Оферта номер: 119480

Екскурзия Индия, Непал и Бутан - сбъдната мечта - 13 дни от 10.10.2017 г.

Екскурзия Индия, Непал и Бутан - сбъдната мечта - 13 дни от 10.10.2017 г.
от 7350 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
• Самолетни билети София – Делхи – София с Луфтханза;
• Самолетен билет Делхи – Катманду;
• Самолетни билети Катманду – Паро – Делхи;
• 3 нощувки и 1 почивка в хотел Lemon Tree Leisure Valley 4* или подобен в Делхи;
• 1 нощувка в хотел Park Regis 4* или подобен в Джайпур;
• 1 нощувка в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен в Агра;
• 3 нощувки в хотел Soaltee Crown Plaza 5* или подобен в Катманду;
• 1 нощувка в хотел Druk Hotel 4* или подобен в Тимпу;
• 2 нощувки в хотел Naksel Hotel & SPA 4* или подобен в Паро;
• Всички закуски и вечери в хотелите по програма;
• Вечеря в традиционен непалски ресторант в Катманду;
• Всички трансфери и турове с туристически автобус/микробус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси, трансфери и екскурзии по програмата;
• Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
• Водач-преводач от туроператора
• Подробна туристическа информация за Индия, Непал и Бутан;
• Виза и всички такси за Кралство Бутан;
• Такса за туристическа виза за Индия
• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
* Летищни такси към момента на публикуване на офертата (11.04.2017 г.) са в размер на 908 лв. и се фиксират към датата на доплащане, поради честата им променливост!
Цената не включва
• Доплащане за единична стая: при запитване;
• Виза за Непал: 25 USD (заплаща се на летище при влизане в страната срещу попълване на формуляр и представяне на 1 цветна снимка);
• Полет над Еверест от Катманду: заплаща се на място;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 30 лв на човек;
• Напитки по време на хранене и лични разходи.
Чудесата на Индия, Непал и Бутан!

Маршрут: ДелхиДжайпур – Фатехпур Сикри – Агра – ДелхиКатманду – Патан – Бактапур – Тимпу – Паро – Делхи

13 дни/11 нощувки

ДАТА: 10.10. – 22.10.2017 г.

----------------------------------------------------

ЦЕНИ:

ПРОМО ПАКЕТНИ ЦЕНИ ДО 20.07.2017 г.

- ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи: 7480 лв.

-- ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО на човек в двойна стая при група от минимум 21 туристи: 7350 лв.

***

РЕДОВНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ

- ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи: 7680 лв.

-- ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО на човек в двойна стая при група от минимум 21 туристи: 7550 лв.

--------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

ПРОГРАМА:

Ден 01 /10 октомври 2017, вторник/ СофияМюнхенДелхи

Отпътуване от София за Мюнхен в 06:05 с полет на Луфтханза. Кацане в 07:00. Продължение за Делхи в 12:20. Кацане в Делхи в 23:20 през нощта. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Lemon Tree Leisure Valley 4* или подобен в Делхи. Нощувка.


Ден 02 /11 октомври 2017, сряда/ Делхи

Закуска и начало на нашата панорамна обиколка на Делхи. Град Делхи е бил заселен още от VI-ти век. През вековете седем основни града са били основани от различни владетели на територията на днешния метрополис. Повечето от тях днес са само села с възхитителни руини и истории, други са превърнати в модерни мегаполиси с небостъргачи. Неслучайно Делхи често е наричан „Град на градовете”. Обиколката включва разглеждане на Червения Форт (само отвън), джамията Джама Масджид, Ню Делхи с неговите просторни булеварди, мемориалната арка “Вратата на Индия” сградите на Президентството и Парламента. Разглеждане на основните забележителности и в старата част на Делхи: Гробницата на Хумаюн и Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. Следобяд връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


Ден 03 /12 октомври 2017, четвъртък/ ДелхиДжайпур

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур (250 км, 6 часа). Старият Джайпур, целият оцветен в розово, може да прикове вниманието на всеки. Той е свидетелство за отминала епоха и надживяваща годините романтика. Ще видите впечатляващата фасада на Двореца на ветровете Хава Махал, ще разгледате Градския дворец на Махараджата и древната обсерватория Джантар Мантар. Възможност за пазаруване на копринени платове и сарита в типична за района текстилна фабрика. Настаняване в хотел Park Regis 4* или подобен в Джайпур. Вечеря в хотела и нощувка.


Ден 04 /13 октомври 2017, петък/ Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра

Закуска в хотела. Този ден ще посетите крепостта Амбър Форт по най-екзотичния начин – на гърба на слон и ще спрете за фотостоп при красивия Джал Махал – Двореца на езерото, намиращ се в центъра на езерото Ман Сагар. Следобед отпътуване за Агра (250 км, 6 часа). По пътя разглеждане на древната моголска столица Фатехпур Сикри – легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ век и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Пристигане в Агра и настаняване в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен в Агра. Вечеря и нощувка.


Ден 05 /14 октомври 2017, събота/ Агра – Делхи

Закуска. Предиобед посещение на Тадж Махал – уникалният храм, символ на любовта и един от световните паметници на културата. Той е наричан осмото чудо на света и е най-прекрасното и ненадминато творение на моголската архитектура. За да опише красотата на Тадж Махал Рабиндранат Тагор поетично нарича храма “Сълза на лицето на вечността” и “Мечта, въплътена в мрамор”. Посещение и на Агра форт с прекрасно съхранените му дворци, градини и крепостни стени. Отпътуване за Делхи (220 км, около 4 часа). Настаняване в хотел Lemon Tree Leisure Valley 4* или подобен в Делхи. Вечеря и нощувка.


