Оферта номер: 119653

ЮАР, Ботсвана и Зимбабве с водопада Виктория - 18.03.2018 г.

ЮАР, Ботсвана и Зимбабве с водопада Виктория - 18.03.2018 г.
от 6200 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
-Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София;
-Самолетен билет до Йоханесбург – Виктория Фолс - Йоханесбург;
-Самолетен билет Скукуза - Кейп Таун;
-Всички летищни такси и включен багаж до 23 кг за всички полети;
-Всички трансфери по програмата;
-1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Metcourt at Emperors Palace 4* или подобен;
-3 нощувки със закуски във Виктория Фолс в The Kingdom 4* или подобен;
-2 нощувки със закуски, обяди и вечери в нац. парк Крюгер в Kruger Park Lodge 4* с включенo целодневно сафари;
-3 нощувки със закуски в Кейп Таун - Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + или подобен;
-9 закуски, 2 вечери и 2 обядa;
-Дегустация на вина и сирена във винените ферми около Кейп Таун;
-Панорамна обиколка на Йоханесбург;
-Сънсет Круиз по р. Замбези до Водопада Виктория с включени напитки и разядки;
-Обиколка на Водопада Виктория с включена такса за парка;
-Входни такси за посещаваните обекти;
-Изкачване на Тайбъл Маунтин с въжена линия;
-Екскурзия до н. Добра Надежда и круиз до о-ва на тюленитe и о-ва на пингвините;
-Водач - eкскурзовод на български език през цялото пътуване;
-Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро.
Цената не включва
-виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР с адрес: 1000 София, ул. „Шипка” 7. Телефон: 359 2 983 3505;
-Виза Зимбабве – след електронно одобрение и попълнен формуляр, на място на летище се заплащат $ 30.
-такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 20 лева;
-Шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети – 75 евро.
-Разходка с лъв с включен трансфер – 145 евро
-Еднодневна екскурзия до Ботсвана, парка Чобе с включен обяд – 150 евро
-Полет с хеликоптер над Водопада Виктория с включен трансфер – 150 евро
-Вечеря с мюзикално артистично представление в Rockwell Theatre, с включен Welcome drink и двупосочен трансфер от/до хотела – 55 евро
-По желание бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 30 евро
ЮАР, Ботсвана и Зимбабве с водопада Виктория

11 дни / 9 нощувки
1 нощ. в Йоханесбург с включена обиколка на града
3 нощ. във Виктория Фолс с възможност за посещение на Ботсвана
2 нощ. в Национален Парк Крюгер с включенo целодневно сафари
3 нощ. в Кейп Таун с екскурзия до Нос Добра Надежда и Тейбъл Маунтин


ДАТА: 18.03.2018 – 29.03.2018

ЦЕНА: 3170 евро/ 6200 лв.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

Престоят започва с нощувка в Йоханесбург и обиколка на града.

Водопадът Виктория в Зимбабве е перлата на нашето пътуване, с предвидена екскурзия в парка и круиз по река Замбези. Предвидили сме и свободно време за дейности по избор, за да може всеки да се наслади по свой начин на това величествено кътче.

Единият от дните на престоя на Водопада Виктория е предвиден за Ботсвана с възможност за посещение на Националния Парк Чобе и сафари в него. По време на сафарито ще има възможност да се види голямата петорка - лъв, слон, бивол, носорог и леопард.

Предвидени са и две нощувки в парка Крюгер с целодневно сафари в едноименния парк, който е и един от най-големите паркове за наблюдение на диви животни в страната.

Ще завършим пътуването в Южна Африка с 3 нощувки в Кейптаун. В Кейптаун, ще посетим ферми за дегустация на вино и сирене, и ще отидем до Нос Добра Надежда – най-южната точка на африканския континент.

Хотелите по програмата са 3* и 4*, а пансионът – закуска в градовете и водопада Виктория или закуска, обяд и вечеря в парка Крюгер.

По време на престоя си в Кейптаун предлагаме опционална вечеря с традиционни за страната ястия и музикална програма.

Посрещането и обиколките на място са на английски език, като представителя, който ще пътува с групата от България, ще помага с превода на български език.

=============================================================

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*
The Kingdom 4*
Kruger Park Lodge 4*
Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* +

=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден: 18.03 / СофияИстанбулЙоханесбург
Излитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:15 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 02:15 ч.

2-ри ден: 19.03 / Йоханесбург
Кацане в Йоханесбург в 11:05 и посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*. Настаняване и свободно време за освежаване и почивка. Следва среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за следобедна обиколка на най-важният промишлен и финансов център на страната – Йоханесбург. Известен още като Ел Дорадо, градът е основан през 1886 по време на Златната треска. Ще минем покрай централната поща с часовника, централната библиотека, музея на изобразителните изкусктва, палеонтологическия музей, в който се съхраняват останки на първобитни хора и скелет на динозавър от преди 130 милн. години. Фотопауза в новия модерен център на града в район Стандтон, площата на Нелсън Мандела с 6-метроваа статуя. Продължаваме с обиколка на Совето – район на Йоханесбург с тъмнокожо население. Завръщаме се в хотела. Свободно време за вечеря в някой от многобройните ресторанти в комплекс Emperors. Нощувка.

2-ри ден: 20.03 / Йоханесбург – Водопада Виктория
След закуска, освобождаванe на стаите, трансфер до летището и кратък вътрешен полет дo Замбабве. Пристигане в района на Водопада Виктория в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в The Kingdom 4* в близост до водопадите. В следобедните часове плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.

3-ти ден: 21.03 / Водопада Виктория
След закуска започваме деня си с кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Връщане в хотела и свободно време (*по желание може да се включите в някоя от многобройните допълнителни дейности, които предлагаме във Виктория Фолс и околността, като горещо препоръчваме полет с хеликоптер над водопада – едно преживяване, което се помни цял живот и “разходката” с лъв). Нощувка.

4-ти ден: 22.03 / Водопада Виктория – Ботсвана (Нациоален парк Чобе) – Виктория Фолс
Закуска. *По жлание днешния ден се отправяме към сеседната страна Ботсвана, където може да се насладите на Game Drive сафари с открити джипове до пълноводните реки, основен водоемен източник на безбройните стада с животни. В Ботсвана имаме подсигурен обяд , а вечерта, *по желание – от 19:00 шоу предлагаме атрактивна шоу програма и „Бома-вечеря” ( в ”Boma” ресторант) с местни специалитети, музика и танци. Нощувка.

5-ти ден: 23.03 / Водопада Виктория – Йоханесбург – парк Крюгер
Закуска, освобождаване на хотела и полет до Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург и отпътуваме към парка Крюгер. Това ще бъде целодневно пътуване, по време на което ще имате възможност да видите прекрасни природни забележителности. Нощувка и вечеря в Национален парк Крюгер – Kruger Park Lodge 4*.

6-ти ден: 24.03 / парк Крюгер
Ранно отпътуване (6около ч сутринта) за целодневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове. Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!
Почивка за обяд в ресторант от парка (включен в цената).
Сафарито продължава до 17:00ч, когато ще се върнем в лоджата.
Връщане в хотела вечерта и вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

7-ми ден: 25.03 / Крюгер - Кейп Таун
Закуска и трансфер до летището в Скукуза и полет до Кейп Таун. Пристигане в 14:00 местно време. Следва трансфер до Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + намиращ се в близост до района на голeмия търговски и развлекателен център Waterfront - старото пристанище преустроено като място за отдих и развлечения. Следва обиколка на града изкачване до Тейбъл Маунтин с въжената линия. Завръщане в хотела и нощувка.

8-ми ден: 26.03 / Кейп Таун - Нос Добра Надежда
Закуска. Следва целодневен тур до Нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Свободно време за обяд (препоръчваме ви ресторант “Two Oceans” с добре приготвени морски продукти и красив панорамен изглед). По пътя до Нос Добра Надежда ще имате възможност да посетите остров с моржове и колония от пингвини.
Завръщане в хотела около 18.00 часа и *пожелание вечеря в Маркос Ресторант със типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка.

9-ти ден: 27.03 / Перла - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
Закуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще посетим трите съседни града – Перла, където ще имате възможност да дегустирате различни сирена и вина; Франчук, където ще имате свободно време за обяд и Стеленбош, където ще направим обиколен тур на градчето. Завръщане във вече познатия ни хотел в Кейп Таун.
*По желание в 18:00 е срещата в лобито на хотела за вечеря с музикално артистично представление, с включен Welcome drink в Rockwell Theatre. Нощувка.

10-ти ден: 28.03 / Кейп Таун - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и свободно време.
Трансфер до летището за директен полет в 17:20 до Истанбул. Кацане в Истанбул в 05:05 часа.

11-ти ден: 29.03 / Истанбул - София
Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:05 сутринта следващия ден.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия и Забележки:
• Резервация се прави с 3000 лева депозит. Пълно плащане до 40 дни преди датата на отпътуване.
• Офертата важи при група от минимум 18 туристи;
• Офертата е калкулирана при курс на ранда спрямо еврото 100 ранда = 6.438 евро. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
• При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
• Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост.

Полетно разписание Турски Авиолинии:
На 18.03 полет № 1030 излита от София в 21:15 и каца в Истанбул в 23:50
На 19.03 полет № 42 излита от Истанбул в 02:15 и каца в Йоханесбурх в 11:05
На 28.03 полет № 45 излита от Кейп Таун в 17:20 и каца в Истанбул в 05:05 на следващия ден
На 29.03 полет № 1027 излита от Истанбул в 07:50 и каца в София в 09:05

Необходими документи за виза за ЮАР:
• Паспорт оригинал;
• 2 снимки, паспортен формат 3см/4см.
• Банково извлечение с подпис и печат от банката и преведено на английски език;
• Служебна бележка от работодател с подпис и печат от фирмата и преведена на английски език

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
• до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
• от 59 дни до 31 дни-депозита;
• от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================
Йоханесбург
Хотели - Йоханесбург Забележителности - Йоханесбург
Хотел „Палъс оф дъ Лост Сити“ - пищен, огромен и екстравагантен
Дивечовият резерват "Саби Санд" - красавицата и зверовете
Драконовите планини - пътешествие до центъра на Земята