Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

Кътчета от Рая 2020: Италиански езера и Швейцария със самолет - полет от Варна

Номер на оферта

/

160637

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети Варна - Бергамо - Варна: директни полети на Уиз Ер /полетната информация подлежи на препотвърждение според измененията в графиците на самолетните компании/

Летищни такси

Багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/30/20 см

Багаж: 1 брой чекиран куфар/чанта до 10 кг (1 малка чанта носите на борда и 1 чанта/куфар до 10 кг оставяте на гишето за регистрация, преди проверката на сигурността)

4 нощувки със закуски в хотел *** в района на Милано/Бергамо

Трансфери летище - хотел - летище

Транспорт с лицензиран за международни превози автобус *** по горепосочената програма:

Екскурзия с автобус до Лаго ди Гарда, Сирмионе, Пескиера дел Гарда

Екскурзия с автобус до Лаго Маджоре и Стреза /корабче до трите острова и входни такси за двата двореца на Боромеовите острови се плащат допълнително!/

Екскурзия с автобус до Лугано /Швейцария/ и Лаго Лаго ди Комо

Екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут

Цената не включва

Общински такси: 10 евро = 20 лв
/задължителни, заплащат се предварително от България, начисляват се към пак. цена/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 10 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.: 15 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 20 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Целодневна екскурзия „От палмите до ледниците“ с Бернина Експрес: включва транспорт с автобус до Тирано, билет за влака до Сейнт Мориц и транспорт с автобус от Сейнт Мориц до хотела: възрaстен - 45 евро = 89 лв, за деца до 12 г. - 28 евро = 55 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Екскурзия с корабче до Боромеови острови и вход за дворците и градините на Изола Белла и Изола Мадре: възрстен - 35 евро = 69 лв, за деца до 12 г - 27 евро = 53 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Фуникульор до Брунате: 5 евро = 10 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Екскурзия с корабче от Комо до Беладжо: 30 евро = 59 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Всички такси за музеи и забележителности по маршрута

Избор на място в самолетите - има определeни места, които излизат на бордните карти автоматично. Ние не можем да гарантираме, че туристи, които пътуват заедно, ще получат места едно до друго, тъй като системата на авиокомпаниите „Wizz Air" и „Ryan Air“ ги генерира автоматично без да дава възможност ние да ги избираме предварително.
/При желание за конкретно настаняване в самолетите, цената е на запитване според възможните наличности - заявява се и се заплаща предварително от България/

Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Програма на пътуването

Кътчета от Рая 2020: Италиански езера и Швейцария със самолет, полет от Варна!

Маршрут: Варна - Лаго ди Гарда, Сирмионе, Пескиера дел Гарда, Лаго Маджоре и Боромеовите острови, Стреза, Тирано, Сейнт Мориц, Лугано, Лаго ди Комо, Брунате, Беладжо - Варна

5 дни / 4 нощувки

---------------------------------------------

ДАТИ 2020:

06.09.2020 - 10.09.2020

20.09.2020 - 24.09.2020

11.10.2020 - 15.10.2020

--------------------------------------------

ЦЕНИ:

Възрастен в двойна/тройна стая: 1185 лв.

Доплащане за единична стая: 195 лв.

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 1040 лв.

========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



========================================================

ПРОГРАМА:

Италианските алпийски езера са ненадминати по разнообразие на пейзажите. В прекрасната рамка на средиземноморските вечнозелени растения и величествените Алпи се редуват пясъчни плажове, маслинени горички, средновековни крепости, лозя – несравним колорит, признат и известен още от антични времена. А ако смените обичайния автобусен транспорт с Бернина Експрес и пресечете границата с Швейцария, влакът ще ви преведе през причудливо извити виадукти, през тунели, покрай бързи планински потоци и като във вълшебна приказка палмите ще се превърнат в ледници и снежни върхове.


1 ден: полет до Бергамо, екскурзия до Лаго ди Гарда, Сирмионе, Пескиера дел Гарда
Сбор на летище Варна за полет до Бергамо в 6.10 ч. с Уиз Ер. Пристигане в 7.35 ч. местно време, посрещане на летището в 8.30 ч. и отпътуване за Бергамо. Туристическа програма в Бергамо: средновековния площад Пиаца Векия с една от най-старите обществени сгради в Италия – Съдебната Палата, градската Кула от XII век и Пиаца дел Дуомо с параклиса Колеони, Баптистерията и романската базилика Санта Мария Маджоре. Следва отпътуване за
Лаго ди Гарда – най-голямото италианско езеро, в подножието на Алпите. Разглеждане на Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона. Свободно време, след което продължаваме за Пескиера дел Гарда – красиво градче на брега на езерото с живописни улички, яхтено пристанище и приятни заведения. Разходка в историческия център. Около 20.30 ч. настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

2 ден: езерото Лаго Маджоре и Боромеовите острови, Стреза
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре, разположено на границата на Италия с Швейцария. По желание и срещу допълнително заплащане на корабче и входни такси за дворците и градините на двата острова: посещение на Боромеовите острови - Изола Белла с един от най-красивите дворци в Италия, Изола Мадре с прекрасните градини и Изола дей Пескатори – островът на рибарите. Свободно време за разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Швейцария, Бернина Експрес: от Тирано до Сейнт Мориц
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия с Bernina Express – два часа и половина приказни гледки към алпийските заснежени върхове, от палмите на Тирано през ледника на прохода Бернина до зимния спортен център Сейнт Мориц. Железницата Rhaetian Railway и маршрутът на Бернина Експрес са обекти на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Влакът се изкачва на 2253 м надморска височина без да използва зъбчата релса, лети през тунели, мостове и създава незабравимо преживяване!
Свободно време в Сейнт Мориц и след това с нашия автобус ще се върнем до хотела в района на Милано/Бергамо. Нощувка.

4 ден: Швейцария - Лугано, Лаго ди Комо, Брунате, Беладжо
Закуска. Отпътуване за Швейцария, за да посетим езерото Лаго ди Лугано. Свободно време в Лугано - най-големия град в кантона Тичино, важен финансов център за бизнес и банково дело, но също така град с красиви паркове, елегантни вили и древни сгради.
Връщане в Италия, за да посетим езерото Лаго ди Комо – третото по големина езеро в Италия. Разглеждане на историческия градски център на Комо: площадът Пиаца дел Дуомо с катедралата от XIV век, Бролето, Кметството от XIII век. Ще се изкачим с фуникульор до Брунате, където е починал Пенчо Славейков през 1912 г. По желание и срещу допълнително заплащане: разходка с корабче до Беладжо, едно от най-красивите селища, живописно разположено на малък полуостров между двата водни ръкава на езерото. Разходка по улиците на градчето и възможност за посещение на вила Мелци, построена през 1810 г., с красив английски парк. Свободно време. Връщане в Комо и отпътуване за хотела. Нощувка.

5 ден: полет до София
Закуска. Трансфер хотел - летище за полет до Варна в 8.05 ч. Пристигане в 11.25 ч. местно време.

====================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:
Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Милано

Избрани оферти