Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Екскурзия Албания - обиколен тур

Номер на оферта

/

203226

Дати & цени

Цената включва

v 4 нощувки в хотели 3*: по една в Поградец, Дурес, Вльора и района на Саранда ;
v 4 закуски в ресторантите към съответните хотели;
v 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
v Туристическа програма в Тирана и Дурес;
v Транспорт с комфортен автобус;
v Екскурзовод на български език

Цената не включва

v Доплащане за единична стая - 50 евро/ 98 лв.;
v Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г - 6 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 9 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 12 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 18 лв;
v Входни такси за туристическите обекти;
v По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Екскурзия Албания - обиколен тур
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

Поградец, Круя, Тирана, Дурес, Аполонп, Вльора, Саранда, Бутринт, Гирокастро
5 дни/ 4 нощувки
Дата: 09.09.2017г,; 04.10.2017г.; 25.10.2017г.
Цена: 372,00 лв.


1 ДЕН / София – Поградец
Отпътуване от София в 08:00 ч. от Национален стадион “Васил Левски”. Пристигане късно следобед в един от курортите на Албания, намиращ се на брега на Охридското езеро - Поградец. Поградец е част от списъка на Юнеско за Световното природно и културно наследство. Настаняване в хотел. Възможност за разходка по плажната ивица. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Круя - Тирана – Дурес
Закуска. Отпътуване за Круя. Градът, чието име означава пролет, е известен като родно място на националния герой на Албания - Скендербег, живял в началото на XV в. Възможност за посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка на столицата на Албания. Преминаване през площад Скендербег и паметника на героя Георги Кастриоти, известен като Скендербег; джанията Етам бей; часовниковата кула; квартала Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на първия албански секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време за обяд, разходка в центъра на града или посещение на Националния исторически музей. Отпътуване за Дурес, разположен на брега на Адриатическо море. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Дурес – Аполония - Вльора
Закуска. Пешеходна обиколка на един от най-древните градове в Албания – Дурес. Градът е бивша столица, разположен на Адриатическо море и е най-голямото пристанище в Албания. Останките от римското минало на града тихо нашепват стари легенди. Разглеждане на амфитеатъра – един от най-големите и запазени на Балканския полуостров, с параклиса „Св. Астий“, останките от Византийската крепост с венецианската кула и археологическия музей. Отпътуване за древна Аполония – основана от Коринтяни, помнеща гласа на Юлий Цезар. Кратък престой за разглеждане и отпътуване за Вльора. Именно във Вльора се обявява независимостта на Албания от Османската империя. Днес градът е второто по големина пристанище на страната, както и предпочитан летен курорт за местните. Възможност за разходка в центъра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН / Вльора – Бутринт – Саранда
Закуска. Отпътуване за Саранда – градът на четирдесетте светци, курорт с 290 слънчеви дни в годината и с неподправена екзотика, показващ другото лице на Албания. Най-южните албански земи са разположени на брега на Йонийско море. Някога тези земи са били част от византийската провинция Епир. Само на 15 километра на юг е разположен Бутринт - античен и средновековен град, чийто останки са в списъка на Юнеско за Световно и културно наследство. Селището възниква като гръцка колония на жителите на остров Корфу. По-късно става владение на Римската империя, където след приемане на християнството се сформира един от първите християнски центрове на Балканите. Възможност за посещение на археологическия комплекс. Настаняване в хотел в района на Саранда. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Саранда – Гирокастро – София
Закуска. Отпътуване за Гирокастро - роден град на Енвер Ходжа. За първи път през 1331г. е споменат като Сребърната крепост. В непосредствена близост над града е разположена крепостта, която до ден днешен пази спомените от комунистическото минало на страната. Продължаване за България през Гърция. Пристигане в София късно вечерта.

- Маршрут: 1773 км.
- За дати 06.09.2017 е осигурено тръгване от:
- Варна в 23:30 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – доплащане 60 лв;
- Бургас в 01:30 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 50 лв;
- Сливен в 03:00 ч.от бул.”Хаджи Димитър” – бензиностанция „ЕКО” до магазин „БИЛЛА”– доплащане 45 лв;
- Стара Загора в 04:00 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 40 лв;
- Пловдив в 05:00 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 30 лв.;
*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.
*При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!
- Тръгване от:
Град: София
Час: 08:00
Място: Национален стадион “В.Левски”


18

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Информация за туристическите обекти:
- Входна такса за Националния исторически музей в Тирана - 200 леки;
- Входна такса за музея на Скендербег в Круя - 200 леки;
- Входна такса за етнографския музей в Круя - 300 леки;
- Входна такса за амфитеатъра в Дуръс - 300 леки;
v Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер
v Необходими документи:
- Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
- За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с №0650000161/001, ЗД„Евроинс”АД валидна до 24:00ч,24.08.2018г.
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  6 септември 2023 - Албания |  6 септември 2023 - Дуръс

Избрани оферти