Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

Екскурзия Баварските замъци , с вечери

Номер на оферта

/

188986

Дати & цени

Цената включва

4 нощувки със закуски в хотели 3* – две в Любляна, една в Бавария и една в Инсбрук
4 вечери
екскурзовод на български език
транспорт с комфортен автобус 3-4 звезди
медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро

Цената не включва

входни такси
допълнителна медицинска застраховка с покритие 5000 евро
ЗАМЪКА НОЙШВАЙНЩАЙН / 9 EUR/ – приказен замък, символизиращ всичко, което романтичния крал Лудвиг II обича - планините, Средновековието и лебедите, свързани с оперите на Вагнер - "Лонегрин", "Пърсифал", "Пръстенът на Нибелунгите", "Тристан и Изолда", автобусче до замъка - 3 EUR в двете посоки
ЗАМЪКА ЛИНДЕРХОФ / 7 EUR/ – Мавританския павилион и храма на Венера - изкуствена пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от Вагнеровите опери
ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ / 7 EUR/ - корабче до острова в двете посоки 6 EUR
ПРОГРАМАТА В ИНСБРУК
Стария град, Градската кула, Кметството, Голденес Дахл, Хеблингхаус, Катедралата, Хофбург, Дворцовата църква / 3 EUR/

Програма на пътуването

Екскурзия до Баварските замъци и столицата на Тирол - Инсбрук

5 дни / 4 нощувки
Маршрут:
Любляна - Замъка Херенхимзее – Замъка Нойшванщайн - Линдерхоф - Инсбрук

1 Ден - София - Любляна
Тръгване от София за Любляна в 07:00ч. от предгаров площад „Трафик маркет”( Автогара Сердика).Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Пристигане вечерта. Вечеря и нощувка в района на Любляна.
2 Ден – Любляна – Замъка Херенхимзее
Закуска. Кратка туристическа програма в Любляна . Отпътуване за Австрия- музика, изкуство и живот като от книга се преплитат, за да пресъздадат красотата на една държава..
Следобед разглеждане на замъка Херенхимзее. С корабче ще стигнем до Замъка Херенхимзее, олицетворяващ сбъданата мечта на крал Лудвиг за “замък по-бляскав от Версай”.
Вечеря и нощувка в хотел в района на Баварските Алпи.
3 Ден – Нойшванщайн – Линдерхоф - Инсбрук
Закуска. Посещение на замъка Нойшванщайн-архитектурно творение, вдъхновило крал Лудвиг II, наречен Безумни от легендата за лебедовия рицар Лоенгрин и от сюжетите в оперите на Вагнер. Замъкът "Нойшванщайн" е най-доброто творение на Рихард Вагнер, твърдят почитатели на гениалния композитор. Той е като излязъл от приказките за рицари, принцеси и феи. Тук всеки сантиметър от каменната постройка е вдъхновен от творчеството и най-вече от оперите на уникалния музикант. Самото име ("Нов лебедов камък") идва от мита за Лоенгрин - Рицаря лебед. Вагнер създава по него едноименната опера, а Чайковски пише балета "Лебедово езеро".
Разглеждане на лятната резиденция на крал Лудвиг II – Линдерхоф, както казва самият Лудвиг II: "Мястото е едно от най-красивите места, някога намирани..." Отпътуване за австрийската провинция Тирол. Вечеря и нощувка в района на Инсбрук.
4 Ден – Инсбрук - Любляна
Закуска. Туристическа програма в Инсбрук-сърцето на Тирол, чиито символи са със световна известност - като се започне с тиролските песни и еделвайса, прочутите вълнените чорапи и планинарските панталони до коляно, някогашните шапки с перо и се стигне до планинските пейзажи и ските. Разглеждане на Старинния градски център, Инсбрук е любимият град на Мария-Терезия и Максимилиан. Ще видите Къщата със златния покрив и Двореца Хофбург, където откриваме пищността на императорския живот; Катедрлата – впечатляваща хармония от светлина, злато и мрамор, Дворцовата църква с бронзовите статуи. Отпътуване за Словения.Вечеря и нощувка в района на Любляна.
5 Ден – Любляна - България
Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Last minute оферти - Германия |  Last minute оферти - Мюнхен

Избрани оферти