Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плевен

140 години освобождение на Плевен - еднодневна екскурзия за 3 март

Номер на оферта

/

92044

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус/бус;
Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти
Разходи от личен характер

Плевенска Епопея”- възрастни 3лв, ученици и пенсионери 1лв

Музей на виното- възрастни 6лв, учащи 4лв

Входните такси са ориентировъчни!

Програма на пътуването

Маршрут на екскурзията: София-Плевен-София

Транспорт: автобус

ДАТА: 03.03.2018 г.

ЦЕНА: 33 лв.

--------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

ПРОГРАМА:

С тържествен ритуал на площад „Възраждане“ в Плевен ще бъде отбелязан Националният празник Трети март и 140-годишнината от Освобождението на България. Хиляди плевенчани и гости на града ще бъдат на площада с трибагреници в ръце.

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Участие в празника. Посещение на Панорамата „Плевенска епопея”. Тя е тържествено открита в деня на стогодишнината от освобождението на града- 10.12.1977г. Построена е на самото бойно поле в Скобелевия парк. В първите три години след откриването си, панорамата е посетена от повече от 2,5 млн души. Тя е един от близо 200-те паметници изградени от плевенчани в чест на всички загинали воини- български, руски и румънски. Панорамата е включена в Стоте национални туристически обекта. Отпътуване към парк „Кайлъка”, край гр.Плевен. Посещение на крепостта „Сторгозия”. Земите около крепостта са обитавани още през II-I хилядолетие пр.н.е., а по-късно са заселени от римляните, които решават да основат по тези места своя пътна станция и крепост, която наричат Сторгозия. Смята се, че тя е изградена в късната античност – IV – VI в. Обхваща площ от 31 дка. Крепостта дава името на целия град, който продължава да се нарича така дълги векове. За първи път името на града- Плевен се споменава в документ от 1266 г. В наши дни, от крепостта са запазени и реставрирани укрепителната система, раннохристиянска базилика и хореум. Посещение на Музея на виното. Единственият по рода си на Балканският полуостров. Музеят е създаден през 2008г. и се помещава в естествена пещера срещу язовир „Тотлебенов вал”. Не е случайно откриването му точно там- в Плевен се намира първото училище по лозарство и винарство в България и Националният институт на виното. Музеят е с впечатляваща архитектура. Преди години е имало идея именно на неговото място да се помещава панорама „Плевенска епопея”.

В музея могат да се научат интересни факти за историята на винопроизводството в България, технологията и спецификите на сортовете по региони. Изложени са много снимки и предмети- стари бъчви, древни съдове за прозиводство и съдове за пиене на божествената напитка, ритони, филаи и др. Предлага се дегустация, която представлява кратък сомелиерски курс, воден от специалист и могат да се научат много интересни факти- от начина на държане на винена чаша- как и защо, до ролята на храната и какво да търсим в цвета, аромата, вкуса и послевкуса на вината. Колекцията на музея се състои от над 6000 бутилки, някои от които са на възраст между 30 и 90 години.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията се потвърждава при минимум 19 записани туристи.

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Плевен |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Плевен |  3 Март 2024 - България |  3 Март 2024 - Плевен

Избрани оферти