Оферта номер: 137132

Санкт Петербург - Класическа програма - от Варна - 12.08.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Санкт Петербург и Екскурзии в Русия.

Санкт Петербург - Класическа програма - от Варна - 12.08.2018 г.
от 2250 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- самолетен билет за директен полет Варна - Санкт Петербург – Варна
- летищни такси – 106 € (208 лв.)към 29.09.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 7 нощувки със закуски в хотел С. Петербург 4* в стаи супериор ( настаняване на 2+1 - в стаи стандарт реновирани)
- 1 обяд в ресторант- вкл. супа, салата, осн. ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
- трансфери летище-хотел-летище
- описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска застраховка ( с покритие 50000 € )
- тур-лидер от фирмата

Важно: От 26.03.18 има увеличение на YQ-такси и летищни такси на Аерофлот: 27 лв. на билет. Увеличението на таксите НЕ е включено в пакетната цена. Валидно е за всички резервации.
Цената не включва
- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим
- е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи
- Възможност за доп. екскурзия по желание : Павловск – двореца и парка с включен обяд – 80 лв. на човек (при цялата група), може да се проведе след Царско село; при по-малко желаещи цената се прекалкулира
- По желание: Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта
- допълнителна целодневна екскурзия по желание в Хелзинки - очаквайте скоро цена
САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Класическа програма

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 12.08 - 19.08.2018 г. ( 1 жена за комбинация в двойна стая)

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2250 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Хотел С. Петербург 4* http://www.hotel-spb.ru/

Разположен е в историческия център на С. Петербург, на Пироговска крайбрежна на р.Большая Невка, в непосредствена близост до р.Нева.

Стаите и хотелът са изцяло реновирани. След основната реновация хотелът е с официална категоризация 4*. От хотела се открива атрактивна гледка към крайцера „Аврора” в р. Нева и историческия център на града. Настаняването е в стаи супериор.

=============================================================

ПРОГРАМА

12 авг: Излитане от летище Варна с директен полет на Аерофлот в 20:00. Пристигане на летище Пулково в С. Петербург в 23,10ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел С. Петербург 4* в стаи супериор. Нощувка.

13 авг: Закуска. Панорамна автобусна екскурзия (5часа) на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, крайцера Аврора и др. Посещение на Петропавловската крепост с разглеждане на територията и посещение на Петропавловския събор- началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. Връщане в хотела.Свободно време. Нощувка.

14 авг: Закуска. Екскурзия на български език „Храмовете на С. Петербург”: Исаакиевския събор - най- големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики – преп. Исаак Далматски.
Посещение на Събора „Воскресение Христово” или „Спас на Крови” – построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.
Посещение на Казанския събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Обяд в ресторант в града Обзорна екскурзия в Ермитажа на бълг. език(осн.сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.Свободно време в Ермитажа. Връщане в хотела .(продължителност на програмата около 9,5 часа). Нощувка.

15 авг: Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Царское село (5часа) – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.
Възможност за доп. екскурзия по желание : Павловск – двореца и парка с включен обяд. След встъпването на власт на Павел I, златисто-белия дворец, построен на високия бряг на р. Славянка, е превърнат в извънградска императорски резиденция.Създаването на колекцията на двореца е свързано с пътуванията на собствениците на двореца в Европа през 1781 -82 год. Павловският парк е уникален паметник на ландшафното изкуство в края на 18 в., оформянето му започва през 1777г. Връщане в С. Петербург. Свободно време. Нощувка.

16 авг: Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (6,5часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Трансфер до хотела. Свободно време
Ок. 23,30 ч. - Нощна автобусна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева. Връщане в хотела. (ок. 2,5 часа). Нощувка.

17 авг: Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (3часа) –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия : парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела(ок. 3 часа). Свободно време. Нощувка.

18 авг: Закуска. Свободен ден (възможност за допълнителна целодневна екскурзия по желание в Хелзинки – с високоскоростен луксозен влак Алегро, пешеходна обзорна екскурзия, свободно време за шопинг или разходка). !очаквайте скоро цена. Връщане в Петербург (вечерта)Нощувка.

19 авг: Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч.. Трансфер до летище Пулково за директен полет С.Петербург – Варна с Аерофлот в 15:40ч. Пристигане във Варна в 19:00.

- Внимание: Фирмата организатор си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

*Цената е валидна за група от 30 човека В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената по желание на туристите

Условия за резервация:
35% депозит
Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

* полетното разписание е в местни времена
Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
НЕПОЗНАТАТА РУСИЯ
от 2087 €
НЕПОЗНАТАТА РУСИЯ
10 нощувки
Самолет
ВЪЛШЕБНА ЕСЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ
от 1479 €
ВЪЛШЕБНА ЕСЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ
6 нощувки
Самолет
НЕПОЗНАТИЯТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ
от 1375 €
НЕПОЗНАТИЯТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ
4 нощувки
Самолет
Санкт Петербург
Транспорт - Санкт Петербург Заведения - Санкт Петербург Хотели - Санкт Петербург Пазаруване - Санкт Петербург Събития - Санкт Петербург Забележителности - Санкт Петербург
Музей на Фаберже - скъпоценни камъни във форма на яйце
Мостовете в Санкт Петербург стават пеещи
Круиз в Балтийско море – северна приказка