Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бари

Уикенд БАРИ,ПИЗА,ФЛОРЕНЦИЯ! от390лв!

Номер на оферта

/

196550

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Бари - София на авиокомпания авиокомпания Wizz Air с включени лет. такси и малък салонен багаж с размери 42x32x25 см или по-малък
• 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* централно разположен в Бари;
• Медицинска застраховка с покритие 10000 евро на ЗК Уника живот.
Примерни хотели :

Boston hotel, Zodiacus & Residence , Best Western Еxecutive или подобни.

Цената не включва

• 1 Чекиран багаж – до 23кг /Ширина: 1,499м, Височина: 1,194м Дължина: 1,715м/ – 104 лв /към 12.16./
• Голям салонен багаж с размери /56 x 45 x 25 см/ - 56 лв. /към 12.16/
• Автобус от летището до центъра– 4 евро в посока
• Екскурзии , описани в програмата
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Градски транспорт
• Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
• Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Уикенд ПИЗА, ФЛОРЕНЦИЯ, БАРИ! от 390лв!

УИКЕНД В БАРИ - 390 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,застр.- целогодишно

ДЪЛЪГ УИКЕНД В ПИЗА ФЛОРЕНЦИЯ -
5нощ.+зак.,билет,лет.такси,застр.- целогодишно

Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО и не включва водач на туристите от България!

ЦЕНАТА СЕ ПРЕПОТВЪРЖДАВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯТА !
ЦЕНАТА Е ЗА МИН. 2 ПЪТУВАЩИ .

При запитване същата цена може да се предложи за уикенд в Рим, Милано, Венеция, Болоня, Парма, Лече,
Мадрид, Валенсия , Братислава, Стокхолм

УИКЕНД В БАРИ
22.09.2017 – 18.12.2017
Цена: 199 евро/ 390 лева
1 ВИ ДЕН / ПЕТЪК / СОФИЯ - БАРИ
Полет от София за Бари в 14:45 ч. Пристигане в Бари в 15:10 ч. Индивидуално придвижване от летището до гара ЧЕНТРАЛЕ в центъра на града/ пътуването трае около 25 мин. /
Настаняване в хотел . Разглеждане на Бари. Нощувка
Разположен живописно на адриатическия бряг, Бари е столица на едноименната провинция и на автономния регион Пулия.Разделен е на четири части - стар град, модерен град и две пристанища. Старият град, познат като Бари Векия, очарова с тесни криволичещи улички, които ще ви превърнат в откривател на съкровищата на Бари.В новия град можете да се отдадете на пазаруване по търговските улици Виа Манцони и Корсо Кавур. Разхождайки се по Корсо Кавур, случайно или не, ще се натъкнете на сградата на операта - Театър Петруцели - една от най–величествените в Италия след тези в Милано и Неапол.
Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителности, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представляват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.
И тъй като сте в Италия, непременно се отдайте на активен кулинарен туризъм. Задължително включете в менюто си пикантни тарали и уникалния хляб Алтамура, който можете да опитате само в Бари. Отдайте нужното внимание и на виното в Бари. Емблематични са местните вина Гравина, Локоротондо и Джоя дел коле. Десертни вина от сорта Алеатико (напомнят вкуса на нашите вина от сорта мускат) са чудесен завършек на всяка изискана вечеря.

2 РИ ДЕН / СЪБОТА / БАРИ
Закуска. Свободен ден Нощувка
Възможност за посещение на Лече с влак – разположен на 150 км от Бари.
Наречен „Флоренция на Пулия”, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.
Или Мартина Франка
Елегантен град, намиращ се в пленителната долина Итрия. Типичният старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град с огромна зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка от ХVІІ век. Палацо Дукале - дом на зашеметяващи картини от Късния Барок. В гарда ще имате възможност да разгледате: Стария град, дворецът Палацо Дукале и Катедралата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо и вина.
3 ТИ ДЕН / НЕДЕЛЯ / БАРИ
Закуска Свободен ден Нощувка
Възможност за посещение на Матера с влак разположена на 70 км от Бари.
Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Естественият „декор“ е използван за много филми : „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, Градът е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.Сред най-популярните забележителности на Матера са скалните църкви, по стените на които още могат да се видят избледнели фрески във византийски стил. Една от най-добрите църкви в Матера обаче не е от скала - Храмът „Сан Пиетро Кавеосо“ е построен на хребет над дефилето. Над нея има още две църкви – „Мадона дел Идрис“ и „Сан Джовани“ в Монтероне, които са свързани с тунел и могат да се посетят с комбиниран билет.
Или може да отидете до Алберобело, разположено на 60 км от Бари.
Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото.
4 ТИ ДЕН /ПОНЕДЕЛНИК / БАРИ - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела до 12 ч. Свободно време за разглеждане на Бари.
В 13 00 ч. самостоятелно придвижване до летището. Полет от Бари в 15:45 ч. Кацане в София в 18:00 ч.

