Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ЕСЕН В ЗЛАТНА ПРАГА (10.10.-13.10.2019)

Номер на оферта

/

229162

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Прага - София с директен
полет на България Ер
летищни такси и чекиран багаж до 23 кг на човек
==>3 нощувки със закуски в хотел по избор (Ibis Mala
Strana 3* или Tosca 3*)
трансфери летище - хотел – летище;
туристическа програма "В сърцето на Стария Град";
туристическа програма "От Пражката крепост до Карловия мост" с местен екскурзовод на български език;
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

Ползване на слушалки по време на пешеходната обиколка: 3 евро на човек на ден (заплащат се на място - на екскурзовода по време на информационната среща в първия ден от програмата);
Разходи за градски транспорт - мин.3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание; заявяват се и се заплащат в България най-късно 30 дни преди отпътуването/:
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е препоръчително те да се заявят още с първоначалната резервация, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Програма на пътуването

ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА В ПРАГА от 10.10. до 13.10.2019

Цени за ранни записвания за ограничен брой места

Вариант 1 - настаняване в хотел Ibis Mala Strana 3* - ранни записвания за ограничен брой места: 680 лв
Вариант 2 - настаняване в хотел Tosca 3* - редовни цени: 799 лв
============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================



Акценти:
- директен полет с удобни полетно разписание
- уикенд програма
- провежда се по време на грандиозното светлинно шоу на Прага - Фестивал на светлината 2019
- настаняване в изпитани хотели, които познаваме
- обслужване от най-добрите екскурзоводи на български език

=============================================================

Програма :

Първи ден:
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Трансфер до хотела, настаняване и информационна среща. Екскурзоводът ще ви ориентира в района около хотела и ще се погрижи за комфортния престой с полезна и практична информация. По време на срещата ще бъдат разпределени устройства със слушалки - аудиосистема за връзка с екскурзовода, която ще се ползва по време на всички пешеходни турове (цената е 3 € на човек на ден - заплащат се на място, на екскурзовода, при получаването им).
Туристическа програма "В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" (пешеходна екскурзия - включена в цената; за връщането може да ползва градски транспорт - 1 билет x 24 CZK~1 €): Националния музей; Вацлавския площад, заобиколен от впечатляващи сгради с великолепни фасади; статуята на покровителя на Прага - Св. Вацлав; "Златния кръст"; малките улички в сърцето на стария Град; Староместкия площад с готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”; монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”; двореца Кински; Староместкото кметство и Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; емблематичната часовникова кула и най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г., който събира хиляди туристи на всеки кръгъл час в очакване на „разходката на Апостолите”. Централният район на Прага - "Старе место", основан през 9-ти век, впечатлява с изящната си архитектура и хармоничното съчетание на сгради в различни архитектурни стилове – готика, барок, ренесанс…
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА* (Продължителност: 1 час).
Свободно време. В Стария Град и обикновено вечер на Староместкия площад се провеждат импровизирани концерти на гастролиращи артисти и музиканти, а в плетеницата от калдаръмени улички на Стария Град, между историческите сгради в стил готика, барок, ренесанс или рококо ще откриете сувенирни магазини, галерии, музеи, разнообразни традиционни ресторанти и кафенета.
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
Туристическа програма "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО КАРЛОВИЯ МОСТ" с местен екскурзовод на български език (пешеходна екскурзия - включена в цената, ползва се градски транспорт - 1 билет x 24 CZK~1 €): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост (служела за резиденция на князе и крале, а днес - седалище на Президента на Чехия) и готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Ренесансовият дворец Шварценберг и бароковият дворец Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага) са разположени на Храдчанския площад, откъдето пред нас ще се открие величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и бароковия храм Св. Николай, а романтичните малострански улички ще ни изведат до Малтийския площад и артистичната "стена на Джон Ленън" - любимо място за изява на артисти от цял свят. Продължаваме към остров Кампа, мостчето на влюбените над Дяволския канал до най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (XIV в.), наричан още "галерия на открито". Живописната гледка към река Вълтава, забележителните исторически скулптури на моста в комбинация със съвременните творби на местни художници, карикатуристи и уличните музиканти създават неповторимата атмосфера на най-прочутия мост на Прага. След като докоснем традиционно най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание, продължаваме към Карловия университет и покрай комплекса Клементинум (където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага - може да се посети в свободното време). В края на разходката ще навлезем в лабиринта от тесни калдъръмени улички, примамващи да се изгубим в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, изкусителни кафенета и бирарии и ще приключим на Староместкия площад.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/, следобяд:
"КУТНА ХОРА - МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието, неповторимия каменен фонтан от 15 век и емблематичната панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център, посещение на царския монетен двор - където, под надзора на италиански специалисти, се е сечал известния пражки грош; посещение на величествената готическа църква Св. Варвара (доплаща се входна такса) - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа и на уникалната църква-костница в Седлец (доплаща се входна такса) от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава
Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание (избира се една от двете екскурзии):
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - избира се една от двете екскурзии:
1."КАРЛОВИ ВАРИ - Спа столицата на Чехия" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Заедно ще посетим един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековите вода.

