Следете най - изгодните оферти за пътуване тук!

Екскурзия Индия и Непал - сбъдната мечта - 11 дни - 15.04.2017 г.

Екскурзия Индия и Непал - сбъдната мечта - 11 дни - 15.04.2017 г.
от 2690 лв.
Виж галерия
Екскурзия Индия и Непал - сбъдната мечта!

11 дни/9 нощувки


ДАТА: 15.04.2016 г.

---------------------------------------------------------


ЦЕНИ с включени летищни такси**:
Възрастен в двойна стая: 2690 лв.
Единична стая: 3274 лв.
Възрастен на допълнително легло в двойна стая: 2690 лв.


** Посочените пакетни цени не включват самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 392 лв. (цената подлежи на препотвърждение при резервация) - задължително доплащане.

========================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
- ДЕЛХИ, ИНДИЯ: Lemon Tree Leisure Valley 4*
- АГРА, ИНДИЯ: Howard Plaza 4*
- ДЖАЙПУР, ИНДИЯ: Lemon Tree Premier 4*
- МАДАВА, ИНДИЯ: Desert Resort 3*
- КАТМАНДУ, НЕПАЛ: Grand Hotel Kathmandu 4*

---------------------------------------------------------

МАРШРУТ: София - Истанбул - Агра - Джайпур - Мандава - Делхи - Катманду - Истанбул - София
---------------------------------------------------------

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН/ София - Истанбул
Тръгване от Летище София Т2, с редовен полет на Турски Авиолинии София - Истанбул - Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи.

ВТОРИ ДЕН/ Делхи - Агра
Пристигане в Делхи в 04:35 ч. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор. Трансфер до Агра (210км., 4 часа). Настаняване в хотела към 14:00.

Продължаваме с посещение на Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления.

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Агра - Джайпур
Посещение на Тадж Махал.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на XVIII век от Мумтаз Махал. Тадж Махал e едно от чудесата на света. Ще имате достатъчно време, за да разгледате отблизо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.

Закуска в хотела.

Трансфер до Джайпур (около 265км., 6-7 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Моголския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради.

Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел.

Вечерно пазаруване в местния базар Бапу. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Джайпур
След закуска се посещава крепостта Амбър. Махараджа Мансайн започва изграждането на крепостта през XVIII век. Тя е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур.
Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецa на ветровете", познат като Хава Махал.

Следва посещение на Розовия град - "Домът на раджите". Посещава се Двореца-музей, където се помещава колекция носии от щата Раджастан, както и арсенала на Моголската династия и раджпутите, включващ мечове с различни размери и форми. Много антики, които са принадлежали на кралското семейство, също се намират тук. В галерията към музея има колекция от картини, килими, кралски принадлежности и редки астрономически творби на арабски, персийски, латински и санскрит.

Вечерта се посещава Обсерваторията Джантар Мантар, следвана от местните пазари.

Свободно време. Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН/ Джайпур - Мандава
Закуска.

Трансфер до Мандава (190км. 4-5часа). Настаняване в хотела.

Следобед ще се насладите на обиколка на града. Мандава се намира в сърцето на Раджстан. Тя е известна със своите крепости и имения. Градът е основан през XVIII век, а една от сградите, която се откроява най-много, е превърната в хотел. На входа на града има внушителна арка с образа на Кришна и неговите крави.

Свободно време. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН/ Мандава - Делхи
Закуска.

Трансфер до Делхи (270км., 7-8 часа)

Настаняване в хотела.

Обзорна обиколка на новата част на Делхи. Посещава се Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали през Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президента. Посещава се гробницата на Хумаюн - една от първите сгради в типичния стил за Моголската династия. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия.

Свободно време. Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН/ Делхи
Закуска.

Обиколка на старата част на Делхи. Посещава се Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последната архитектурна забележителност на Моголския Император Шах Жахан. Построена е през 1658г. с помощта на 5000 занаятчии. Размерите й са 65м. на 35м., а дворът е с площ от 100кв.м. Има капацитет от 25 000 поклонници. Минава се покрай Червената крепост, построена през XVIII век. Посещава се паметника на Махатма Ганди.

Следобед можете да се насладите на пазаруване в Делхи Хаат.

Свободно време. Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН / ДелхиКатманду
Сутрешен трансфер до летището за полет до Катманду. Пристигане в 08:30.

Обзорна обиколка на Катманду. Посещават се площад Дурбар и ступата Сваямбунат.

Площад Дурбар в Катманду днес е известен като Хануман Дока - името произлиза от статуята на Хануман, маймуната поклонник на Бог Рам. Тук е разположен и Дворецът Хануман Дока. Много от дворците и храмовете на площад Дурбар са били построени по време на царуването на империя Мала (1200 - 1768) и отразяват най-отличителния архитектурен стил на Непал - Нювари. Тази важна историческа забележителност е обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство. На тази малка площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др.

