Начало / Екскурзии / Екскурзии - Патра

ПАТРА - Ексклузивна Новогодишна програма + 2 БОНУСА

Номер на оферта

/

230696

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Лицензиран автобусен транспорт;
3 нощувки със 3 закуски , 2 вечери в Astir Hotel Patra 4* в Патра;
Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с богато меню и жива музика;
!!! БОНУС Разходка в Солун;
!! !БОНУС Посещение на град Нафпактос (популярен и като Лепанто);
Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Медицинска застраховка 5000 еu/ ЗАД Армеец;

Цената не включва:

Екскурзия до Атина-столицата на Гърция при мин. 15 човека- 100 лв/50 лв за деца до 11.99
Посещение на Антична Олимпия с включена входна такса при мин. 15 човека –60 лв/ 30 лв за деца до 11.99
Промо цена 2 в 1 за Екскурзия до Атина и Посещение на Антична Олимпия-130 лв при сключване на договора в офиса;
Редовна цена 2 в 1 за Екскурзия до Атина и Посещение на Антична Олимпия-160 лв при заявяване в автобуса или на място;
Доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 64 г. до 85 г- 5 лв;
Входни такси на туристически обекти;
Сити такса;
Лични разходи;
Възможност за тръгване от Кърджали и Хасково-35 лв
Възможност за тръгване от Пловдив-30 лв

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :

Минимален брой записани туристи: 25 човека
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди дата на отпътуване.
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане

Програма на пътуването

Ексклузивна Новогодишна програма в Гърция 2020!
Пелопонес-Патра-Атина-Древна Олимпия-Солун
Посетете трите най-големи града в Гърция!
Настаняване в Astir Hotel Patra 4* с отлична локация!!!
5 дни/ 3 нощувки със 3 закуски и 2 вечери
Празнична новогодишна вечеря с жива музика и богато меню!
Промоционална цена за ранни записвания до 31.10.2019
525 лв на човек
Програма
1-ви ден 29.12.2019
Отпътуване от София в 23:00ч по маршрут София– ГКПП Кулата– Иоанина– Нафпактос – Патра. Възможност за тръгване от Кърджали-Хасково-Пловдив.

2-ри ден 30.12.2019
Сутринта бонус посещение на Нафпактос- ще разгледаме елегантния град ,построен около нос и обримчен с венецианска крепост.Крепостните стени стигат чак до морето. Ще посетим Венецианското пристанище, паметника на Сервантес и Фетие Джамия. Продължаване по мост Рио- Антирио .Пристигане в Патра. Патра е третият най-голям град след Атина и Солун и второто по размери пристанище след Пирея. Пристанището на Патра е наречено „Вратата към Запада“, защото свързва континентална Гърция с Йонийските острови, Италия и Западна Европа.
По време на римския период Патра се превръща в космополитен център на Източното Средиземноморие. По време на Византийската империя градът продължава да бъде важно пристанище и икономически център. По-късно градът попада в границите на Османската империя, освободен е през 1828 г. от френските военни части. Градът печели от превръщането му в основно експортно пристанище за земеделската продукция, произведена на полуострова.
Настаняване в хотела. Свободно време за почивка.
Следобяд сититур в Патра- църквата „Св. Андрей“ – най-големият православен храм на Балканите, в който се пазят мощите на светеца, върнати от папата през 1964 г.; пешеходната улица „Трио Наваро“ с множество кафенета и сувенирни магазини; площад „Псила Алония“.Ще имате възможност за шопинг или да пиете кафе на популярната улица Агио Николао и Агио Геаоргио.
Връщане в хотела.Вечеря. Възможност за посещение на множеството барове и клубове, разположени на пешеходно разстояние в централната част на Патра. Нощувка.

3-ти ден 31.12.2019
Закуска. Ще се отправим към Антична Олимпия . Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия – едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е., Музия на Историята на Олимпийските игри и Музея на историята на Разкопките (входната такса се заплаща допълнително на място и е на половин цена през зимния сезон – 6 евро) . Олимпийският досег с пламък се провежда преди всяка олимпиада в древна Олимпия и обявява началото на олимпийските игри. Простият и символичен ритуал се извършва на олтара, който е в храма на Хера (Ираон). Прометей, призовавайки бога Аполон, запалва факлата с помощта на кухо огледало. За първи път е направена през 1936 г. за Олимпиадата в Берлин с помощта на кухо огледало, което е принадлежало на Атинския университет и е произведено в Германия. Научният директор на това първо докосване беше професорът по физика Салтерис Перистеракис.
На връщане ще посетим с.Катакулон-живописно селце с хубави плажове и важно стратегическо местоположение в Пелопонес като круизна дестинация.Свободно време за обяд и разходка.
Връщане в хотела късно следобяд.Подготовка за Новогодишната вечер в хотела с жива музика.Посрещане на Новата година 2020! Нощувка.

4-ти ден 01.01.2020
Късна закуска.Отправяме се към Атина- столицата на Гърция. По пътя ще направим фото пауза на Коритския канал.Туристическа обиколка с автобус из централната част на Атина.
Името на прекрасната гръцка столица е свързано с това на древногръцката богиня Атина, смятана за закрилник на града. Атина е една от най- древните столици на Западния свят, родината на философията и демокрацията в Древна Гърция. Тук постепенно се оформил и официалният език на древна Гърция – атически диалект, производен на йонийския гръцки. Начало на тура с площад „Омония“, ул. „Ванизелу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Националните градини с парка Запио , Президентския дворец, Античния олимпийски стадион, Арката на император Адриан и Адриановата библиотека, храма на Зевс.
Пешеходна обиколка в Плака и възможност заа посещение на Акропола- можете да изпиете своето гръцко кафе на някое от живописните площадчета в „Плака” – автентичният квартал на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола,както и да направите своя пазар в многобройните магазини по оживената търговска улица Ерму. Отпътуване за Патра.Вечеря. Нощувка.

5-ти ден 02.01.2020
Закуска.Отпътуване за България.Бонус посещение на втория по големина град след Атина-Солун.
Ще имате възможност за почивка за кафе и кратка разходка.Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Патра |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Патра |  Нова година 2024 - Гърция |  Нова година 2024 - Патра

Избрани оферти