Начало / Екскурзии / Екскурзии - Айвалък

Егейска Турция - обиколен тур

Номер на оферта

/

214729

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус
7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* - 2 в района на Айвалък, 2 в Кушадасъ и 3 в Мармарис)
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Таксите за ферибот
Медицинска застраховка
Цената не включва:
Екскурзии по желание (цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение):
Ефес и гроба на Дева Мария (трансфери, екскурзовод на български език и входна такса при минимум 35 човека)
Остров Родос (трансфери, такса за катамаран, екскурзовод на руски език)
Река Далян (трансфер с автобус и лодка, екскурзовод на руски език)
Входните такси на посещаваните туристически обекти

Програма на пътуването

1-ви ден

Отпътуване от София/Варна в 06:30 ч. от Пловдив/Бургас в 08:30 ч. за Турция. Преминаване с ферибот през протока Дарданели и вечерта настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден

Закуска. Заминаване за град Бергама и посещение на останките от древния град Пергам. Разглеждане на Акропола, Храма на Траян, Храма на Атина и Амфитеатъра. Отпътуване за Измир (Древния Смирна) - третия по големина град в Турция. Кратък престой с възможност за разглеждане на Археологическия музей. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден

Закуска. Отпътуване за Мармарис през Приене, Милет и Дидима. Посещение на храма на Атина и Агората в древния град Приене. Разглеждане на Амфитеатъра и руините на древния град Милет - люлката на античната гръцка философия и Храма на Аполон в Дидима. Привечер настаняване в хотел в Мармарис. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане): Ескурзия до слънчевия гръцки остров Родос и посещение на главния град Родос, където се е намирал Родоският колос - едно от седемте чудеса на света. Разглеждане на Стария град: Рицарската болница от XV век (Археологическия музей), Булеварда на рицарите, Крепостните стени (екскурзията се провежда при подходящи метеорологични условия и работеща фериботна връзка с острова). Вечеря. Нощувка.
5-ти ден

Закуска. Свободен ден в Мармарис или туристическа програма по желание:
Екскурзия по река Далян с посещение на Карийските скални гробници, древния град Каунос и плажа на морските костенурки.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден

Закуска. Отпътуване за Кушадасъ през Афродизиас - градът на Афродита и посещение на храма на Афродита, Одеона, Стадиона. Посещение на Памуккале. Свободно време за разглеждане на природния феномен и древния римски град Хиераполис. Привечер пристигане в Кушадасъ и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден

Закуска. До обяд свободно време в Кушадасъ или туристическа програма по желание:

Екскурзия до Ефес - най-добре запазения град от древността и къщата на Дева Мария.
Заминаване за Айвалък. Фото-пауза от хълма край града ("Трапезата на Дявола") - удивителна панорама към остров Лесвос и многобройните островчета в залива на Айвалък; разходка в сърцето на Стария град, характеризиращ се с типична гръцка архитектура. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


8-ми ден

Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратък престой при Троя (с възможност за разглеждане на останките от древния град). Вечерта пристигане в София (Варна).

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Айвалък |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Айвалък |  Великден 2024 - Турция |  Великден 2024 - Айвалък

Избрани оферти