или

2."ПРИКАЗНИЯТ ХЛУБОКА И ЧЕСКИ КРУМЛОВ" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език: Чехия има безброй замъци, но казват, че нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката в замъка смайва с пищните дърворезби още във входната зала, с кръглите салони и читални в кулите, с изрисуваните тавани, както и с интересни предмети от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите модели телефон и прахосмукачка.
Чески Крумлов е разположен между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии. Кръглата му кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци, присъства на всички панорами от града. По лабиринта от малки улички, ще стигнем до църквата „Св. Вит” - рядък образец на чешкия средновековен готически стил с впечатляващ интериор. Централният площад на град е запазил автентичния си вид от Средновековието - квадрат, обрамчен от къщи с готически и ренесансови фасади, свързани една с друга с пъстри аркади. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, което е типичният местен специалитет.

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на Прага или
Екскурзия по желание (избира се една от двете екскурзии):
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - избира се една от двете екскурзии:
"ЗАМЪКЪТ КАРЛЩЕЙН - В ЦАРСТВОТО НА ВЕЛИКИЯ КАРЛ IV" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Замъкът е отдалечен на около 30 км от Прага, извисява се сред хълмовете над едноименното селце Карлщайн и е символ на чешкото кралство от периода на разцвета на готиката. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Градчето днес е същинско курортно селище с множество китни магазинчета за сувенири. Крал Карл IV построил този средновековен замък между 1348 до 1357 г. с цел да защити короната и бижутата на Свещената Римска империя. Обиколката включва исторически интериори на 1-ви и 2-ри етаж на императорския дворец и част от Марианската кула с ценни мебели от XIV-XIX век. (Залата на придворните, Рицарската зала с параклиса "Св. Никола", двора на Марианската кула, спалнята на императора, съкровищницата - където се намира копие на средновековната корона на кралете на Бохемия и др.)
Важно: От паркинга за автобуси до входа на замъка се върви пеша около 20 минути по хълмиста алея - с лек наклон. Екскурзията не е подходяща за туристи с ограничена подвижност!
или
„ИСТОРИИ ОТ КАФЕНЕТАТА НА ПРАГА“ - пешеходна екскурзия с посещение на музея на Франц Кафка с местен екскурзовод на български език.
В самото сърце на историческия квартал "Мала Страна", под Карловия мост, се намира най-тясната уличка (със светофар за пешеходци) и непосредствено до нея - един от най-емблематичните и интересни музеи на Прага, чиито изкривени стълби, объркващи огледала, лабиринти и обърнати пространства са вдъхновяващ начин да бъде представено магичното въздействие на Прага върху личността, живота и творчеството на чешкия писател на Франц Кафка. Различният поглед към магична Прага ще ни "заведе" в края на 19 век и началото на 20 век в Прага - в годините на разцвет на кафе културата. Прочутите кафенета на Прага пазят спомени за именити писатели, журналисти, художници и политици, любопитни истории за които ще ви разкажем там на чаша кафе. Следващата разходка из непознати кътчета ще ни "срещне" и с други забележителни личности, с които Прага е преплела своята история - Моцарт, Сметана, Дворжак, Чайковски и много други.

Среща за трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:25ч.


Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

*Круизът по Вълтава може да се проведе във всеки ден от престоя. Например - в случай че турист не се записва за екскурзията до Кутна Хора (на втория ден - следобяд), круизът по Вълтава може да се проведе във втория ден от програмата, следобяд. Моля, информирайте ни своевременно при желание за резервация за ден, различен от посочения в програмата.