ЕКСКУРЗИЯ ПИЗА ФЛОРЕНЦИЯ
Цена: 469 лева
01.10.2017 – 14.12.2017
Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО и не включва водач на туристите от България!
1 ВИ ДЕН / СЪБОТА / СОФИЯ - ПИЗА
Полет от София за Пиза в 14:10 ч. Пристигане в Пиза в 15:10 ч. Индивидуално придвижване от летището до гара ЧЕНТРАЛЕ в центъра на града/ пътуването трае около 20 мин. / Настаняване в хотел . Нощувка
Пиза се намира на живописно място,където се вливат реките Арно и Серкио в Лигурийско море и образуват лагуна. Там през 1564 г. е роден знаменитият физик и астроном Галилео Галилей. Главната забележителност на Пиза е кулата построена през Средновековието и започнала да се накланя преди 800 години, заради архитектурни грешки и размествания в основата й. И до днес тя продължава да стои и да привлича хиляди туристи. На „Площада на чудесата” се намират- Катедралата /Duomo/,известна най-вече с бронзовата си южна врата с апсидната мозайка „Христос всемогъщ” на Чимабуе и с изумителния амвон /1302-1311/ на Джовани Пизано в горния край на северната пътека. Другите забележителности на града са: пл.Кавалиери,изисканата малка църква „Santa Maria della Spina” и Националният музей „Св.Матей” с богата сбирка от тоскански картини и скулптури.
2 РИ ДЕН / НЕДЕЛЯ/ ПИЗА ФЛОРЕНЦИЯ
Закуска. Свободен ден Отпътуване с влак за Флоренция. / 75 км / 10 евро за еднопосочен билет на човек Нощувка
Сутринта в Пиза : Възможност за посещение на Лука с влак или автобус от Пиза. Лука, намиращ се на 20 км.от Пиза , е красив средновековен град ,където се намира Катедралата на Гуиниджи, на върха на която има градина със 7 дъба. Смята се ,че първите дъбове засадени там са от 14-15 век. Дъбовете символизират обновлението и възраждането. Интерес представляват напълно запазените ренесансови градски стени датиращи от 15-17 век, които ограждат историческия център. Не пропускайте да видите църквата „Св.Михаил във Форума”,построена на мястото на стария римски форум,катедралата „Св.Мартин”,намираща се на площад „Сан Мартино”, Катедралния музей, Ботаническата градина. В Лука е роден Джакомо Пучини,там се намира и къщата музей на великия оперен композитор.

3 ТИ ДЕН / ПОНЕДЕЛНИК / ФЛОРЕНЦИЯ
Закуска Свободен ден Нощувка
Разглеждане на Флоренция : купола на Брунелески,от най-представителния площад на средновековния град, където се намират Дуомо - Катедралата посветена на Света Богородица на Флоренция (Santa Maria del Fiore), Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Батистерият (църквата за кръщаване). Вратата на Рая и тесните вити улички в квартала на Данте, Барджело (Bargello) затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи; площадът Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, Старият Мост (Ponte Vecchio) или мостът на златарите на реката Арно, бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), обичана от всички, флорентинци и туристи. Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и също така скулптурна галерия под открито небе, която разказва историята на Флоренция посредством статуи като Нептун от Амманати, Давид от Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и други.
За да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град ви препоръчваме в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Киянти.
4 ТИ ДЕН / ВТОРНИК / ФЛОРЕНЦИЯ
Закуска Свободен ден за разглеждане на музеи Нощувка
5 ТИ ДЕН / СРЯДА/ ФЛОРЕНЦИЯ
Закуска.Свободно време, което може да използвате за разглеждане на градчето Сиена, което се намира само на 75км от Флоренция.и посещение на винарския район Сан Джиминяно.
Сиена (Siena или Sienna) е столица на провинцията Сиена, регион Тоскана. Населението на града е 54 066 жители (по данни от 2008г.), площта му е 118 кв.км. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Част от него са - катедралата на Сиена Дуомо един от най – невероятните примери за италианска архитектура в римски стил. В тази катедрала се намира и музея на операта – там се съхраняват произведения на видни творци от Сиена. Площадът дел Кампо (Piazza del Campo) един от най – големите средновековни площади - има форма на черупка. -сградата на кметството - Palazzo Pubblico(в нея се намира музей на изкуствата) и кулата Torre del Mangia. Има множество църкви, базилики за посещение – Санта Мария деи Серви (Santa Maria dei Servi – известна е още като San Clement - построена е XIII век, преплетени са готика и римски стил), Сан Доменико (San Domenico – известна е още като Basilica Cateriniana, завършена е през 1265г.) Сан Франческо (San Francesco – построена 1255г.), Свети Дух (Santo Spirit), Сан Мартино (San Martinо). Интересна е и ботаническата университетска градина в Сиена.
Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - по улица "Сан Джовани" до Пиаца де ла Цистерна и Пиаца дел Дуомо. Нощувка.
6 ТИ ДЕН / ЧЕТВЪРТЪК / ФЛОРЕНЦИЯ - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела до 12 ч. Свободно време В 14 30 ч. самостоятелно придвижване до летището. Полет от Пиза в 18:30 ч. Кацане в София в 21:30 ч.

ВАЖНО : Цените са калкулирани по цени на полети към 07.2017

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет СофияПиза - София на авиокомпания Ryanair с включени лет. такси
• Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
• 1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* централно разположен в Пиза;
• 4 нощувки със закуски в хотел 3* централно разположен във Флоренция,
• Медицинска застраховка с покритие 10000 евро на ЗК Уника живот.
Примерни хотели :

Пиза : Royal Victoria hotel 3 * / La Torre 2 +*/ Leonardo 3* или подобен.
Флоренция : De la Pace 3 * или подобен
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• чекиран багаж до 15 кг /25 - 35 евро на посока/ или 20 кг /35 - 45 евро на посока/ към 07.17.
• Автобус от летището до центъра на Пиза – 2 евро в посока
• Автобусен билет летище Пиза- Флоренция – летище - 5 евро в посока закупува се на място;
• градска такса в Пиза – 2 евро на вечер на човек;
• градска такса във Флоренция – 3 евро на вечер на човек;
• Екскурзии , описани в програмата
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Градски транспорт
• Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
• Разходи от личен характер
• Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 10 лв.;

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Бари |  Индивидуално пътуване - Италия |  Индивидуално пътуване - Бари

Избрани оферти