Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ЕСЕН В ПРАГА и бирен тур

Номер на оферта

/

227316

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Прага- София с летищни такси
Трансфер летище – хотел – летище
4 нощувки и 4 закуски в хотел 3* или 4*
Информационен и класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител от България по време на екскурзията

Цената не включва

Екскурзия до най-красивия чешки замък Хлубока и Чешки Крумлов град-паметник под егидата на ЮНЕСКО – 90 лв. за възрастен / 60 лв. за дете ( входната такса за замъка "Хлубока" е включена в цената)
Целодневна екскурзия до Карлови Вари с посещение на пивоварна в град Пилзен с лицензиран екскурзовод на български език – 90 лв за възрасте/ 60 лв. за дете
Разходка из Прага с оригинално превозно средство и консумация на бира – 48 лв.
Едночасова разходка с корабче по река Вълтава – 25 лв. възрастен / 20 лв. дете
Посещение на пивоварна Старопрамен – входна такса: 16 лв. за възрастен / 12 лв. за дете
Слушалки за ползване при пешеходните разходки в Прага – 4 лв. на човек на ден (заплащане в София)
Вечеря в средновековна кръчма с тристепенно меню, 2 напитки и 2.5 часова програма – 60 лв. за възрастен / 30 лева за дете
Вечеря в минипивоварна с дегустация на бира – заплащане на място според консумацията
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Разходи за градски транспорт
За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

СПЕЦИАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ЧЕШКАТА БИРА

Прага е сърцето на Европа, един от най-красивите градове на света. Невероятна комбинация от уникални архитектурни стилове от различни периоди - готика, барок, рококо, кубизъм. Нестихващо вдъхновение за хиляди творци както в миналото, така и в настоящето. Златна Прага, градът със стоте кули, загадъчна и неповторима.
Прага – известна още с многобройните си пивовари, където искаме да Ви отведем, за да Ви покажем изкуството на варене на бира и историята на създаването на това прекрасно и уникално питие правено от векове и превърнало се в традиция и поминък на цяла Чехия.
Елате с нас на незабравима разходка из чешките пивовари.


ПРОГРАМА

Ден 1 / 21.09. - петък
Отпътуване от София от Терминал 2 с директен полет на авиокомпания България Еър в 10:20. Пристигане в Прага в 11:15. Посрещане от представител на фирмата, трансфер до хотела, пешеходен тур в центъра на Прага с лицензиран екскурзовод (1.5ч) – включва Вацлавският площад и Староместският площад. Информация за основна ориентация из града, свободно време за обяд
По желание с предварителна заявка: Разходка из Прага с оригинално превозно средство и консумация на бира.
По желание с предварителна заявка: Резервация за вечеря в минипивоварна с възможност за дегустация на бира местно производство (заплащане според консумацията на място).
Нощувка

Ден 2 / 22.09. – събота
Закуска. Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.
Свободно време за обяд.
По желание с предварителна заявка: Посещение на пивоварна „Старопрамен“.
По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с корабче по река Вълтава.
По желание с предварителна заявка: вечеря в средновековна кръчма с тристепенно меню, 2 напитки и 2.5 часова програма

Ден 3 / 23.09. - неделя
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или екскурзия до Чешки Крумлов и Хлубока.
По желание с предварителна заявка: Целодневна екскурзия до най-красивия чешки замък Хлубока и Чешки Крумлов – град-паметник под егидата на ЮНЕСКО.
Ден 4 / 24.09. – понеделник
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или екскурзия до Карлови Вари и Пилзен. Нощувка.
По желание с предварителна заявка: целодневна екскурзия до Карлови Вари с посещение на пивоварна в град Пилзен с лицензиран екскурзовод на български език.

Ден 5 / 25.09. – вторник
Закуска. Свободно време.
Трансфер до летището. Излитане от Прага в 12:10 , пристигане в София на Терминал 2 в 15:00.

