Начало / Екскурзии / Екскурзии - Едеса

Екскурзия Българската Памет - 3 дни - автобус

Номер на оферта

/

192216

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус 3* (видео, климатик, мини бар)

2 нощувки в хотели 2/3* в района на Кастория

2 закуски

пешеходна обиколка на Охрид с местен екскурзовод на български език

посещения според програмата – Битоля, о-в Св. Ахил, Кастория и Едеса

Водач – екскурзовод от агенцията

Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 години, за лица от 65-79 години.-доплащане 5 лева

Цената не включва

Вечеря в ресторанта на хотела

Входни такси и билети за музеи и мероприятия по желание

Разходка с корабче по езерото "Кoстур" : 10 евро

Вход за "Пещерата на Дракона" : 10 евро

застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

БЪЛГАРСКАТА ПАМЕТ

Маршрут: София-остров Свети Ахил-Кастория-Едеса-София

3 дни/2 нощувки със закуски

ДАТИ: 29.04. - 01.05.2017 г.

ЦЕНИ:
Ранни записвания и плащане до 21.04.2017 г.
Човек в двойна/тройна стая: 234.00 лв.

Редовни цени:
Човек в двойна/тройна стая: 254 лв.

====================================================================

Да се върнем за малко към нашето минало, да си го припомним; да отдадем почит на нашите предци, живели и разнасяли култура и знание по тези земи, воювали и умирали за тях, да склоним глава пред гроба на българския цар Самуил!....

============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1
Отпътуване в 06:00 ч. от София по маршрут: София - Кулата - Кастория (Костур) / Град Кастория / Костур / – един изключително живописен град разположен върху полуостров на Костурското езеро / Орестиада / обявено за природен резерват. Град съхранил в голяма степен своето минало – 74 византийски църкви, старинни къщи с оригинална архитектура. Както в миналото, така и днес той е един от най-големите производители на кожени изделия в Гърция. Привлича с красиви и елегантни магазини и многобройните заведения пръснати по бреговете на езерото. / Пристигане, настаняване в хотела. Посещение на Византийския музей, Акропола, крепостта на Юстиниян и някои от най-старите черкви от 9- 10 век. Разглеждане на стария град Костур с калдъръмените улички със старинните църкви – византийски и старобългарски и прочутите възрожденски къщи от 18 и 19 век. При възможност разглеждане на църквата „Свети Архангел Митрополитски” построена през 10 век и съхранила портретите на цар Михаил II Асен и неговата майка Ирина Комнина; площад Омония и др. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Отпътуване за остров Свети Ахил на Малкото Преспанско езеро./ Остров "Свети Ахил"" – малко островче насред Малкото Преспанско езеро свързано със сушата с понтонен мост с дължина около километър. Живописни гледки към езерото; съхранени руини на старинни църкви градени още по времето на цар Борис, между които и тази, в която преди години бе открит гробът на българския цар Самуил. /Разглеждане на базиликата Свети Ахил, където е погребан Цар Самуил. Свободно време за обяд на брега на Преспанското езеро. Отпътуване за манастира „Света Богородица Мавротица”. Разглеждане на черквата от 10 век носеща името "Богородица Мавротица". По желание разглеждане пещерата на Дракона и разходка с корабче по Костурското езеро. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Отпътуване за Едеса / Град Едеса / Воден / -наричан още Град на водите, заради многобройните канали опасващи града е един от най-красивите градове в северна Гърция. Разположен е на високо плато, а в центърът му в прекрасен парк се разкриват фантастични гледки към водопадите образувани след силно земетресение най високият от които е 70 метра/. Разглеждане на красивите Воденски водопади и забележителностите на стария град Воден. По желание посещение на музея на водите. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

==============================================================

Необходими документи:
лична карта или международен паспорт; за лица до 18 г. – заверена нотариално декларация от непътуващия/те родител/и (1 бр. фотокопие и оригинала);

Начин на плащане – 30% депозит при записване; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой за осъществяване на пътуването - 35 плащащи туристи;

Срок на уведомление при неосъществяване на пътуването – 5 дни.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

==============================================================

Допълнителна информация за обектите по маршрута:

О-в Св. Ахил – малко островче сред Малкото Преспанско езеро, свързано със сушата с понтонен мост, който се преминава пеш и е с дължина около 700 – 800 м. На островчето има само няколко къщи, тъй като според местно предание, броят на къщите не трябва да надвишава този на църквите, а в миналото те са били 11. Островчето носи името на Св. Ахил, чийто мощи били пренесени от Лариса в Преспа от цар Самуил. Живописни гледки към езерото; съхранени руини на старинни църкви, между които и тази, в която преди години бе открит гробът на българския цар Самуил.

Град Кастория (Костур) – изключително живописен град, разположен върху полуостров на Костурското езеро, обявено за природен резерват; град съхранил в голяма степен своето минало – 72 византийски църкви, старинни къщи с оригинална архитектура; един от най-големите производители на кожени изделия в Гърция, както в миналото, така и днес, В тази връзка – красиви и елегантни магазини, многобройни заведения по бреговете на езерото.

Град Едеса (Воден) – още един стар български град, забележителен предимно със своите красиви естествени водопади и каскади, а за нас-българите интересен със старата част и българска църква „Успение на Пресвета Богородица“ днес известна като Старата митрополия, където в 1991 г. при ремонтни работи е открит известният Воденски надпис, създаването на който историци като Пламен Павлов и Божидар Димитров отнасят към времето на църковните борби на местните българи с фанариотете в ХIХ век.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Едеса |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Едеса |  Пролет 2024 - Гърция |  Пролет 2024 - Едеса

Избрани оферти