Екскурзия Китай - от древното до модерното: 11 дни от 02.03.2018 г.

Екскурзия Китай - от древното до модерното: 11 дни от 02.03.2018 г.
от 3286 лв.
Виж галерия
Дати и цена
02 март 2018 г. - Цена от 3286 лв.
Цената включва
самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Шанхай– Истанбул – София с летищни такси
 
8 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин (Beijing Plaza или подобен), 1 н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян (Xian Skytel Hotel или подобен), 2 н. в Шанхай (Shanghai Days Hotel или подобен)

7 вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира

Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела

Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела

Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела

Климатизиран транспорт

Входни такси за музеите и обектите по програмата

Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата

Всички трансфери, упоменати в програмата

Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД Армеец

Водач, който ще придружава групата през цялото време
Цената не включва
бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро/60 лв., заплащат се предварително в България.

билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв. на човек (при минумум 10 записани туриста).

посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв. на човек (при минумум 10 записани туриста).

Полудневна екскурзия до Zhujiajiao - (48 евро/94 лева) (при минумум 10 записани туриста).

лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.

такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).

По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО

Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай

11 дни / 8 нощувки: 3 в Пекин, 1 в Сиян, 2 в Лоян, 2 в Шанхай

ДАТИ: 02.03. – 12.03.2018 г. - ПОТВЪРДЕНА!

--------------------------------------------------------------

ЦЕНИ:
На човек в двойна стая: 3286 лв.
Единична стая: 3732 лв.
Трети възрастен на допълнително легло: 3051 лв.

--------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


====================================================

Предимства на програмата:

· Обзорна екскурзия на Пекин с посещение на Площада Тян ан Мън, Забранения Град и Летния дворец;

· Посещение на Великата Китайска стена;

· Обиколка на Сиян с разглеждане на Голямата Пагода на Великата Гъска;

· Посещение на Пещерите Лонгмън;

· Еднодневно посещение на Теракотената армия;

· Разглеждане на манастира Шоа Лин;

· Целодневна обиколка на Шанхай с включено разглеждане на Храма на Нефритения Буда, градините Yuyuan, посещение на фабрика за перли, телевизоинната кула и свободно време за пазаруване по най-известния крайбрежен булевард Nanjing Road;

· Еднодвено посещение от Шанхай на гр. Жужижао или „Венецията на Изтока“;

· Включени са всички входни такси за обектите по програмата;

· Пътуване с влака стрела;

· Придружител от туроператора, който ще помага с превода на посещенията на място от английски език;

==================================================

ПРОГРАМА:

1 ден /02.03.2018 г./ СОФИЯ

Полет от София с Турски авиолинии в 21.35 ч. Кацане в Истанбул в 00.10 ч.


2 ден 03.03.2018 г./ ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 02.20 ч. и кацане в Пекин в 16.25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.

Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Свободно време за разходка и опознаване на Пекин.Вечеря и нощувка.


3 ден 04.03.2018/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години.

Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.


4 ден 05.03.2018 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км.

Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (40 евро/78 лева). Вечеря и нощувка.


5 ден 06.03.2018 г./ ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря

Закуска, напускане на хотела.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 11:02 ч. Пристигане в Лоян в 14:45 ч.

Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".Вечеря и нощувка.


6 ден 07.03.2017г/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм.

Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38 ч.

Пристигане в Сиян в 20:04 ч. Вечеря и настаняване в хотела за нощувка.


7 ден 08.03.2017г/ СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО).

Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г.

Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.


8 ден 09.03.2018г/ СИЯН – ШАНХАЙ / Закуска

Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11 ч.

Пристигане в Шанхай в 21:24 ч. Настаняване в хотела за нощувка.


9 ден 10.03.2017/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго. Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994 г. и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти.

Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Вечеря и нощувка.


10 ден 11.03.2018 г./ ШАНХАЙ - ИСТАНБУЛ

Закуска.
Възможност за полудневна екскурзия до Zhujiajiao (срещу допълнително заплащане) или свободно време за разглеждане на Шанхай.

Zhujiajiao който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобяд завръщане в Шанхай, кратко свободно време, след което трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул в 23:15 ч.

Допълнителна екскурзия: Zhujiajiao – Венеция на изтока. (48 евро/94 лева).


11 ден 11.03.2018г./ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 06:10 ч. и полет за София в 08:45ч. Пристигане в София в 09:10 ч.

=====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
- международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
- такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек
Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,75 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
Офертата важи при минимум 15 туристи.

Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

02.03.2018 г. TK 1030 София 21:35 – Истанбул 00:10
03.03.2018 г. TK 020 Истанбул 02:20 – Пекин 16:25

11.03.2018 г. TK 027 Шанхай 23:15 – Истанбул 06:10 – на следващия ден
12.03.2018 г. TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:10

---------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Изпрати запитване
Пекин
Транспорт - Пекин Заведения - Пекин Хотели - Пекин Забележителности - Пекин
Чай с вкус на Китай
6 неща, които не знаете за Китай
Четирикрилата птица от Китай