Сваямбунат: Сваям на Санскрит означава личност, от тук произлиза Сваямбунат - „Създаден от самосебе си“. Тибетското значение на Сваямбунат е „Изключителни дървета“. Този религиозен комплекс е построен преди 2500 години, известен е още като Храма на маймуните, тъй като тук живеят свещенни маймуни. Храмът се намира на 3 км. от центъра на града и е разположен на 70 м височина в западната част на хълма на Катманду. Оттук се открива невероятна гледка към Катманду. Тази Будистка Ступа се слави с добра репутация както сред Будистите, така и сред Индусите. Сваямбунат е най-красивото място, символ на религиозната хармония в Непал.

Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН/ Катманду
Закуска.

Следва отпътуване за Патан – един от трите кралски града в долината, който се намира на около 5 км южно от Катманду, на южния бряг на река Багхмати. Патан е център на будистката и индуската култура. Градът е пълен с религиозно изкуство, храмове и манастири. Това е град на будистки паметници, индуски храмове и фини дърворезби. Лалитпур е името на този град, който означава „град на красотата". Градът е известен като рай на изящните изкуства. Един забележителен паметник тук е Храм от 17 век, посветен на индуския Бог Кришна - Кришна Мандир, изграден изцяло от камък с редки каменни резби по стените, изобразяващи епични войни от Рамаяна и Махабхарата.

Посещава се град Бхактапур. Той е световно известен със своето елегантна изкуство, страхотна култура и специфичния начин на живот на местното население. Древният град е също познат под различни имена "град на културата", на "Живо наследство" и "Културното съкровище на Непал". Бхактапур прилича по-скоро на огромен открит музей. Монументалните шедьоври в Бхактапур са безброй, и всеки от тях е по-привлекателен от другия. Бхактапур е разположен на 14 км източно от Катманду.

Площад Дурбар в Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датита от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната.

Вечеря и нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН/ Катманду
Закуска.

Сутрешно посещение до храмът Пашупатинат и Буданат ступа – 78лв.

Храмът Пашупатинат се намира на 5км. от Катманду. Той е известен с архитектурата си, златния си покрив и сребърните си врати. Хиляди поклонници посещават мястото веднъж годишно на фестивала Маха Шивратри през февруари, за да отдадат почит на Шива. В храма се допускат само хиндуисти, но всички останали могат да станат свидетели на ритуалите на брега на река Багмати, където непалците кремират телата на близките си.

Ступата Буданат се намира на 7км. северозападно от Катманду. В нея се намират останките на един от предишните буди – Кашапа Буда. Ступата е променена през XVIII век. Тя е свещена за тибетските будисти.

Следобедно пазаруване.

Вечерно културно и музикално шоу, представящо Непалските традиции с вкл. вечеря – 78 лв. на човек / вкл. трансфер и придружаващ рускоговорящ гид.

ЕДИНАЙСТИ ДЕН/ КатмандуСофия
Закуска. Освобождаване на стаите преди 12ч. Трансфер до летището за полет към България през Истанбул. Възможност за полудневна екскурзия в Истанбул с включен обяд. Екскурзията се организира от Турски Авиолинии и е с продължителност от 6 часа /12.00 – 18.00 ч./ Разглеждат се: Синята джамия, Хиподрума, Фонтана, Серпентиновата Колона, Обелиска на Теодосии, Дворецът Топкапъ, Подводната Цистерна.

Допълнителни екскурзии:

Сутрешно посещение до храмът Пашупатинат и Буданат ступа – 78лв.

Вечерно културно и музикално шоу, представящо Непалските традиции с вкл. вечеря - 78 лв. на човек / вкл. трансфер и придружаващ рускоговорящ гид.


Забележка: Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии.

Допълнителните екскурзии се заявяват от България при покупката на туристическия пакет!
---------------------------------------------------------

Необходими документи за издаване на индийска виза:
- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване
- 2 снимки с размери 5.08 см х 5.08 см

---------------------------------------------------------
Дати и цена
15 април 2017 - от 2690лв.
Цената включва
Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи / Катманду– Истанбул – София с Турски Авиолинии;

Летищни такси в размер на 664 лв. към 07.12.2015 г. (подлежат на препотвърждение);

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;

1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел или подобен в Агра;

2 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Джайпур;

1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел или подобен в Мадава;

2 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Делхи;

3 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Катманду;

Всички входни такси и трансфери по програмата;

Изкачване на слон (или с джип) в Амбер форт в Джайпур;

Екскурзовод на английски език;

Водач-преводач на български език при минимум 15 души;

Представител на фирмата - партньор в Индия;

Обзорна екскурзия на Истанбул с включени обяд и трансфери
Цената не включва
Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 392 лв. (цената подлежи на препотвърждение при резервация);

Виза за Индия - 115 лв.

Виза за Непал - 48 лв. (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат)

Бакшиши – 76 лв. (заплащат се в България);

Допълнителни екскурзии

Напитки;

Разходи от личен характер;
Изпрати запитване
Санторини със самолет 2017 - Директен полет - 8 дни - Най-добрата оферта!
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия