Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кушадасъ

Eгейска Турция и Кушадасъ от Варна и Бургас

Номер на оферта

/

192645

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус, оборудван с климатик и DVD-система;
4 нощувки, от които:
1 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел - 4 звезди;
3 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел - 4 звезди;
Посещение на Троя с беседа на български език;
Посещение в Бергама на Акропола и Асклепиона с беседа на български език;
Автобусна обзорна обиколка на Кушадасъ с екскурзоводска беседа;
Фериботни такси и билети за пресичане на Дарданелите;
Медицинска застраховка;
Водач-екскурзовод от Травел Клуб България ЕООД. По пътя се дава подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава, начина на живот на турците и др.

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти по маршрута (виж таблицата по-долу)
Екскурзии срещу допълнително заплащане:
Екскурзия до античния град Ефес и Дома на Дева Мария – 35 евро на човек (транспорт, местен екскурзовод, вход за дома на Дева Мария + паркинг, вход за Ефес + паркинг)
Целодневна екскурзия до Памуккале – 45 евро на човек (транспорт, местен екскурзовод на български език, обяд, входни такси, паркинг)

Програма на пътуването

Eгейска Турция и Кушадасъ

Маршрут: ВарнаТрояПергамон - КушадасъПамуккалеЕфес - Варна

Без нощни преходи

1 ден: България - Чанаккале - ТрояАйвалък
04.00 Тръгване от Варна. 06.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя
Пресичане на протока Дарданели с ферибот при гр. Чанаккале.
Разглеждане нa Древна Троя - античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... с Троянския кон (20 т.л. вход).
Продължаваме към Айвалък – курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Саръмсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел–3/4 звезди. Вечеря. Нощувка.

2 ден: АйвалъкБергама - Кушадасъ
Закуска на шведска маса. Отпътуване за Бергама. Разглеждане на древния Пергамон – града на Лизимах и един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Посещение на Асклепиона – древен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Изкачване до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, храма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий.
Продължаваме за Кушадасъ. Панорамна екскурзия на Кушадасъ. Настаняване в хотел–4 звезди. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Кушадасъ
Закуска и вечеря. Програма по желание:
09.00-13.00 Екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария.
Разглеждане на античния град Ефес. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността - прочутия храм на Артемида. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е най-запазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица.
Посещение на Дома на Дева Мария. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани.
Цена: 35 евро на човек, включваща: транспорт, вход за всички обекти, местен екскурзовод
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Дискотека в Кушадасъ.

4 ден: Кушадасъ
Закуска. Програма по желание:
08.00-19.00 Целодневна екскурзия до Памуккале.
Памуккале – името означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект, обяд и свободно време в Памуккале.
Цена: 40 евро на човек, включваща: транспорт, вход за всички обекти, местен екскурзовод във всички обекти, обяд
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: КушадасъВарна
08.00 Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за България.
По пътя спиране в магазин за зехтин и КИПА - голям търговски комплекс за покупки.
Продължаване за Лозенград. Спиране на градския площад за покупка на сладки.
Отпътуване за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

Минимална бройка за осъществяване на пътуването:
35 пълноплащащи за автобуса

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
Визови и санитарни изисквания: няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туриста.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Туроператорът притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6032/21.01.2008 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 42 ЗТ. на 11.01.2016 – застрахователна полица №750016000015 в ”Групама Застраховане” ЕАД

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кушадасъ |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кушадасъ |  Майски празници - Турция |  Майски празници - Кушадасъ

Избрани оферти