Ден 06 /15 октомври 2017, неделя/ ДелхиКатманду

Закуска и отпътуване за Непал от летище Делхи с ранен полет до Катманду. Кацане в Катманду, трансфер до центъра на града и разглеждане на непалската столица – площад Дурбар с Храма на живата богиня Кумари, където при късмет ще зърнете младото непалско момиче, превъплъщение на почитаната богиня, както и будистката ступа Сваямбунат. Следва посещение на Пашупатинат, известен с гатовете за кремация. Настаняване в хотел Soaltee Crown Plaza 5* или подобен в Катманду. Вечеря и нощувка.


Ден 07 /16 октомври 2017, понеделник/ Катманду

Рано сутринта по желание полет над Еверест и над останалите хималайски първенци – чувството да прелетиш над най-високите върхове на планетата не може да се опише с думи! Връщане в хотела и закуска. Екскурзия до древния град Патан включен в списъка на UNESCO. В Патан ще разгледате централния площад Дурбар с многобройните храмови постройки в чест на боговете Кришна, Шива, Бимсен и Талежу и ще видите бившия Кралски дворец. Връщане в Катманду и вечеря в традиционен непалски ресторант. Нощувка в хотела.


Ден 08 /17 октомври 2017, вторник/ Катманду

Закуска в хотела. Програмата за деня включва екскурзия до историческия град Бактапур, където ще видим Двореца с 55 прозореца, Златната врата и 7-етажната пагода Нятапола. Следобяд посещение на най-религиозното за непалците място – ступата Буднат, наричана още Малкия Тибет. Свободно време и възможност за пазаруване на уникалните местни текстилни, керамични и бронзови произведения и сувенири. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.


Ден 09 /18 октомври 2017, сряда/ Катманду – Паро – Тимпу

Закуска и трансфер до летище за полет от Катманду до Паро (Бутан). Кацане в Кралство Бутан, посрещане и трансфер до столицата Тимпу (50 км, около 2 часа). Настаняване в хотел Druk Hotel 4* или подобен в Тимпу. Време за аклиматизация, вечеря и нощувка.


Ден 10 /19 октомври 2017, четвъртък/ Тимпу – Паро

След закуска обзорна обиколка на забележителностите на бутанската столица. Тимпу е разположен на 2320 метра надморска височина и е дом на около 100 000 жители, включително кралското семейство. Този оживен малък град е център на търговията, религията и правителството на страната. Тимпу, най-„модерният” град в Бутан, който е успял да запази своята културна идентичност и ценности, ще Ви накара да се чувствате като в приказките и да се чудите дали наистина живеете в XXI – ви век. Една от най-любопитните характеристики на града е, че е единствената столица в света, която няма нито един сфетофар. Вместо познатите ни червени и зелени светлини столицата на Бутан разполага с богато украсени кабини, в които полицаи насочват трафика с преувеличени движения на ръцете. Отпътуване за Паро (50 км, около 2 часа).

Пристигане в Паро и обзорна обиколка на забележителностите на града, наричан още „Вратата към Бутан”. Ще видите централната улица на града с нейните богато украсени сгради и традиционна архитектура. Паро е пълен с история, свещени места, легенди и природен разкош. Настаняване в хотел Naksel Hotel & SPA 4* или подобен в Паро. Вечеря и нощувка.


Ден 11 /20 октомври 2017, петък/ Паро, Тигровото гнездо

След закуска Ви предстои да посетите едно от най-светите места в Бутан – манастира Таксанг, по-известен като манастира на Тигровото Гнездо. Там високо, зарит в легенди и митове, мъгла и сняг и извисяващ се на 3120 метра той се е слял със скалите. Легендата разказва, че през VIII век индийският светец Падмасабхава, по-известен като Гуру Ринпоче (Скъпоценният Учител), посетил мястото, долитайки на гърба на тигър, за да победи местен демон и после останал там да медитира с месеци. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.


Ден 12 /21 октомври 2017, събота/ Паро – Делхи

Закуска. Трансфер до летището в Паро за обратен полет до Делхи. Кацане в Делхи. Посрещане и трансфер до хотел Lemon Tree Leisure Valley 4* или подобен в Делхи. Включена вечеря в хотела. Възможност за ползване на стаи за почивка в хотела. Трансфер до международното летище за полет на Луфтханза от Делхи до Мюнхен.


Ден 13 /22 октомври 2017, неделя/ ДелхиМюнхенСофия

Полет в 01:00. Кацане в Мюнхен в 05:40 сутринта. Продължение за София в 09:25. Кацане в София в 12:15. Край на програмата.


=============================================================

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИЙСКА ВИЗА:

- Българските граждани е необходимо преди отпътуването си за Индия да попълнят електронен визов формуляр, да предоставят валиден задграничен паспорт с минимум 2 свободни страници и 1 електронна снимка.
- Туроператорът съдейства при попълването на он-лайн формулярите за индийска виза. Попълването на формуляра и подаването на документите за виза се извършва от туроператора около шест седмици преди отпътуване.
- Визата се издава предварително електронно и се полага в паспорта при кацане на летището в Делхи.


========================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

• Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Необходими документи за записване: копие от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване), подписан договор на туроператора и депозит от 2000 лв.;
• Краен срок за събиране на групата: 10.07.2017 г.;
• Доплащането на общата цена на пътуването става в срок до: 25.08.2017 г.;
• За посещението на Индия, Непал и Бутан няма задължителни ваксини;
• За посещението на Индия и Непал няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.84 лв на ОББ към 11.04.2017 г. и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да преизчисли цената на екскурзията към датата на финално доплащане, която е 25.08.2017 г. При калкулациите се използва курс продава на ОББ.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, туроператорът не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия