАНТИРАН ТУР НА РИМ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!
Индивидуална програма - осъществява се при мин. двама записани!

ПРОГРАМАТА "РАЗХОДКА В РИМ" СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ЗА ДАТИ ПО ИЗБОР, СЪОБРАЗНО НАЛИЧНИТЕ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ!

Цени СЕПТЕМВРИ - заминаване в периода 01.09.-20.09. & 23.09.-30.09.2018 г. и ОКТОМВРИ - заминаване в периода 01.10.-30.10.2018 г.:
Пакети с 4 нощувки: 929 лв*/ 1029 лв
Пакети с 5 нощувки: 979 лв*/ 1079 лв

*Промоционална цена, валидна за резервации, направени до 45 дни преди датата на заминаване!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================


ПРОГРАМА

1-ви ден
Отпътуване с директен полет от летище София до летище Рим, Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.
Нощувка.

2-ри ден
Закуска.
Среща с екскурзовода, който по време на следващия тур ще даде основни ориентири за всичко най-важно в центъра на града, както и за начините за придвижване от хотела до основните забележителности и ще съдейства при закупуването на билети или карти за градски транспорт:
Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език - "Римските площади - Бароков Рим" (включен в пакетната цена, може да се осъществи и в първия ден от програмата при избор на по-ранен полет) - разходка до най-известните площади на Рим - артистичния слънчев площад “Навона” с прословутия скулптурен шедьовър - фонтана на “Четирите реки” на Бернини; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град.
Екскурзия по желание (с доплащане): Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” – Ще разгледаме Колизеума, този безспорен символ на Рим и ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес. Екскурзоводът ще ви разкрие любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността и ще научите как е протичал един ден на арената; Разходката ще продължи покрай величествената арка на император Константин към Императорския форум и Колоната на Траян до националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината на площад Венеция; ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.
По желание (с доплащане) - Самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум (с предварително издаден билет, който осигурява бърз вход).
Нощувка.

3-ти ден
Закуска.
Екскурзия по желание (с доплащане): Екскурзия "Ватикана, Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“" с екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство - Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, стаите на Рафаело и базиликата "Св. Петър".
Нощувка.

4-ти ден (и 5-ти ден за програмите с 5 нощувки)
Закуска. Свободно време.
Екскурзия по желание (с доплащане): "Шедьоврите на галерия Боргезе" - вариант по избор: тур с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение с предварителна резервация с точно фиксиран час. (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим, изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други).
Нощувка.


Последен ден
Освобождаване на стаите.
Трансфер от хотела до летището за полет до София.

=====================================================================

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизирането ?.

Можете да се избере комбинация от дати съобразно следните полетни разписания (възможни са промени):
България Ер до 31.10.2018 г.
==>всяка седмица в ден сряда-неделя (4 нощувки),
==>сряда-събота или неделя-сряда (3 нощувки):
=>излита от София - 07:35, каца Рим, Фиумичино - 08:30 ч.;
=>излита от Рим, Фиумичино - София: 09:25-12:15 ч./или само в ден неделя, Алиталия: 15:20-18:15 ч.

Уиз Ер до 31.10.2018
==>всеки ден от седмицата:
=>излита от София - 12:50/13:20 пт, вт; каца Рим, Фиумичино - 13:50/14:25 ч. пт, вт;
=>излита от Рим, Фиумичино - 14:35/15:05 пт, вт; каца София - 17:35/18:05 ч. пт, вт

=====================================================================
Изпратете запитване, за да получите оферта с най-добра цена за желани от Вас дати на пътуване!
=====================================================================

Примерни хотели по програмата:
Примерни хотели в Рим:

SAN REMO 3* - разположен само на 400 метра от Термини и от площад Република, в близост оживен район с много магазини и ресторанти. Колизеумът е на 15 минути пеша. Предлага просторни климатизирани стаи с минибар и телевизор.

Хотел LAZIO 3* се намира на 150 метра от спирка Термини. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Фонтанът Треви е на 20 минути пеша. Колоизеумът и Испанските стълби също са лесно достъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки. Стаите в Lazio са с класически интериор и разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп.
Хотел FLORIDIA 3* е разположен край Термите на Диоклециан, в историческия център на Рим, в непосредствена близост до Термини. Има връзка с всички видове градски транспорт (на 500 метра от гара Кастро Преторио, обслужваща метролиния B, и на 5 минути пеша от гара Република, на линия А). За 10 минути пеша се стига до фонтана Треви. Разполага с ресторант за закуска и 44 стаи с: самостоятелна баня/WC, директен телефон, TV, климатик.

Хотел ARCHIMEDE 4* е разположен на 150 метра от спирка Термини, в историческия център на Рим. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са лесно достъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки. Стаите разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Допълнителна информация

Доплащане за единично настаняване: +374 лв за пакет 4 нощувки/ +415 лв за пакет 5 нощувки

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Уикенд почивка - Италия |  Уикенд почивка - Рим

Избрани оферти