Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро

Номер на оферта

/

229004

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувка със закуска на територията на Словения в хотел ***
* 3 нощувки със закуски в района на Гармиш Партенкирхен в хотел ***
* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* екскурзия по Баварския романтичен път до изрисуваното градче Оберамергау и замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 25 евро при група мин. 20 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената)
* екскурзия до Боденското езеро: Меерсбург – остров Майнау – Констанц – 25 евро при група мин. 20 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената)
* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 20 евро
* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро:
неочаквано добра комбинация!

София – Требне – Берхтесгаден (Орловото око на Хитлер) – Гармиш Партенкирхен – Оберамергау – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – ХОЕНШВАНГАУ – Меерсбург – Майнау – Констанц – Мюнхен – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – Требне – София

ДАТИ:
11.12.2019 – 16.12.2019
18.12.2019 – 23.12.2019

ХИТ цена: 435 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК

Обща цена на пътуването: 495 лв. /осн.пакет + пътни такси/

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София, пл. “Руски паметник” в 5.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб – Требне. При безпрепятствено преминаване на границите кратка спирка в Загреб: град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централният площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Словения. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден (Орловото око на Хитлер) в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, където е било второто седалище на правителството на Третия райх. По желание от тук се продължава със специализиран автобус по „някогашния частен път на Хитлер“, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм – удивително ждрело между скалите с дължина 6,5 км, които се изминават за около половин час. Пътят извежда до асансьор, изкачващ посетителите на 124 м височина до Келщайнхаус (1834 м) и къщата-резиденция на Хитлер за повече от 10 г. Тук той пребивава по време на Втората Световна война. Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят, се посещава Залцбург. Настаняване в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен. Нощувка.

3 ден: Закуска. В Германия има красота за всички сетива. За носа - миризмата на топли бретцели, за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. Посещение на „изрисуваното селце“ Оберамергау! Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“ ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес, на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж, в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау, или са живели тук поне 20 години. Следващото изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Разходката ни в Южна Бавария продължава по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на другите два замъка от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: Хоеншвангау (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”. Отпътуване за Линдерхоф – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Боденското езеро: третото най-голямо езеро в Централна Европа! Във водите му са се сгушили три големи острова - Майнау, Линдау и Райхенау и територията му е поделена между три държави: Германия, Австрия и Швейцария. Интересно е, че няма общоприето споразумение къде точно минава границата между отделните страни вътре в езерото. Според Швейцария тя минава по средата, според Австрия езерото е съвместно владение на всички държави по бреговете му, а Германия няма ясна позиция. Нашата разходка около езерото ще започне от Меерсбург – изключително красиво градче със сгради с пъстри фасади, изобилие от цветя, романтични улички и живописни площадчета и фонтани. В превод името му означава Замък над езерото. Оказва се, че градчето има не един, а цели два замъка. Старият замък, издигнат още през 7-ми век, се счита за най-стария средновековен, изцяло запазен дворец на територията на Германия. Новият замък, съграден през 18-ти век, разкрива охолния живот, който са водили архиепископите, живели тук. Разходката продължава из пъстрия пазарен площад, покрай Кметството, красивата къща с лозята и средновековната кула. Крепостните стени ни отвеждат до Абатството, а по централната търговска улица можем да слезем до Пристанището, където се намира и Магическа колона, изобразяваща по комичен начин известни герои от историята на Меерсбург. Градът е родно място на прочутия Фердинад фон Цепелин - създателят на дирижабъла. Точно тук през 1900 г. пред очите на 12 000 души полита първият цепелин. Свободно време за разходка в приказното градче и отпътуване за Острова на цветята и пеперудите – Майнау! Майнау е третият по големина остров на Боденското езеро, превърнат в изумителна ботаническа градина, която се преобразява почти всеки ден. През пролетта ни очароват безкрайните лехи с лалета и нежните цветове на цъфтящите орхидеи. Лятото ни омагьосва с аромата на розвата градина, а есента разкрива изумителната яркост на далиите. Къща с палми и друга с пеперуди, зеленчукова градина, зоологическа градина и множество фонтани: тук посетителят може да се наслади на градини от всякакъв стил. Свободно време за разходка из алеите на острова. Отпътуване за кокетното градче Констанц - един от 15-те най-посещавани градове в Германия. На възрастните посетители градът може да предложи впечатляваща Катедрала, Музей на Ян Хус, Университет с 2 млн. книги, Средновековно абатство, замъци, пристанище, престижен квартал, архитектурен музей, Стар град. А за децата - най-древния обитаем замък в Германия от седми век, с кули, съкровищница, оръжейна зала и практика за гонене на вещици. Свободно време за разходка в Констанц. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата на Бавария и третият по големина германски град - знае как да омае своите гости. Освен, че произвежда няколко от най-добрите бири в света и че е „родно място” на прочутия фестивал на бирата Октоберфест, Мюнхен се гордее с прекрасна архитектура, първокласни музеи и градски паркове. Тук се намира изключително интересният Музей на науката и техниката, Музеят на BMW и на футбулния клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата. Нашият маршрут включва: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Петерскирхе и нейният великолепен бароков олтар, Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време. Отпътуване за езерото Химзее. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца Херенхимзее: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател.
Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на Лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг II решава да построи на острова Херенхимзее, точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи. Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел 3* в района на Словения. Нощувка.

6 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Депозит: 100,00 лв. – внася се при подписване на договора
Втора вноска:15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия

Ориентировъчни входни такси:
Вход за двореца Линдерхоф и сградите в парка – 8,50 евро редовен, 7,50 евро за студенти; безплатно за деца под 18
Летен билет за остров Майнау – 21,50 евро възрастни; 12,50 студенти( в период 22.03 – 20.10)
Зимен билет за остров Майнау – 10 евро възрастни; 6 евро за студенти ( в период 22.10 – 21.03)
Музей на Ян Хус – безплатен
Архитектурен музей Констанц – 6 евро възрастни; 5 евро студенти; 1,50 евро за деца от 6 до 18 години
Нойшванщан 13 евро
Замъкът Меерсбург – 12,80 евро възрастни; 10 евро за деца между 14-18 години; 8 евро за деца между 6 и 13 години
Музей на BMW – 10 евро; 7 евро за студенти и деца между 6-18 години; 24 евро за семейства (2 възрастни и 3 деца)
Музей на баварските крале – 11 евро
Дворец Нимфембург 11,50 евро( 1 април до 15 октомври); 8,50 евро (16 октомври до 31 март)
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Мюнхен

Избрани оферти