Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Екскурзия Италия – многоликата красавица

Номер на оферта

/

216244

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус ***
* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в курорта Монтекатини
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* корабче от и до Венеция – 20 евро (включва корабче в двете посоки и такса за влизане във Венеция)
* екскурзия до Пиза и Флоренция – 20 евро (включва транспорт, туристическа програма, местен екскурзовод на български език във Флоренция и такси за влизане в градовете)
* посещение на галерия Уфици - 35 евро (включва такса резервация, местен екскурзовод и входна такса)
* входни такси за посещение на музеи по избор
* медицинска застраховка с по-висок лимит - 10 лв, за туристи над 65 год. – 20,00 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 22:00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребВенеция - Монтекатини.
2 ден: Пристигане в Монтекатини. Освен живописни лозя, прочути по цял свят вина и невероятно вкусна храна, Тоскана дължи славата си и на многобройните си минерални извори. Най-известни и най-големи сред тях са тези в градчето Монтекатини Терме. То се намира на около 50 км от Флоренция и на толкова от Пиза, което означава, че сте на пренебрежимо малко разстояние от едни от най-големите културни съкровищници на Италия. Най-популярния спа център в града е Тетучо – намира се на главната улица, където са кметството и туристическия информационен център. Настаняване в хотела. Нощувка.
ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Пиза и Флоренция. През средновековието Пиза е водещ търговски и политически център с интереси в цялото Средиземноморие. По това време е построена прочутата Наклонена кула, която всъщност е Камбанария и част от цял религиозен комплекс, който включва още Катедралата и Баптистерията. Площадът на чудесата, на който се намират сградите, е емблематичен за университетското градче, негов символ и образ; комплекс от няколко грандиозни сгради в романски стил, които проследяват живота на средновековния човек от раждането до смъртта. Свободно време в Пиза. Отпътуване за Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Разглеждат се църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/, една от най-големите църкви в света, Палазо Векио, Понте Векио. Посещение на галерия „Уфици” (с предварителна резревация), сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Свободно време. Нощувка в Монтекатини.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Болоня. Разходка по основната търговска улица Независимост (Via Indipendenza). Още в самото начало на улицата се намира една от старите градски порти - Порта Галиера. Може да се отбиете за допълнителна разходка в най-големия градски парк „Монтаньола“ (Parco della Montagnola). На същата улица се намира и театър “Арена дел Соле”, както и конната статуя на Джузепе Гарибалди, изработена от автора на паметника на Цар Освободител. Посещение на Архигимназията – първото седалище на Университета в Болоня - най-старият университет на Западния свят, открит през 1088 г., когато Болоня е била богата и независима. Преди Аркигиназио да бъде построена между 1562 г. и 1563 г., лекции се провеждали в частни домове или къщи под наем, религиозни сгради и дори на площади. Двуетажната сграда останала седалище на университета до 1803 г. Няма как да пропуснете красивата и очарователна зала „Театро Анатомико“. Тук са се извършвали аутопсии, докато студентите изучавали човешката анатомия. Тъй като в онези години не е имало охладителни помещения, се налагало телата да бъдат прясно… да кажем - обработени, докато студентите са наблюдавали от дървените пейки. Пейките били изработени така, че да са неудобни, за да може студентите да не заспиват, защото трябвало да бъдат там дълги часове, докато аутопсията не приключи. Разглеждат се още Фонтанът на Нептун, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре, катедрала „Сан Петронио” и двете кули – символ на града. Свободно време. Отпътуване за Падуа: считан за най-стария град в Северна Италия. Заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа, отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Могат да се разгледат по желание параклисът Скровени, изрисуван от Джото (достъпът до параклиса е ограничен); Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поклонически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний; бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големият площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м.; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Настаняване в хотел в района на Венеция. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големия воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярни сред които е мостът Риалто. Свободно време. Отпътуване за България.

6 ден: Пристигане в София следобед.


Редовна цена: 470,00 лева
Промоционална цена: 322 лева

Задължителни такси:
* пътни такси – 15 евро / 30 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК

Крайна цена на пътуването: 352 лв /осн.пакет+пътни такси/

Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.

Забележка:
*Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания. Възможни са промени в последователността на програмата.

Първа вноска: 100 лева
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Флоренция

Избрани оферти