----------------------------------------------------

ХОТЕЛ Tosca 3* или подобен

----------------------------------------------------

ЕКСКУРЗИИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Информационен тур из центъра на Прага
включен в цената
Целта на първата обиколка е да ви запознае в най-общи линии с местата за разходка и как да стигнете до тях от Вашия хотел. Ще ви информираме за най-важните площади, заведенията за хапване, сувенирните магазини, транспорта и подходящите чейндж бюра.
Този уводен сити тур ще мине по двата най-значими площади на Прага: Староместския и Вацлавския
Когато през 1348 година крал Карел IV основава днешния квартал Nov? M?sto, планира го с размах– големи площади, широки улици и просторни парцели. Неговата далновидност позволява на квартала и днес, столетия по-късно, да се справя с наплива от хора, превозни средства... и туристи.
Центърът на квартала е Вацлавския площад, който спокойно можем да наречем Пражкото сити. Той е центърът на съвременния живот. Партерните етажи на сградите са превърнати в безистени с магазини, заведения, бутици, музикални клубове и др. Един от най-известните безистени е лабиринтът от коридори, наречен „Луцерна” и основан от дядото на бившия чешки президент, хуманист и драматург, Вацлав Хавел.
Ще започнем сити тура от Националния музей и статуята на Св. Вацлав в горната част на площада, ще надникнем в „Луцерна” и ще стигнем до т.нар. Златен кръст, на който се събират четири от най-важните улици в центъра на Прага.
На това място ще влезем в квартала Star? M?sto и ще стигнем до Староместския площад, който е историческия център – мястото, където традиционно се издига Коледната елха и се отваря коледния базар. В центъра на площада се намира един от най-големите магнити на Прага – Часовниковата кула.

Класическа обиколка на Прага
включена в цената
Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. Трите двора, през които минава обиколката, са заобиколени от сгради в стил класицизъм, построени през втората половина на XVIII век от Николо Пакаси, придворен архитект на императрица Мария Терезия. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Пред Пражката крепост е площада Храдчани, заобиколен с градски дворци, сред които правят впечатление Шварценберския и Щернберския, които са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към Прага, която ясно подсказва защо се нарича „Градът на стоте кули”.
Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“, пресича река Вълтава по Карловия мост, построен от крал Карел IV., чешки крал и император на Свещената римска империя. Мостът е истинска уникална галерия на открито, тъй като е украсен с 32 монументални статуи от времето на барока. Той е рядко съчетание на отминалите столетия – въплътени в статуите и днешното време, представено от художниците, музикантите и дизайнерите, които предлагат на него творбите си. Обиколката приключва на Староместския площад, който е историческия център, мястото, където се издига Коледната елха, разпъват се коледните и великденските базари, провеждат се исторически въстановки. Красив е като холивудски декор, само че е автентичен. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ , чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Над площада се издигат две 80 метрови кули на готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век. Нощно време, красиво осветеният площад се превръща в център на градския живот – с примамливо осветени бирарии, улични артисти и туристи.

--------------------------------------------------

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Посетителски център Старопрамен
Старопрамен е една от най-известните и обичани чешки бири. При обиколката на Центъра ще се запознаете с историята на пивоварната от нейното създаване до днес. Ще Ви съпровождa виртуален гид, главен технолог Йозеф Паспа. Ще видите запазени елементи от стария пивовар, като оригиналното старо камионче Татра от 30-те години на миналия век, което е разнасяло бирата на своите клиенти. На големи екрани подробно ще се запознаете с процеса на варенето на бира. Екскурзията приключва в бар Старопрамен, където ще изпробвате бирата в традиционна чешка обстановка със стари дървени столове и месингови огради. Ще имате възможност да изберете светла или тъмна бира, както и специалитета Гранат (Gran?t), които са сред най-продаваните бири в света. Обиколката продължава 35 мин.
Входна такса: 16 лв. за възрастен / 12 лв. за дете

Целодневна екскурзия до Чешки Крумлов и замъка Хлубока
След закуска в 8.30 отпътуване от хотела за Чешки Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка с лицензиран екскурзовод на български език из калдъръмените улици и центъра известен с повече от 300 изящни сгради в готически, ренесансов и бароков стил.
Свободно време за обяд.
Посещение на замъка "Хлубока" - един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод - входната такса за замъка "Хлубока" е включена в цената.
Свободно време за разходка в прекрасния парк в английски стил.
Цената включва: транспорт, входна такса за замък Хлубока, екскурзоводско обслужване на български език Цена: 90 лв. / 60 лв. за дете 2 - 11.99 г

Целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварна Пилзен
След закуска в 8.30 отпътуване от хотела за един от най-известните СПА курорти в Европа. Пешеходна разходка с лицензиран екскурзовод на български език и разглеждане на центъра на Карлови Вари, Колонада, Хотел Пуп и др.
Карлови Вари е най-прочутият курортен и фестивален град на Чехия, градът, в който блаженството на SPA процедурите се поднася с кралски финес от 600 години. Славата си дължи на горещите минерални извори, които са около 200 – най-голямата концентрация на лечебни минерални извори в света. Златният век на Карлови Вари е между 1870 г. и 1914 г. когато е най-модното място за почивка и развлечения, съперничи си единствено със Сейнт Мориц в Швейцария. Тук пристигат императори, царе, шейхове и аристократи, но и аристократи на духа, гении като Бетовен, Бах, Моцарт, Гогол и Тургенев. Това го превръща в сцена на бурен социален и културен живот. Гьоте, посетил курорта 13 пъти, нарича Карлови Вари „шахматната дъска на Европа”. Елегантните колонади, построени през XIX/XX в. са гордостта му и негова запазена марка. Оттук идва и наименованието „Градът на колонадите”. Всеки един от тези проветриви храмове, построени над изворите на лековитата вода, има своя история. Много от тях са в изящния стил ар нуво (сецесион) и са дело на двама виенски архитекти: Ferdinand Fellner и Hermann Helmer.
Свободно време за обяд и пазаруване.
Посещение на пивоварна Пилзен ( входната такса е приблизително 8 евро на човек).
Разходката започва в двора на пивоварната. Специален автобус най-напред ще Ви отведе в залата за бутилиране, която е една от най-модерните в Европа. Следва панорамно кино, където ще се запознаете с тайните на производството на бирата Пилзен (Pislner Urquell). Ще видите съда в който на 5 октомври 1842 година е сварена първата бира. Пивоварската изба е сред най-атрактивните места от обиколката. Ще имате възможност да опитате Пилзен (Pislner Urquell) – не пастьоризирана и не филтрирана бира, директно от дъбова бъчва.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на български език
Цена: 90 лв. / 60 лв. за дете 2 - 11.99 г.

Вечеря в средновековна кръчма с тристепенно меню и програма
Добре дошли в кръчмата, която ще Ви отведе стотици години назад във времето – чак до средновековието!
Ще има какво да видите, какво да чуете и най-вече както да опитате. Ще Ви забавляват майстори на меча, жонгльори, красиви танцьорки, ще засвири старовремска музика, ще се лее вино и най-вече БИРА. А гозбите ……. ще похапвате в духа на отминалото време, с ръце!
Цената включва: 2.5 часа средновековна шоу програма, тристепенно меню и 2 напитки
Примерно меню:
- пушени патешки и пуешки гърди върху гнездо от зелена салата с резенчета печена червена и жълта ряпа, мус от сирена и прясно изпечен хляб
- свински джолан, печен в продължение на 12 часа с подправки и гарнитура от картофи, горчица и хрян
- домашно приготвен пай
Цена: 60 лв. за възрастен / 30 лв. за дете

Едночасова разходка с корабче по река Вълтава
По време на круиза ще видите историческите забележителности на Прага от друг поглед и ще се насладите на прекрасните гледки от палубата на корабчето.
Цената включва: разходка с корабче и екскурзоводско обслужване на български език при минимум 15 човека. (Разходката може да бъде осъществена при по-малък брой туристи за същата цена, но без екскурзоводско обслужване).
Цена: 25 лв. / 20 лв. за дете 2 - 11.99 г.

Разходка с оригинално превозно средство из Прага
Цена: 48 лв.

При желание от Ваша страна може да организираме резервации за вечери в препоръчани от нас заведения: U Medvidku, U Fleku, Prague Beer Museum, U Pinkas?.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  22 септември - 2023 - Чехия |  22 септември - 2023 - Прага

Избрани оферти