=============================================================
Хотели по програмата "Есен в Прага":

Хотел Tosca 3* се намира в центъра на Прага, в историческия квартал Vinohrady и на пешеходно разстояние от Вацлавския площад. На разположения в непосредствена близост до хотела площад (Namesti Miru) се намират емблематичната катедрала Св. Людмила в стил неоготика (от 1888 г.), театър Винохради (от 1907 г.), чиято сграда е един от уникалните архитектурни шедьоври на Прага, Националния дом на Винохради в стил неоренесанс (от 1894 г.) и много други. Старoместкият площад с известния астрономически часовник е леснодостъпен пеша или с градски транспорт (трамвайната спирка и метро линия А са в непосредствена близост). Хотелът предлага на гостите си комфортни стаи, оборудвани с телевизор, сейф, самостоятелна баня и безплатна Wi-Fi интернет връзка.

Хотел Ibis Mala Strana 3* се намира в района на историческия квартал Mala Strana и в непосредствена близост до най-голямата и оживена шопинг зона на Прага. В района около хотела ще намерите различни кафенета и ресторанти, предлагащи чешка бира и местни специалитети. Старият Град на Прага и Карловия мост са леснодостъпни пеша (за около 20 минути) или с градски транспорт (трамвайна спирка с 6 трамвайни линии и метростанция Andel са в непосредствена близост). Хотелът предлага на гостите си комфортни стаи в модерен стил, оборудвани с телевизор, самостоятелна баня и безплатна Wi-Fi интернет връзка.
=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

1. Круиз по Вълтава: 28 лв за възрастен; 22 лв за деца 3-11 г.
Цената включва билет за разходка по Вълтава с туристически кораб (1 час) и такса резервация. До круизното пристанище - може да се стигне пеша или с регулярен градски транспорт - цена на 1 билет: 24 CZK~1 €.

2. "КУТНА ХОРА - магията на Средновековието"- полудневна автобусна екскурзия: 80 лв на турист; За деца 2-11,99 г.: 60 лв (Маршрут: Прага - Кутна Хора: 60 км.; Продължителност: около 6 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за посещение на монетния двор); Цената НЕ включва: ползване на слушалки - 3 € на човек; входна такса за Костницата в Седлец: ~75 CZK; входна такса за катедралата Св. Варвара: ~120 CZK (заплащат се на място). Туристите, които не желаят да заплащат посочените входни такси, изчакват за кратко групата пред всеки обект.

3. Екскурзия по желание за третия ден от програмата (избира се една от двете):

"КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 85 лв на турист при мин. 20 записани туристи; 65 лв за деца 2-11,99 г. (Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва автобусен транспорт, екскурзоводско обслужване на български език)
или
"ПРИКАЗНИЯТ ЗАМЪК ХЛУБОКА и ЧЕСКИ КРУМЛОВ" - целодневна автобусна екскурзия: 92 лв на турист при мин. 20 записани туристи; 72 лв за деца 2-14,99 г. (Маршрут: Прага - Чески Крумлов: 170 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва автобусен транспорт, екскурзоводско обслужване на български език. На място се заплаща входна такса за замъка Хлубока - около 160 CZK ~ 6 €);

4. Екскурзия по желание за четвъртия ден от програмата (избира се една от двете):

"ЗАМЪКЪТ КАРЛЩЕЙН - в царството на великия Карл IV" - полудневна автобусна екскурзия: 75 лв на турист при минимум 12 записани туристи; за деца до 12 г.: 60 лв (Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с гарантиран час за вход, входна такса за обиколка с водач 55 минути); Маршрут: Прага - Карлщейн: ~35 км.
Важно: От паркинга за автобуси до входа на замъка се върви пеша около 20 минути по хълмиста алея - с лек наклон. Екскурзията не е подходяща за туристи с ограничена подвижност!
или
"ИСТОРИИ ОТ КАФЕНЕТАТА НА ПРАГА" - пешеходна екскурзия с посещение на музея на Франц Кафка: 40 лв на турист при мин. 12 записани туристи (Продължителност: около 2 1/2 часа; Включва екскурзоводско обслужване на български език, напитка по желание в историческо пражко кафене, посещение на музея на Франц Кафка - на място се заплаща входна такса от 200 CZK/ ~8 € за възрастен; 120 CZK за деца/ ~5 €; ползва се градски транспорт - 2 билета по 24 CZK);

5. БУТИКОВ ДЖАЗ КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА с джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията)
Цената включва: круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.



!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни услуги са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.
=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Есен 2023 - Чехия |  Есен 2023 - Прага

Избрани оферти