Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плитвички Езера

Екскурзии 2017! ХЪРВАТИЯ и СЛОВЕНИЯ - автобус от София, Варна, Бургас

Номер на оферта

/

186904

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:

- 4 нощувки хотели 3* - по една в Загреб, района на Риека, района на Копер и Любляна;
- 4 закуски в ресторантите на хотелите;
- Туристическа програма в Загреб, Риека, Пула, Копер, Постойна, Любляна;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за единична стая – 74 евро / 145 лв.;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г – 7 лв., за лица на възраст от 65 г до 70 г - 11 лв., за лица на възраст от 70 г до 75 г – 14 лв., за лица на възраст от 75 г до 80 г – 21 лв.;
- Посещение на Национален парк „Плитвички езера” - 110 kn;
- Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата и корабчета;
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Екскурзии
ХЪРВАТИЯ и СЛОВЕНИЯ - автобусна екскурзия от София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 27.04; 04.05; 20.05; 07.06; 06.09; 04.10; 25.10.2017
Цена: 448 BGN

Отстъпка 6% до 31.01.2017!

Загреб, Плитвички езера (по желание), Риека, Пула, Копер, Постойна, Любляна

Туристическа програма:

1 ден: СофияЗагреб
Отпътуване от София за Загреб в 08:00 ч. от Национален стадион „Васил Левски“ и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.
2 ден: Загреб – Плитвице – Риека
Закуска. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президнтството. Отпътуване за Плитвишките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска – обект, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Естествени 16 езера на различно ниво, свързани помежду си от 92 водопада и уникални каскади. Цветът на водата в кристално бистрите езера е невероятен - от ярко синьо до светло зелено и наситено синьо... Ще се любуваме на тюркоазено синия цвят на водата, на буйния смях на водопадите, на изобилието на бликаща отвсякъде вода, на плуващите пасажи с рибки... Езерата са една приказна феерия от вода и зеленина. Отвсякъде шурти, тече, пръска, бълбука. Сгромолясването на водата от водопадите в изумрудените води на преливащите едно в друго езера създават усещането за нереалност. Толкова е красиво, че чак не е за вярване! Красотата на това място не може да бъде описана или запечатана на снимка, тя трябва да бъде видяна! Отпътуване за Риека. Настаняване в хотел в района на Риека. Нощувка.
3 ден: РиекаПула – Копер
Закуска. Туристическа програма в Риека - морска столица на Хърватия. Тук ще имате възможност да разгледате: Губернаторския дворец, изграден в стил Късен ренесанс; готическата църквата „Св. Йеролим“, църквата „Св.Вит“- покровител на града и Часовниковата Кула.Продължаваме към Пула -„умаленият модел на Рим на брега на Адриатика" , най -необичайния, загадъчен и тайнствен град на Хърватия, заради богата си история, съществено повлияла на културата, традициите и архитектурата и е споменат още в легендата за Златното руно с името Полай (убежище на аргонавтите). Величествени паметници от античността, наследство от римските императори украсяват старите улици на Пула,а емблема на града е изключително добре запазеният римска арена, построена през I век от Император Веспасиан, девета по големина в света.По време на нашата разходка ще видим още Херкулесовата порта с издълбаната в камъка глава на известния древногръцки герой и арката на Сергий, централния площад с кметството на Пула и запазен почти изцяло храм още от римско време, посветен на Август. Централната улица на Стария град в Пула се нарича "Сириус" и на нея опитайте едно от най-известните ястия на Истрия - "пършут", пушена и изсушена от морския адриатически вятър, севирана със сирене, маслини и билки, в компанията чаша превъзходно бяло вино Малвазия...Продължаваме за Копер – единственото пристанище на Словения, съхранило старинни сгради с характерна архитектура от времето на Венецианската република. Настаняване в хотел в района на Копер. Нощувка.
4 ден: Копер – ПостойнаЛюбляна
Закуска. Отпътуване за Постойна. Следва пътешествие в Пещера Постойна с първата пещерна жп система в света – електрическо вкалкче, което ще ви отведе в дълбините на пещерата. Никой не бива да си тръгва от Словения, без да е видял пещерата Постойна,за която Хенри Мур казва, че е най-забележителното природно скулптурно произведение в света. Постойна яма е дълга 20 км, отворена е за туристи от 180 години и досега през нея са минали 28 милиона посетители. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Този ЮНЕСКО обект на Словения е нещо величествено и неочаквано като гледка и усещане-влизаш вътре и те обгръща леден въздух,но вътрешния огън и ентусиазъм те движат напред, с възхита и благоговение пред това природно чудо... Продължаваме за Любляна. Вечерта туристическа разходка в Любляна – град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи.С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския манастир,Змейския мост.Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден: ЛюблянаСофия
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цени: 229 евро / 448 лв.

Дати: 27.04.17*/ 04.05.2017*/ 20.05.17*/ 07.06.17/ 06.09.17*/ 04.10.17/ 25.10.17

За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от : Варна в 23:30 ч. - 60 лв; Бургас в 01:30 ч. - 50 лв; Сливен в 03:00 ч. - 45 лв; Стара Загора в 04:00 ч. - 40 лв и Пловдив в 05:00 ч. - 30 лв
При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!


Допълнителна информация за туристическите обекти:

Амфитеатъра в Пула – 50kn;
храма на Август – 10kn;
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характeр.
Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
0002

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Плитвички Езера |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Плитвички Езера |  Майски празници - Хърватия |  Майски празници - Плитвички Езера

Избрани оферти