Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

Екскурзия Йонийските острови-Лефкада и Кефалоня

Номер на оферта

/

230181

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
Входни, гранични и пътни такси за автобуса;
3 нощувки - хотел 3***;
3 закуски на бюфет;
Туристическа програма на Лефкада;
Туристическа програма на остров Кефалония;
БОНУС: Посещение на град Превеза;
БОНУС:Посещение на град Парга;
БОНУС: Посещение на манастира във Верия
Фериботни билети: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
Фериботна такса за автобуса: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
Медицинска застраховка с 5000 евро покритие;
Водач по време на пътуването

Цената не включва:
Входна такса в пещерите на о-в Кефалония – 7 евро на човек
3вечери в хотела – 30 евро /по 10 евро на вечер/
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзия Йонийските острови-Лефкада и Кефалоня - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА

Поклонническо пътуване- по стъпките на всеправославните светини. Посещения на исторически и свети места. Природни красоти

Остров Лефкада е популярен остров, който привлича гости от всички краища на света със своята атрактивна природа, много красота и романтика. Той има богата история, която го прави още по-мистичен и желан като дестинация. Името на острова означава "бяло" и се отнася до белите скали в южната му част , които са характерни за Левкас. Той е покрит със зеленина, релефът е планински и е свързан със сушата посредством понтонен мост. Според археолозите Лефкас е бил населен още от Каменната ера (4 хил.пр. Хр.). Той е свързан и с митологията, като сватбен подарък от бащата на Одисей за любимата му Пенелопа. Освен любопитните исторически факти, можете да се отдадете и на приятен отдих.

Програма:

1–ви ден: 07.08.2019г. /сряда/: Тръгване от гр. София-паркинг пред НС „В.Левски в 21.00 часа. Преминаване на ГКПП Кулата- Промахон.По маршрут Солун-Верия- Гревена- Иоанина-Превеза-остров Лефкада.

2-ри ден 08.08.2019 /четвъртък/: БОНУС: Посещение на град Превеза-пристанището,старинната част на града,Шейтан Базар,Конака и старинния митрополитски храм. Св.“Харалампий”. Свободно време за обяд.Пристигане на остров Лефкада,настаняване в хотел.Свободно време. Привечер запознаване със столицата на острова-град Лефкас и неговите забележителности:централния площад и храмовете от Венецианската епоха/XV-XVII/век.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

3–ти ден: 09.08.2019г. /петък/: Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Кефалоня, който е разположен надлъж покрай западното крайбрежие на Гърция, като ще можете да се потопите още в екзотиката и на другите йонииски острови- Меганиси, Аркуди, Скорпио, Итака и Мадури. Акустиране на пристанище Фискардо на остров Кефалоня. Пътуване до южните части на острова- селището Маркопуло. Посещение на манастира „Св. Богородица Фидиотиса- змийките на Пресвета Богородица“ с чудотворната икона и змийките, които се появяват в монастира всяка година в периода от 06 до 15 август за да продължат служението на монахините, които приели този образ в далечното минало, спасявайки се по Божий промисъл от нападението на корсарите- пирати. Манастира „Св. Герасим“- посветен на светеца покровител на остров Кефалоня. Пещерите известни със своята красота и причудливи форми наричани природни феномени. Някои от тях са на повече от 2 милиона години и все още са живи – продължава да капе вода, която образува сталактити и сталагмити, където заради отличната акустика и сравнително високата постоянна температура се организират концерти. Други крият в себе си кристални езера, осветявани от слънчевите лъчи с полу- солени, полу- сладки води. Привечер завръщане на остров Лефкада с ферибот.Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: 10.08.2019 г. /събота/: Закуска. Посещение на манастира „Богородица Фанеромени” с чудотворната икона-„Самоизписалата се Богородица”. Деня продължава с пътуване до най-дългия и известен плаж на Лефкада -Катизма. Свободно време за плаж. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

5-ти ден: 11.08.2019 г. /неделя/: Закуска. Отпътуване от Лефкада. БОНУС: Посещение на екзотичното градче Парга, живописно разположено в залив край морето. Пътуването продължава покрай Йоанина,като ще можете да се любувате на красивите Епирски планини. БОНУС: Посещение на Верия-Манастира „Св.Иоан Предтеча“ ,в който се съхранява честната глава на Св.Климент Охридски.
Завръщане в България.

ЦЕНА: 399 лева на човек в двойна и тройна стая

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лефкада |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Лефкада

Избрани оферти