Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сидни

Екскурзия Австралия и Нова Зеландия - 2018

Номер на оферта

/

214066

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Доха – Сидни; Оукланд – Доха - София с Qatar Аirways с включени летищни такси и багажи 30 кг.;
Самолетен билет Сидни – Кернс с включени летищни такси и багаж 23 кг.;
Самолетен билет Кернс - Мелбърн с включени летищни такси и багаж 23 кг.;
Самолетен билет Мелбърн – Куинстаун, летищни такси и багаж 23 кг.;
Самолетен билет Куинстаун –Уелингтън, включени летищни такси и багаж 23 кг.;
Самолетен билет Уелингтън – Оукланд, включени летищни такси и багаж 23 кг.;
Всички трансфери летище – хотел – летище;
Всички хотели в програмата, централно разположени:
3 нощувки със закуски в Сидни, Holiday Inn Potts Point 4* или подобен;
3 нощувки със закуски в Кернс, Rydges Esplanade Resort Cairns 4* или подобен;
3 нощувки със закуска в Мелбърн, Clarion Suites Gateway 4* или подобен;
2 нощувки със закуски в Куинстаун, Rydges Lakeland Queenstown 4* или подобен;
2 нощувки със закуски в Уелингтън Mercure Wellington 4*или подобен;
1 нощувка със закуска в Окланд, Grand Millennium Auckland 4* или подобен;
Нощувка в хотел (3* или 4*) в Доха на връщане;
14 закуски, 4 обяда и 1 вечеря съгласно програмата;
Целодневна екскурзия до Сините планини;
Целодневна екскурзия Големия Бариерен Риф с включен обяд;
Целодневна екскурзия до Куранда с включен обяд;
Екскурзия до Филип Айлънд;
Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд с включен обяд;
Посещение на 3 винарни /2 във района на Мартинбороу и 1 в района на Окланд/
Всички останали екскурзии и забележителности описани в програмата;
Входни такси на посещаваните обекти;
Водач - преводач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия;
Климатизиран транспорт по целия маршрут;
Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро;

Цената не включва

Виза за Австралия – такса за обработка на документи 90 лв.;
Вечерен круиз из залива на Сидни с включена вечеря с морски деликатеси – 120 евро;
Вечеря на бюфет във въртящия се на платформа ресторант в Sydney Tower – 145 евро;
Целодневна екскурзия Велик океански път с включен обяд – 210 евро;
Лични разходи;
Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 55 лева;
Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 120 лв.;

Програма на пътуването

рограма
1 ДЕН
22.02.2018: София – Доха - Сидни
Отпътуване от летище София в 11:55 часа за Доха. Пристигане в Доха в 17:30 часа. Полет за Сидни в 20:55 часа

2 ДЕН
23.02.2018: Сидни
Пристигане в 19:00 часа. Трансфер до hotel Holiday Inn Potts Point 4*, разположен в сърцето на града. Свободна вечер. Нощувка /1/.


3 ДЕН
24.02.2018: Сидни
пътуване до австралияЗакуска. Днес ни очаква целодневна обиколка из забележителностите на най-големия, основан през 1788 година град в Австралия. Ще посетим историческия район Скалите (Rocks Area), ще разгледаме търговската част на града характерна със смесица от стари и нови сгради. Ще се разходим из Китайския квартал (Chinatown), както и модерния пристанищен район Дарлинг Харбър (Darling Harbour) преди да продължим към прочутия стол на г-жа Маккуайър (Mrs. Macquarie’’s Chair), където се открива най-прекрасната гледка към забележителната сграда на Операта (Opera House) в Сидни и уникалния мост Харбър Бридж (Harbour Bridge) заедно. Ще видим Катедралата St. Mary и ще минем покрай модерните квартали Double Bay, Rose Bay, Watson Bay и Bondy Beach.
Следобед ще посетим една от най-емблематичните сгради на Сидни - Операта ( Opera House ), открита през 1973 година от Кралица Елизабет II. Архитектурният шедьовър се счита за едно от чудесата на 20-ти век и е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното и културно наследство.
Възможност за вечерен круиз* (срещу допълнително заплащане) с включена вечеря с морски деликатеси из залива на Сидни на круизен кораб Captain Cook. Връщане в хотела. Нощувка /2/.

4 ДЕН
25.02.2018: Сидни
пътуване до австралияЗакуска. Рано сутринта се отправяме западно от Сидни, на 65 километра от града, където се намира Национален парк Сините планини, включен в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Паркът покрива територия от 247 000 ха., а названието му идва от синкавата мъгла, излъчвана от многобройните евкалиптови дървета. Красотата е невероятна - грандиозни проломи и каньони, пещери и живописни дефилета, високи плата и безмерни горски масиви. Ще посетим Featherdale Wildlife Park, за да наблюдаваме отблизо типичните представители на австралийската флора и фауна в естествената им среда - кенгурута, коали, емута, както и други животни и разнообразие от птици. С влакче стигаме до подножието на каньона, където ще се разходим из джунглата. Разходка с панорамния лифт ще ни разкрие невероятна гледка, откриваща се към долината.
Връщане обратно в хотела.
Възможност за вечеря на бюфет* (срещу допълнително заплащане) в ресторант - Кулата в Сидни (Sydney Tower Buffet). Ресторантът на въртяща се платформа ще ни разкрие забележителни гледки на нощния град. Връщане в хотела. Нощувка /3/.

5 ДЕН
26.02.2018: Сидни - Кернс
Закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане ранен следобед, посрещане и трансфер до хотел Rydges Esplanade Resort Cairns 4*. Свободен следобед. Нощувка /4/.


6 ДЕН
27.02.2018: Кернс, Големият Бариерен Риф
пътуване до австралияЗакуска. Целодневна екскурзия до Големия бариерен риф на борда на катамаран. Ще имате възможности за разнообразни дейности - плуване, шнорхелинг - за да се насладите на красотата на кораловия свят, демонстрация на хранене на риби, разходка с лодка с прозрачно дъно или просто релакс на шезлонгите на борда. Обяд с морски деликатеси (включен в цената). Следобед, връщане в хотела. Нощувка /5/.

7 ДЕН
28.02.2018: Кернс - Куранда - Кернс
пътуване до австралияЗакуска. Целодневна екскурзия до Куранда - високопланинско аборигенско селище. Ще се качим на влак, от който се откриват впечатляващи гледки към тропическите джунгли. В аборигенското селище ще се запознаем с обичаите и танците на едни от най-древните народи в света. В парка освен коала ще срещнем кенгуру, диво куче динго и др. Следва обяд бюфет барбекю (включен в цената).
След обяда ще се возим кабинков лифт и ще продължим да се любуваме на чудесата на джунглата. Връщане в Кернс вечерта. Нощувка /6/.

8 ДЕН
01.03.2018: Кернс - Мелбърн
Закуска в хотела.
Рано сутринта полет за Мелбърн. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел Clarion Suites Gateway 4*.
Свободен следобед. Вечерта ни очаква вечеря на Колониален трамвай – ресторант. Трамваят, произведен 1927 година пътува по живописните улички на Мелбърн докато се наслаждаваме на кулинарните изкушения.
Връщане в хотела около 23:30 часа. Нощувка /7/.

9 ДЕН
02.03.2018: Мелбърн
пътуване до австралияЗакуска в хотела.
След закуска започва обиколката на Мелбърн – град, който се отличава със своята космополитност и висок жизнен стандарт. Градът е основан през 1835 година, днес той е център на изкуства, търговия, промишленост, образование, развлечения, спорт и туризъм. Ще видим едни от най-впечатляващите архитектурни шeдьоври на Мелбърн – Катедралата Сейнт Пол (St. Paul’s Cathedral), Театър Принцес (Princess Theater) и Театър Риджент(Regent Theatre), сградата на Кметството (Town Hall), градския площад Federation Square. Ще минем покрай Университета (Melbourne University), най-големия стадион в Австралия Мелбърн Крикет Граунд - (Melbourne Cricket Ground), Парламента и други. Ще се разходим из приказно красивите Кралски ботанически градини, градините Фитцрой (Fitzroy Gardens), ще разгледаме и дома на капитан Кук.
Следобед - екскурзия до Филип Айлънд (Philip Island) - резерват на австралийска фауна. Ще наблюдаваме уникален спектакъл – Парадът на пингвините. Всяка привечер пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните жилища в пясъчните дюни, ще научим повече за навиците и начина на живот на най-малките пингвините в света. Разходка из центъра за опазване на коалите, за да наблюдаваме коалите измежду дърветата в тяхната естествена среда.
Връщане в хотела около полунощ. Нощувка /8/.

10 ДЕН
03.03.2018: Мелбърн
пътуване до австралияЗакуска в хотела.
Възможност за целодневна екскурзия (срещу допълнително заплащане) с продължителност около 12 часа* (тръгване в 08:00 часа и връщане в 20:00 часа) по световно известния Велик океански път (Great Ocean Road), който ще ви даде възможност да се насладите на великолепни пейзажи. Общата дължина на пътя е 243 километра, построен е между 1919 и 1934 година. Води до важни забележителности и природни феномени като огромните скални късове “Дванайсетте Апостола”, която представлява група от огромни варовикови скални образувания с височина от около 45 м. Образуването им е вследствие на ерозионни процеси започанли преди около 20 милиона години. Първоначално монолитните късове са били 12, откъдето идва и оприличаването им с дванадесетте християнски апостоли. Днес от тях са останали само 8, тъй като останалите 4 са били разрушени с времето под въздействието на природните условия. В залива Аполо ни очаква обяд (включен в цената на екскурзията) - тристепенно меню в Local Apollo Bay Restaurant. Ще се разходим из малкото крайбрежно градче Порт Кембъл (Port Campbell).
Връщане вечерта в Мелбърн. Нощувка /9/.

11 ДЕН
04.03.2018: Мелбърн - Куинстаун
пътуване до австралияЗакуска в хотела.
Рано сутринта полет за Куинстаун. Пристигане около обяд, посрещане и трансфер до Rydges Lakeland Queenstown 4*. Куинстаун е разположен в югозападната част на Южния остров на Нова Зеландия. Намира се на брега на езерото Уакатипу. Градът е обкръжен от живописни планини и е известен курортен комплекс.
След кратко освежаване в хотела се отправяме към Парк за опазване на птиците и птицата киви (Kiwi Birdlife Park). Птицата киви е национален символ на Нова Зеландия, тя е една от най-древните в Света и в хода на еволюцията е загубила своите крила и способността си да лети. След това ще се качим на гондолата Skyline. Гледката, която предлага този лифт е впечатляваща. Той отвежда пътниците на 450 метра над Куинстаун и езерото Уакатипу до връх Боб.
Връщане в хотела. Нощувка /10/.

12 ДЕН
05.03.2018: Куинстаун–Милфорд Саунд-Куинстаун
пътуване до австралияЗакуска в хотела.
Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд (Milford Sound) - една от най известните атракции на Нова Зеландия - това е фиорд, който влиза на 15 км навътре в сушата. Kрасивият залив се намира на около 290 км от Куинстаун. По пътя до него ще видим Огледалните езера (Mirror Lakes), Тунелът Хомер (Homer Tunnel), долината Кледдо (Cleddau Valley) и други забележителности. Ще се качим на борда на круизно корабче Nature Cruise, за да се насладим на гледките към планинските върхове. На борда ни очаква обяд на бюфет (включен в цената). Връщане обратно в Куинстаун. Нощувка /11/.

13 ДЕН
06.03.2018: Куинстаун - Уелингтън
Закуска. Сутринта свободно време за самостоятелна разходка в Куинстаун.
Към обяд трансфер до летището за полет до Уелингтън. Пристигане в столицата на Нова Зеландия, посрещане и обзорна обиколка с автобус през центъра на града, докато стигнем до нашия хотел - Grand Mercure Wellington 4*.
Настаняване, свободно време. Нощувка /12/.

14 ДЕН
07.03.2018: Уелингтън - Мартинбороу - Уелингтън
пътуване до австралияЗакуска. Сутринта ни очаква обиколка на Уелингтън с посещение на най-значимите забележителности: Националния Музей Те Папа ( National Museum Te Papa), Театър Ембаси (Embassy Theatre), Courtenay Place – една от главните улици, Парламента (Parliament) и Кошерът (Beehive). Ще отидем до Маунт Виктория (Mt. Victoria) - това е известен хълм (с височина 196 м), на който се намира един от кварталите на града. От върха на хълма се разкрива панорамен 360-градусов изглед към столицата, пристанището, летището и градския пояс. До Ботаническата градина ще стигнем с кабинков лифт, който отново ще ни разкрие невероятни гледки към столицата. Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобед се отправяме към град Мартинбороу. Ще посетим две от най-известните винени изби в регион Уайрарапа (Wairarapa), където се отглежда сорта совиньон блан.
Връщане в Уелингтън. Нощувка /13/.

15 ДЕН
08.03.2018: Уелингтън - Окланд
пътуване до австралияЗакуска в хотела.
Трансфер до летището за полет до Окланд. Пристигане преди обед.
От летището се отправяме към една от най-престижните винарни Вила Мария (Villa Maria). Избата е основана през 1961 година и е една от най-награждаваните винарни с високи международни отличия. След дегустацията на вина ни очаква обяд във Vineyard Caf? (включен в цената).
На връщане ще разгледаме забележителностите на града: Окланд Харбър Бридж (Auckland Harbour Bridge), морското предградие Мишън Бей (Mission Bay), районът Парнел Вилидж (Parnell Village), характерен с уникалния си колониален стил, Auckland Viaduct, най-голямата търговска улица Queen Street и други. Настаняване в хотел Grand Millennium Auckland 4*.
След кратко освежаване ни очаква трансфер до Скай Тауър (Sky Tower), най-високата постройка в Нова Зеландия. Четирите нива за наблюдение предоставят несравнима гледка към целия Окланд, пристанището и околните острови.
Връщане в хотела. Нощувка /14/.

16 ДЕН
09.03.2018: Окланд - Доха
Закуска. Свободна сутрин за самостоятелно разглеждане на града. Трансфер до летището. Полет за Доха в 14:40 часа. Пристигане в 22:10 часа. Трансфер до хотела в Доха за нощувка /15/.

17 ДЕН
10.03.2018: Доха - София
Трансфер до летището. Полет за София в 06:40 часа. Пристигане сутринта в София в 10:55 часа.


Полетно разписание:
22.02.18 София – Доха 11:55 – 17:30
22.02.18 Доха – Сидни 20:55 – 19:00
09.03.18 Оукланд – Доха 14:40 – 22:10
10.03.18 Доха – София 06:40 – 10:55

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 120 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 120-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация

Цена на човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен на допълнително легло
Цени до 31.10.17 5995 € / 11726 лв. 7055 € / 13800 лв. 5895 €/ 11531 лв
Цени от 01.11.17 6175 € / 12078 лв. 7235 € / 14152 лв. 6075 €/ 11883 лв

Тагове

Оферти - Австралия |  Оферти - Сидни |  Екскурзии - Австралия |  Екскурзии - Сидни |  Екзотична почивка 2024 - Австралия |  Екзотична почивка 2024 - Сидни

Избрани оферти